fbpixel

Search icon
Search
Οι καθημερινές συνήθειες που καταστρέφουν τα μαλλιά σας - και δεν το ξέρετε
HAIR & NAILS

Οι καθημερινές συνήθειες που καταστρέφουν τα μαλλιά σας - και δεν το ξέρετε

Βελτιώστε την υγεία και την όψη των μαλλιών σας αποφεύγοντας τα παρακάτω...


Είναι ευρέως γνωστό πως ορισμένες συνήθειες δεν κάνουν καλό στα μαλλιά σας, όπως η χρήση καυτών εργαλείων χωρίς προστατευτικό θερμότητας, η αποφυγή του τακτικού haircut - και όχι μόνο. Εκτός αυτών, υπάρχουν μερικοί "κρυφοί εχθροί" της υγείας των μαλλιών. Σας παρουσιάζουμε πέντε από αυτούς τους κανόνες προς αποφυγήν που θα αλλάξουν πραγματικά την εικόνα αλλά και την αίσθηση των μαλλιών σας. 

1. Κοιμάστε με βρεγμένα μαλλιά

Αν λούζεστε το βράδυ, μπορεί να είναι δελεαστικό να πέσετε για ύπνο όσο τα μαλλιά σας είναι ακόμα βρεγμένα, αλλά προσπαθήστε να αντισταθείτε στην συγκεκριμένη παρόρμηση. Ο ύπνος με βρεγμένα μαλλιά μπορεί να προκαλέσει την ανύψωση του εξωτερικού στρώματος της τρίχας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ψαλίδα και σπάσιμο. Εκτός αυτού, η τριβή που δημιουργείται πάνω στη μαξιλαροθήκη σας όλη τη νύχτα μπορεί να δημιουργήσει φριζάρισμα και μπέρδεμα. 

2. Χτενίζεστε ακριβώς μετά το λούσιμο

Μιλώντας για βρεγμένα μαλλιά, η χρήση μιας βούρτσας αμέσως μετά το ντους είναι μια άλλη πιθανή παγίδα. Τα μαλλιά σας είναι στην πιο αδύναμη κατάσταση τους όταν είναι βρεγμένα. Το απότομο βούρτσισμα ακριβώς μετά το λούσιμο μπορεί να οδηγήσει σε σπάσιμο και ψαλίδα. Είναι σημαντικό, λοιπόν, ειδικά για τις σγουρές υφές, να τα βουρτσίζετε ενώ είναι νωπά.

shutterstock-2190058625.jpg

3. Δεν καθαρίζετε τα εργαλεία μαλλιών σας

Όλα τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, τα έλαια και τα υπολείμματα προϊόντων που συσσωρεύονται στη βούρτσα καθώς τη χρησιμοποιείτε, θα καταλήξουν πάλι στα μαλλιά σας, αν δεν την καθαρίσετε,
Και μη νομίζετε ότι χρειάζεται να το κάνετε καθημερινά, ακόμη και μία φορά την εβδομάδα (χρησιμοποιώντας ζεστό νερό και ένα απαλό σαμπουάν) είναι αρκετό.

Μην ξεχνάτε ακόμα πως τα curlers & straighteners πρέπει επίσης να καθαρίζονται. Τα υπολείμματα προϊόντων που μένουν σε αυτά τα εργαλεία μπορεί να οδηγήσουν σε συσσώρευση λίπους και βακτηρίων. Στόχος σας είναι να τα καθαρίζετε κάθε μήνα, χρησιμοποιώντας ένα αλκοολούχο μαντηλάκι για να σκουπίζετε τις επιφάνειες - όταν το εργαλείο είναι απενεργοποιημένο. 

4. Δε χρησιμοποιείτε αντηλιακή προστασία

Πρώτα απ' όλα, η έκθεση στον ήλιο μπορεί να επηρεάσει το χρώμα σας, πιο συχνά βγάζοντας ανεπιθύμητους κίτρινους τόνους και στα ξανθά και τα μελαχρινά μαλλιά. Επιπλέον, οι ακτίνες UV μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα της τρίχας, επιταχύνοντας δυνητικά την αραίωση και τη φθορά των μαλλιών. 

Η λύση; Να φοράτε καπέλο κάθε φορά που βρίσκεστε στον ήλιο και/ή χρησιμοποιείτε ένα προϊόν για τα μαλλιά που περιέχει SPF.

shutterstock-1654341766.jpg

5. Κάνετε πολύ σφιχτά hairstyles

Λατρεύουμε την εμφάνιση ενός κομψού, sleek-back ponytail, αλλά αν η σφιχτή αλογοουρά είναι το look που επιλέγετε καθημερινά, ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Ενώ οι αλογοουρές είναι εύκολες και βολικές, το να τραβάτε τα μαλλιά σας πίσω πολύ σφιχτά ασκεί υπερβολική ένταση στο τριχωτό της κεφαλής και μπορεί να οδηγήσει σε τριχόπτωση.

Τα καλά νέα; Δεν χρειάζεται να αποφύγετε εντελώς τα hairstyles. Απλά προτιμήστε τα στιλ που είναι πιο ήπια για τα μαλλιά σας - όπως ένας χαμηλός κότσος ή μια χαλαρή πλεξούδα. 

Feature image source: @matildadjerf