fbpixel

Search icon
Search
6 στόχοι που πρέπει κάθε γυναίκα να θέσει για το 2019
PSYCHOLOGY

6 στόχοι που πρέπει κάθε γυναίκα να θέσει για το 2019

Δημιουργήστε τις ιδανικές συνθήκες για το μέλλον που σας ανήκει


Οι περισσότεροι λένε πως αυτή η χρονιά πέρασε χωρίς να το καταλάβουν και η αλήθεια είναι πως αυτό μπορώ να το επιβεβαιώσω και εγώ. Έχοντας φτάσει πια το τέλος του χρόνου, η ανάγκη για να θέσετε στόχους, να φέρετε αισιόδοξη νότα στο αύριο και το 2019 και να αντιμετωπίσετε πια τη ζωή με χαμόγελο γίνεται επιτακτική.

Εάν και εσείς, λοιπόν, έχετε πιάσει τον εαυτό σας με τη γνωστή μελαγχολία των γιορτών αλλά και με τις πολλές σκέψεις που ακολουθούν όλα αυτά που έγιναν -ή και που δεν έγιναν- αυτή τη χρονιά, τότε το μόνο σίγουρο είναι πως χρειάζεστε τα ιδανικά resolutions που θα κάνουν το νέο έτος, μια καινούργια ευκαιρία. Ανάμεσα σε λίστες δώρων, κάρτες για όλους τους αγαπημένους και λαχταριστές λιχουδιές θα σας βοηθήσουν για να πάρετε τις καλύτερες αποφάσεις, αρπάξτε την ευκαιρία και αναζητήστε τα μελλοντικά σας πλάνα. 

Μην ξεχνάτε πως κάθε αρχή είναι μια καινούργια ευκαιρία και ότι έχετε τη δυνατότητα να ξεκινήσετε από το σημείο που επιθυμείτε, κάνοντας τις δικές σας επιλογές. Στόχοι, όνειρα και επιδιώξεις έρχονται μαζί με τις καλύτερες ευχές και δημιουργούν τις συνθήκες που θα σας μεταμορφώσουν στην καλύτερη πλευρά του εαυτού σας.

1. Γίνετε πιο πειθαρχημένεςresolutions1.jpg

Εάν θέλετε να επιτύχετε τους στόχους σας την επόμενη χρονιά, θα πρέπει να γίνετε πιο πειθαρχημένες. Προσπαθώντας να θέσετε όρια και να ακολουθήσετε τις προθεσμίες -κατά γράμμα- θα ανακαλύψετε πως τελικά είναι πιο εύκολο να βρίσκεστε σε ένα πρόγραμμα -όπως λένε και οι Αμερικάνοι "plan ahead". Μην περιμένετε να έρθει η στιγμή που θα χρειαστεί να ξενυχτήσετε για το deadline ενός συγκεκριμένου πρότζεκτ, αλλά φροντίστε να του αφιερώσετε κάποιες ώρες από την ημέρα σας κάθε μέρα. Ξεκινήστε με τα goals για αυτή τη χρονιά και στη συνέχεια συνεχίστε με τα must dos κάθε μήνα. Οι σημαντικές ημερομηνίες, οι προθεσμίες, καθώς και η ανασκόπηση όταν πέφτετε στο κρεβάτι το βράδυ θα αποτελέσουν -τελικά- τη νέα σας αγαπημένη συνήθεια. 

2. Δώστε προτεραιότητα στα ταξίδιαresolutions2.jpg

Ο κόσμος είναι ένα μεγάλο λούνα παρκ και εσείς οφείλετε να το ανακαλύψετε. Δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε μακριά, μπορείτε να ξεκινήσετε με μέρη που βρίσκονται κοντά σας και ποτέ δεν είχατε σκεφτεί ότι μπορεί να μπουν στο bucket list σας. Ανακαλύψτε πράγματα που θα σας εντυπωσιάσουν, βλέποντας διαφορετικές πτυχές του κόσμου, και αφεθείτε σε διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς. Τα ταξίδια όχι μόνο διευρύνουν το μυαλό, αλλά και αποτελούν την τέλεια δικαιολογία για να αποδράσετε από την πραγματικότητα. Αν σας προβληματίζει το οικονομικό κομμάτι -πράγμα πολύ λογικό- ξεκινήστε από σήμερα μια μικρή αποταμίευση κάθε μήνα και του χρόνου τέτοια εποχή ίσως να βρίσκεστε στη Ρώμη για Πρωτοχρονιά!

3. Ξεκινήστε μια καινούργια γλώσσαresolutions4.jpg

Ποτέ δεν είναι αργά. Στο επόμενο έτος μια καλή ιδέα είναι να προσπαθήσετε να μάθετε μια νέα γλώσσα. Όχι μόνο θα μετρήσει ως plus στο βιογραφικό σας, αλλά ίσως σας κάνει να εξοικειωθείτε με έναν πολιτισμό, τον οποίο μέχρι σήμερα (κακώς) αγνοούσατε -όπως τον σουηδικό ή ακόμα και τον αραβικό! Μπορεί αυτή τη στιγμή να σας φαίνεται μια πολύ μεγάλη ευθύνη για να φέρετε εις πέρας, αλλά σκεφτείτε ότι με την καθημερινή πρακτική, αυτό θα γίνει ευκολότερο από ποτέ. Επιλέξτε τη γλώσσα που πάντα ονειρευόσασταν να μιλάτε ή αυτή που θα καταφέρει να κάνει το CV σας αρκετά πιο ισχυρό. Οι νέοι στόχοι, όπως είναι αυτός, θα σας κάνουν σίγουρα πιο δυναμικές, αποδεικνύοντας -πρωτίστως- στον ίδιο σας τον εαυτό πως είστε ικανές για τα πάντα. Δε θα είστε τέλειες από την πρώτη μέρα, αλλά στις επόμενες 364 είναι σίγουρο ότι η πρόοδός σας θα είναι εξαιρετική. 

4. Αντιστρέψτε τους ρόλουςresolutions-3.jpg

Λένε πως οι αδυναμίες, μπορούν να γίνουν τα μεγαλύτερα προτερήματα του κάθε ανθρώπου, ειδικά αν τις αντιμετωπίζει με θάρρος και δεν τις αγνοεί. Φέτος ήρθε η ώρα να κάνετε τη δική σας επανάσταση και να την γυρίσετε σελίδα, δρώντας έτσι ώστε τα πάντα να λειτουργούν υπέρ σας. Φτιάξτε μια λίστα με όλα τα πράγματα που έχετε συνειδητοποιήσει ότι ίσως να μην είναι το πιο δυνατό στοιχείο του εαυτού σας και της προσωπικότητάς -ή με όσα σας οδηγούν πολλές φορές να παρεξηγηθείτε με καλούς φίλους ή την οικογένειά σας -όπως ότι αργείτε συνεχώς στα ραντεβού σας ή ακόμα και ότι είστε εγωκεντρική. Αν όντως ισχύουν αυτά προσπαθήστε με όλες σας τις δυνάμεις να τα ξεπεράσετε. Θα εκπλαγείτε όταν θα ανακαλύψετε πως από ένα σημείο και μετά, αυτή η διαδικασία, θα γίνεται αυτόματα. 

5. Πείτε ναι στην αποταμίευση

resolutions-6.jpg

Μετατρέψτε αυτή τη χρονιά, στη δικιά σας αγαπημένη. Φέτος, εκτός από τα όνειρά σας που περιλαμβάνουν διακοπές, designer bags, και καφέδες, οφείλετε να θέσετε έναν ακόμη βασικό στόχο. Δεσμευτείτε με τον εαυτό σας πως κάθε μήνα θα ακολουθήσετε πιστά έναν βασικό προϋπολογισμό και ότι θα τον ακολουθείτε πιστά. Φυσικά, σε μια Ελλάδα του 2018-2019 είναι δύσκολο να μιλάμε για πραγματική αποταμίευση. Ωστόσο, ακόμα και ένα ελάχιστο ποσό, είναι ικανό να σας βγάλει τελικά από μια δύσκολη κατάσταση, όπως είναι ο απλήρωτος λογαριασμός ή δόση για ένα δάνειο ή η επίσκεψη σ' έναν γιατρό. Γιατί στην τελική... that's life. Δυστυχώς ή ευτυχώς.

6. Μην παραλείπετε το γυμναστήριοresolutions-5.jpg

Ένα από τα πιο σημαντικά #goals αυτής της χρονιάς ακούει στο όνομα, γυμναστήριο. Αναλογιστείτε όλες αυτές τις φορές που έχετε ευχηθεί να είχατε το σώμα τον ονείρων σας. Αφού το κάνετε αυτό, σκεφτείτε τι σας κρατάει μακριά από το να το αποκτήσετε. H γυμναστική είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μπορείτε να κάνετε στον οργανισμό σας και να είστε σίγουρες πως αυτός θα σας το ανταποδώσει. Δώστε στον εαυτό σας την αγάπη που σας αξίζει και φροντίστε το σώμα σας, σαν να είναι ο ναός σας. Όχι μόνο γιατί το καλοκαίρι είναι λίγους μήνες μακριά, αλλά επειδή δεν υπάρχει τίποτα σημαντικότερα από την υγεία και η διατροφή είναι ένα από τα σημαντικότερα «όπλα» για να τη διατηρήσετε!