fbpixel

Search icon
Search
10 επιτυχημένοι άνθρωποι μοιράζονται τα μυστικά τους για την κορυφή
PSYCHOLOGY

10 επιτυχημένοι άνθρωποι μοιράζονται τα μυστικά τους για την κορυφή

Διαχρονικές συμβουλές για επαγγελματική ανέλιξη


Ας είμαστε ειλικρινείς, η επιτυχία στον εργασιακό χώρο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Δεν είναι περίπλοκη, ούτε άπιαστη, είναι όμως σκληρή. Πρέπει να δουλέψετε ατέλειωτες ώρες, να μάθετε από τα λάθη σας και να ζορίσετε τους εαυτούς σας. Το βασικό «κλειδί» είναι η ψυχολογία. Σημασία δεν έχει το πώς θα πέσετε ή πόσες φορές θα χάσετε, αλλά το πώς θα σηκωθείτε. Δεν πρέπει να απογοητεύεστε και να υποβιβάζετε το «είναι» σας αλλά ίσα - ίσα, να παίρνετε δύναμη από τις αποτυχίες σας και να στοχεύετε ψηλά!

Βέβαια, πολλοί από εσάς έχετε παρεξηγήσει την έννοια «επιτυχία». Η αλήθεια είναι, ότι η επιτυχία δεν είναι στόχος, ούτε προορισμός, αλλά ένα mindset που αναλαμβάνετε, ώστε να πετύχετε τους στόχους σας. Μάλιστα, στην προκειμένη περίπτωση δεν σταματάτε μόλις καταφέρετε αυτό που θέλετε να κάνετε, αλλά αντιθέτως το υιοθετείτε και πορεύεστε μ' αυτό σε όλη σας τη ζωή.motivated-people.jpg

Δείτε λοιπόν τα κλειδιά των δέκα παρακάτω ιδιοφυιών ανθρώπων που «ξεκλείδωσαν» το δρόμο τους για την επιτυχία. Και μην ξεχνάτε, ότι είναι επιτυχημένοι για κάποιο λόγο. Δεν ξεχώρισαν στη ζωή τους, γιατί ήταν απλώς τυχεροί αλλά αντιθέτως, επειδή δούλεψαν σκληρά, προσπάθησαν και δεν παράτησαν ποτέ τους στόχους που έθεσαν!

Richard Branson: Πάντα να προκαλείτε τους εαυτούς σας

«Το μεγαλύτερό μου κίνητρο; Πολύ απλά να μη σταματήσω ποτέ να προκαλώ τον εαυτό μου. Βλέπω τη ζωή σαν μία μακρά πανεπιστημιακή εκπαίδευση που ποτέ δεν είχα και καθημερινά θέλω να μαθαίνω κάτι καινούριο».

Oprah Winfrey: Πιστέψτε στον εαυτό σας103334946-gettyimages-4742814951910x1000.jpg

«Κάθε φορά που δηλώνετε, τι θέλετε ή τι πιστεύετε, είστε οι πρώτοι που το ακούτε. Είναι ένα μήνυμα για εσάς και τους υπόλοιπους σχετικά μ' αυτό που πιστεύετε, ότι είναι εφικτό. Μη βάζετε όρια στον εαυτό σας».

Steve Jobs: Μη σπαταλάτε τον χρόνο σας

«Ο χρόνος σας είναι περιορισμένος, οπότε μην τον χάνετε προσπαθώντας να ζήσετε τη ζωή κάποιου άλλου. Μην παγιδευτείτε σε ένα δόγμα που "τρέφεται" με τα αποτελέσματα της σκέψης των άλλων ανθρώπων. Μην αφήνετε το θόρυβο των απόψεων των γύρω σας να "πνίξει" την εσωτερική σας φωνή. Και το πιο σημαντικό, να έχετε το θάρρος να ακολουθήσετε την καρδιά και τη διαίσθησή σας. Με κάποιο μαγικό τρόπο γνωρίζουν ήδη, τι πραγματικά θέλετε να γίνετε. Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα».

Bill Gates: Μη φοβάστε την αλλαγήbill-gates.jpg

«Οι άνθρωποι φοβούνται πάντα την αλλαγή. Οι άνθρωποι φοβούνταν την ηλεκτρική ενέργεια ,όταν είχε εφευρεθεί, έτσι δεν είναι; Πάντα θα υπάρχει άγνοια –και η άγνοια οδηγεί στον φόβο. Αλλά με τον χρόνο, οι άνθρωποι θα κληθούν να αποδεχτούν αυτά που τους τρομάζουν».

Mark Twain: Κάντε το τώρα, πριν να είναι αργά

«Σε είκοσι χρόνια από σήμερα θα είστε πιο απογοητευμένοι από τα πράγματα που δεν κάνατε, παρά απ' αυτά που κάνατε. Λύστε λοιπόν τα σχοινιά και βάλτε πλώρη για ένα πιο ριψοκίνδυνο λιμάνι. Πιάστε τους στόχους σας στον αέρα που χτυπάει τα πανιά σας. Εξερευνήστε. Ονειρευτείτε. Ανακαλύψτε.»

Vince Lombardi: Δουλέψτε σκληρά

«Η τιμή της επιτυχίας είναι η σκληρή δουλειά, η αφοσίωση σ' αυτήν και η αποδοχή, ότι είτε κερδίζουμε είτε χάνουμε, δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό για το συγκεκριμένο στόχο».professional-bild.jpg

Napoleon Hill: Η αποτυχία είναι αναπόφευκτη

«Πριν έρθει η επιτυχία στη ζωή οποιουδήποτε ανθρώπου, είναι βέβαιο ότι θα συναντήσει πολλές –προσωρινές– ήττες και ίσως μερικές αποτυχίες. Όταν η ήττα ξεπεράσει έναν άνθρωπο, το πιο εύκολο και το λογικότερο είναι να τα παρατήσει. Αυτό ακριβώς κάνει η πλειοψηφία των ανθρώπων».

Albert Einstein: Να είστε δημιουργικοί

«Μπορώ να πω με σιγουριά, ότι είμαι ένας καλλιτέχνης από τη στιγμή που μπορώ να ζωγραφίσω ελεύθερα στη φαντασία μου. Η φαντασία είναι πιο σημαντική από τη γνώση. Η γνώση είναι περιορισμένη. Η φαντασία περικλείει τον κόσμο».

Thomas Edison: Δράστε

thomas-edison.jpg

«Η απασχολησιμότητα δεν σημαίνει πάντα πραγματική δουλειά. Το αντικείμενο της κάθε εργασίας είναι η παραγωγή ή η ολοκλήρωση του έργου και σε οποιονδήποτε απ' αυτούς τους σκοπούς, πρέπει να υπάρχει προμελέτη, σύστημα, προγραμματισμός, εξυπνάδα, εντιμότητα, καθώς και έντονος ιδρώτας. Το ότι κάτι φαίνεται, δεν σημαίνει κι ότι γίνεται».

Winston Churchill: Αποδεχτείτε την κριτική

«Η κριτική μπορεί να μην είναι ευχάριστη, αλλά είναι απαραίτητη. Εξυπηρετεί την ίδια λειτουργία με το αίσθημα του πόνου στο ανθρώπινο σώμα. Επικεντρώνει την προσοχή σε μία ανθυγιεινή κατάσταση πραγμάτων».