fbpixel

Search icon
Search
7 μαθήματα ζωής που μας δίδαξε η Meryl Streep
LIFE & CAREER

7 μαθήματα ζωής που μας δίδαξε η Meryl Streep

Ανακαλύψτε τις συμβουλές που θα αλλάξουν και τη δική σας οπτική


Αποτελεί έναν θρύλο του Hollywood, είναι μια γυναίκα στης οποίας το πρόσωπο έχουν καθρεφτιστεί εξαιρετικοί ρόλοι και πάνω από όλα είναι ένας άνθρωπος που μάχεται όσο μπορεί για την ισότητα και τις κοινωνικές διαφορές. Η Meryl Streep συνθέτει την εικόνα της με μια στάση ζωής που αναμφίβολα θυμίζει σε όλους την υπεροχή της. Έχοντας εκφωνήσει έναν εξαιρετικά powerful λόγο στην απονομή των Golden Globes το 2017 ο οποίος αποτελεί "σταθμό" ακόμη και σήμερα, η ίδια παραμένει νούμερο ένα τόσο στις επιλογές των μεγαλύτερων σκηνοθετών όσο και στις καρδιές μας.

Μέσα στη μακρόχρονη πορεία της δεν ήταν λίγες οι φορές που εξέφρασε τα πιστεύω και τις πεποιθήσεις της και που κατάφερε να έρθει αντιμέτωπη με οτιδήποτε πίστευε πως δεν την εξελίσσει. Παρακάτω θα ανακαλύψετε τις δικές της σοφίες και τα δικά της "μαθήματα" που την καθιστούν πραγματικά αναντικατάστατη. Όχι μόνο στο χώρο του θεάματος αλλά και σε αυτόν της φιλανθρωπίας.

"Take your broken heart, turn it into art"

Οτιδήποτε και αν σας προκύψει σε αυτή τη ζωή ποτέ μην ξεχνάτε πως υπάρχει πάντα μια λέξη που πρέπει να θυμάστε: "παρακάτω". Μην αφήσετε τις δυσκολίες να γίνουν εμπόδιο. Αντιθέτως μετατρέψτε τες σε κάτι που θα σας κάνει να αισθάνεστε κάθε μέρα πως έχετε τη δύναμη να δημιουργήσετε ακόμη περισσότερα. Ανακαλύψτε αυτό που σας γεμίζει και δώστε του την ενέργειά σας, μονάχα έτσι θα δείτε την καθημερινότητά σας να αλλάζει. Μην ξεχνάτε άλλωστε, πως κανείς δεν ξεκίνησε επιτυχημένος. Όλοι βρήκαν τη δύναμη και το δρόμο τους, στην πορεία.

meryl-streep.jpg

Not an image matter

H διάσημη ηθοποιός έχει παραδεχτεί πως έχει περάσει στο παρελθόν αμέτρητες ώρες σκεπτόμενη την εξωτερική της εικόνα. Τα περιττά κιλά, οι ιδιαιτερότητές της και φυσικά ο τρόπος που την έβλεπαν οι υπόλοιποι την επηρέαζε κάνοντας τις επιλογές της δυσκολότερες. Παρόλα αυτά, με τα χρόνια κατανόησε κάτι που οφείλετε και εσείς να ενστερνιστείτε. Ακόμη και αν ο εικόνα είναι το πρώτο πράγμα που οι υπόλοιποι αντικρίζουν, δε σημαίνει πως μένουν σε αυτήν. Ο τρόπος που επικοινωνείτε, το χαμόγελό σας και όλα αυτά που έχετε να προσφέρετε είναι πολύ σημαντικότερα από το λεγόμενο body shape. 

Regretting 

Μην ξοδεύετε μεγάλο μέρος από τη ζωή σας κάνοντας εξοντωτικές δίαιτες. Αυτή αποτελεί μια συμβουλή την οποία η υπέροχη κυρία Streep έχει δώσει σε παλαιότερη συνέντευξή της. Για αυτήν είναι σημαντικότερο να αγαπήσετε τον εαυτό σας και να του χαρίσετε έναν όμορφο εσωτερικό κόσμο, παρά να παθαίνετε εμμονές με όσα πρέπει να αποφεύγετε. Άλλωστε, η ζωή είναι αρκετά μικρή για να συνεχόμενες στερήσεις. Το παν είναι το μέτρο. 

Equal rights for women

Για τη Meryl Streep η υποκριτική δεν αποτελούσε πάντα την πρώτη επιλογή. Επιθυμώντας να γίνει μεταφράστρια στα Ηνωμένα Έθνη με σκοπό "να κάνει τους ανθρώπους να καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλο" το μόνο βέβαιο είναι πως σε αυτή τη γυναίκα ανήκει μια πολυσχιδής προσωπικότητα την οποία είναι τιμή όλων να ανακαλύψουν. Έτσι, με τη χρόνια επιρροή της δεν είναι λίγες οι φορές που έχει αναφερθεί στην αδικία που υπάρχει στον χώρο του θεάματος κατά την οποία οι πλειοψηφία των ανθρώπων πίσω από τις κάμερες είναι άντρες. Κριτικοί, σκηνοθέτες και παραγωγοί ανδρικού γένους αποτελούν το 83% αυτών που πλαισιώνουν το μαγικό κόσμο του σινεμά. Ένα "μάθημα" από μια γυναίκα που γνωρίζει καλύτερα από πολλούς αυτό τον αμφιλεγόμενο χώρο.

meryl-streep-3.jpg

Beauty from inside

"Μερικές φορές οι γυναίκες πιστεύουν πως θα αγαπηθούν περισσότερο αν είναι όμορφες εξωτερικά". Για την ηθοποιό είναι απόλυτα λανθασμένη η άποψη πως η υπερβολική περιποίηση θα σας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στα αντικείμενα του πόθου σας. Έχοντας αποδείξει πολλάκις πως είναι λάτρης της φυσικής ομορφιάς και κάνοντας δημόσιες εμφανίσεις που απέχουν σημαντικά από τα σύγχρονα πρότυπα της τέχνης του make-up, δείχνει το δρόμο για να αγαπήσετε τη φυσική πλευρά του εαυτού σας. 

Stop caring about what others think

Είναι σημαντικό να πορεύεστε σε αυτή τη ζωή με σύνεση και με αρχές που πηγάζουν από μέσα σας. Τη στιγμή που θα ξεκινήσετε να νοιάζεστε για αυτά που πιστεύουν οι άλλοι θα σταματήσετε να είστε ο εαυτό σας. Ξεπεράστε τις ανασφάλειες και δείξτε στους γύρω σας πως μπορείτε πραγματικά να κάνετε όλα σας τα όνειρα πραγματικότητα. Αναμφίβολα η επιτυχημένη ηθοποιός το έχει αποδείξει!

You have to embrace getting older

Κάθε ηλικία έχει τις ιδιαιτερότητές της και αναμφίβολα είναι μέρος της ζωής σας. Μην ξεχάσετε ποτέ πως ο χρόνος αποτελεί το σημαντικότερο δώρο που κρατάτε στα χέρια σας. Μπορεί η νεότητα να είναι υπέροχη αλλά η αλήθεια είναι πως με τον καιρόαυτά που θα μάθετε και αυτά που θα δείτε θα σας κάνουν πραγματικά σοφότερους. Απόδειξη το πρόσωπο της 21 υποψήφιας για Όσκαρ ηθοποιός, το οποίο δε μαρτυρά εξαιρετικά επεμβατικές μεθόδους που «σταματούν τον χρόνο». Η ίδια έχει αγκαλιάσει την ηλικία της, περιποιείται τον εαυτό της και σέβεται κάθε έτος της. Το αποτέλεσμα; Να είναι απλώς εκθαμβωτική σε κάθε δημόσια εμφάνισή της.

Do it like Meryl... She know best!