fbpixel

Search icon
Search
8 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας για να οδηγηθείτε στην επιτυχία
LIFE & CAREER

8 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας για να οδηγηθείτε στην επιτυχία

Ο δρόμος είναι ανοιχτός


Οι επιτυχημένοι άνθρωποι αποτελούν έμπνευση. Διαμορφώνουν τις τάσεις, στέκονται μπροστά αλλά και πίσω από τις εξελίξεις και γνωρίζουν πάντα πώς να βγάζουν προς τα έξω... την καλύτερη πλευρά του εαυτού τους. Είναι αυτοί που τα μάτια τους λάμπουν στο άκουσμα κάθε καινούριας ιδέας, ενώ παράλληλα το motto "το μόνο εμπόδιο είναι ο ίδιος μας ο εαυτός" αποτελεί το δικό τους καταφύγιο. 

Κάνοντας τον δικό σας απολογισμό και θέτοντας στόχους τους οποίους έχετε σκοπό να εφαρμόσετε, είναι βέβαιο πως θα σας φανούν απόλυτα χρήσιμες μερικές μικρές συμβουλές επιτυχίας από ανθρώπους που έχουν μάθει να ξεχωρίζουν για τη δημιουργικότητά τους και να αλλάζουν τον κόσμο μέσα από την καινοτομία τους.

Παρακάτω θα ανακαλύψετε μερικές ερωτήσεις που σύμφωνα με τους ειδικούς θέτουν και οι ίδιοι καθημερινά, για να παραμένουν ανά πάσα στιγμή updated και έτοιμοι να τα καταφέρουν. 

Question 1: Ποιος είναι ο ορισμός της επιτυχίας; 
simvoules-epitiximenon-anthropon.jpg

Ο καθένας βλέπει την επιτυχία με ένα διαφορετικό τρόπο, οπότε ο πρώτος στόχος για να ξεχωρίσετε από τους γύρω σας, είναι να ορίσετε μέσα σε μια πρόταση το πώς πραγματικά αντιλαμβάνεστε και οραματίζεστε αυτήν την κατάσταση για τον ίδιο σας τον εαυτό. Άραγε αποτελεί για εσάς κατόρθωμα η επίτευξη όλων όσων ονειρεύεστε ή μήπως ανήκετε στην κατηγορία αυτών που είναι ικανοποιημένοι απλώς με ένα καλύτερο αυτοκίνητο;

Question 2: Θέλετε να καθοδηγείτε ή να σας ορίζουν οι άλλοι;
simvoules-epitiximenon-anthropon-5.jpg

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, πως καλό είναι τις σημαντικές αλλά και ταυτόχρονα αγχωτικές υποθέσεις να τις αναλαμβάνουν οι υπόλοιποι και ανεξάρτητα από τον εργασιακό κλάδο στον οποίο κινήστε, θα πρέπει πάντα να σκέφτεστε σαν ηγέτης. Θα χρειαστεί να είστε σε θέση να αναλάβετε την ευθύνη για τα πράγματα που δεν πήγαν όσο καλά αναμενόταν, αλλά και να διαχειρίζεστε ταυτόχρονα την επιτυχία με έναν επαγγελματικό τρόπο -δηλαδή δίνοντας σε όλους τα κομπλιμέντα που αναλογούν για τη δουλειά που έκαναν. Είτε προσπαθείτε να δημιουργήσετε τη δική σας επιχείρηση είτε εργάζεστε για κάποιον άλλο, οφείλετε να φέρνετε αποτελέσματα, να σκεφτείτε σαν αρχηγός και να ξεχωρίσετε από το πλήθος.

Question 3: Είστε προετοιμασμένοι να πάρετε ρίσκα; 
simvoules-epitiximenon-anthropon-4.jpg

Για να είστε επιτυχημένοι σε ό,τι κάνετε, πρέπει να αναλάβετε ευθύνες. Μπορεί να μη σας οδηγούν στα επιθυμητά αποτελέσματα κάθε φορά, αλλά πρέπει να είστε προετοιμασμένοι και σίγουροι γιατί το κάθε ρίσκο που μπορεί να σας αλλάξει τη ζωή. Σκεφτείτε την τελευταία φορά που προσπαθήσατε να πετύχετε έναν στόχο. Παρότι μπορεί να μην απέδωσε, σας βοήθησε να βγείτε έξω από το comfort zone σας. Το νέο θα είναι πάντα διαφορετικό, θα είναι πάντα τρομακτικό, αλλά παράλληλα συναρπαστικό. Θα παραμείνει ο μόνος τρόπος για να πάτε παρακάτω και να ανακαλύψετε καινούργιες "οδούς".

Question 4: Ποιες είναι οι δυνάμεις σας

Είναι εύκολο να σκεφτείτε τις αδυναμίες σας και όλα αυτά που δε σας βοηθάνε να προχωρήσετε, αλλά όταν η κουβέντα έρχεται στα ταλέντα σας, είναι πιθανό να νιώθετε μια αβεβαιότητα. Ποιο είναι τελικά το χαρακτηριστικό που σας καθιστά μοναδικούς; Για να το θέσουμε καλύτερα, θα σας βάλουμε ένα challenge: αναλογιστείτε τι μπορείτε να κάνετε καλύτερα από τον οποιονδήποτε στο team στο οποίο βρίσκεστε. Αφού το ανακαλύψετε δώστε όλες τις δυνάμεις σας έτσι ώστε να το τελειοποιήσετε.

Question 5: Πως ορίζετε την αποτυχία;
simvoules-epitiximenon-anthropon-1.jpg

Ο δρόμος προς την επιτυχία δεν είναι ποτέ στρωμένος με τις καλύτερες προοπτικές. Για αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικό στην πορεία σας προς το επιθυμητό σημείο να έχετε επεξεργαστεί στο μυαλό σας την ιδέα της αποτυχίας -χωρίς απαραίτητα να την αποδεχτείτε. Πολλές φορές, για τους ανθρώπους είναι δύσκολο να κατανοήσουν πως αυτή η μαγική λέξη μπορεί να οδηγήσει τελικά στις μεγαλύτερες νίκες. Ξεπεράστε τα όρια σας και ανακαλύψτε μια μεριά του εαυτού σας που είναι ανοιχτή σε όλα. 

Question 6: Υπάρχει κάποια εναλλακτική;
simvoules-epitiximenon-anthropon-6.jpg

Αναλογιστείτε τι σκοπεύετε να κάνετε εάν τελικά τίποτα δε δουλέψει όπως το έχετε οργανώσει. Τα εφεδρικά σχέδια αποτελούν ένα περίτρανο παράδειγμα πως μπορείτε να ανταπεξέλθετε σε κάθε κατάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, βρίσκοντας εναλλακτικές που επίσης είναι ικανές να σας ανυψώσουν στον βάθρο του νικητή. Προγραμματίστε το backup plan, το οποίο θα λειτουργήσει ως "σανίδα επιβίωσης" σε μια άσχημη  συγκυρία.

Question 7: Ποιο είναι το σχέδιό σας; 
simvoules-epitiximenon-anthropon-7.jpg

Αυτή είναι ίσως η πιο κρίσιμη ερώτηση που θα πρέπει να θέσετε στον εαυτό σας. Γνωρίζετε τι θέλετε -τίποτα λιγότερο από την κορυφή- αλλά το ζητούμενο είναι ο τρόπος με τον οποίο θα το πετύχετε. Για να κάνετε τα αδύνατα, δυνατά και για να λειτουργήσουν οι καταστάσεις όπως τις επιθυμείτε, οργανώστε ένα μηνιαίο και ένα καθημερινό πλάνο, τα οποία θα σας δίνουν την απαραίτητη ψυχολογική τροφοδότηση και θα σας υπενθυμίζουν πως πετύχατε τα #goals σας. Η επιμονή είναι, άλλωστε, ένα κοινό μυστικό αυτών που ξέρουν να ξεχωρίζουν.

Question 8: Μπορεί κάποιος να σας βοηθήσει;
simvoules-epitiximenon-anthropon-3.jpg

Είτε πρόκειται για φίλους, μέλη της οικογένειας οικογένεια είτε πρόκειται ακόμη και για μέντορες των οποίων τις συμβουλές ακολουθείτε κατά γράμμα, το βασικό είναι να γνωρίζετε αυτούς που σας στηρίζουν. Έτσι, μπορεί ο δρόμος προς την επιτυχία να είναι μοναχικός, αλλά όπως σε όλες τις καταστάσεις, έτσι και εδώ, οι άνθρωποι που έχετε γύρω σας είναι το μεγαλύτερο στήριγμα. Θα ενισχύσουν την ψυχολογία σας, θα σας δώσουν τα σωστά tips και θα γίνουν η ασπίδα κάθε φορά που θα θέλετε να τα παρατήσετε.