fbpixel

Search icon
Search
7 fashionable εστιατόρια μεγάλων οίκων μόδας στον κόσμο
MAGAZINE

7 fashionable εστιατόρια μεγάλων οίκων μόδας στον κόσμο

Ο fashion world έχει μπει δυναμικά στον χώρο της εστίασης παρουσιάζοντας μοναδικά spots


Τα τελευταία χρόνια, οι οίκοι μόδας διεθνώς, προσπαθώντας να γίνουν ακόμη πιο δημιουργικοί και να εξελιχθούν, δίνουν στους πελάτες τους έναν ακόμη λόγο να επισκέπτονται τα καταστήματά τους και να αποκτούν engagement μαζί τους. Όλο και περισσότερο, λοιπόν, μπαίνουν δυναμικά στον τομέα του F&B (Food & Beverage), κεφαλαιοποιώντας τις αντιστοιχίες μεταξύ φαγητού, φιλοξενίας και μόδας, για την καλύτερη εμπειρία πολυτέλειας που μπορεί να προσφερθεί. Dior, Gucci και πολλοί άλλοι, εκτός από τις συλλογές ρούχων και αξεσουάρ τους, έχουν κάνει κι ένα μεγάλο «άνοιγμα» στη δημιουργία και λειτουργία café και εστιατορίων, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την εικόνα τους και δημιουργώντας μία 360° διάδραση με το κοινό τους. Αυτό, άλλωστε, είναι και το μάντρα της νέας εποχής της μόδας. Έτσι, ανά τον κόσμο, παρουσιάζονται πετυχημένα γαστρονομικά εγχειρήματα, που ακολουθούν την αισθητική ταυτότητα του κάθε brand. Χώροι εστίασης που σχεδιάζονται με ειδικά στοιχεία, τα οποία έχουν μελετηθεί σωστά, ώστε να επεκτείνουν τους κώδικες και την αφήγηση του κάθε οίκου, βάζουν στο επίκεντρο μια γαστρονομική ιδέα. Το εξαιρετικό φαγητό και η high fashion, άλλωστε, λειτουργούσαν από πάντα ως παράλληλες βιομηχανίες με πολλά κοινά.

Πρόσφατα, οι ανακοινώσεις για openings εστιατορίων ή café με την υπογραφή κάποιου διάσημου οίκου διαδέχονται η μία την άλλη. Ο κλάδος της εστίασης αναδύεται στον νέο κόσμο που έχει βλέψεις να κατακτήσει η βιομηχανία της μόδας. Σύμφωνα με κάποιες από τις τελευταίες έρευνες για την αγορά αγαθών υψηλής ποιότητας, οι καταναλωτικές δαπάνες τα τελευταία χρόνια τείνουν να στρέφονται προς την ευεξία, τη φιλοξενία και το φαγητό. Σε αυτές προστίθεται και το πάθος για τη γαστρονομία, ένα φαινόμενο που εξακολουθεί να βρίσκεται σε άνοδο, το οποίο μπορεί ν’ αποτελέσει νέο μοχλό ανάπτυξης για τους οίκους. Αυτή η τάση επιτρέπει στα fashion brands να ενισχύσουν την εικόνα και τη θέση τους στους τομείς του lifestyle.

TOKYO - Beige Alain Ducasse

beige-alain-ducasse-3.jpg

Στον δέκατο όροφο του κτιρίου Chanel Ginza, το εστιατόριο Beige Alain Ducasse καλωσορίζει το κοινό σ’ έναν εξαιρετικό χώρο υψηλής γαστρονομίας, που ακολουθεί τη μοναδική αισθητική φιλοσοφία της Chanel. Απλότητα και κομψότητα είναι τα δύο βασικά θεμέλια που μοιράζονται ο θρυλικός οίκος μόδας και ο διάσημος chef σ’ αυτό το εστιατόριο. Εδώ, η γαλλική γαστρονομία ανανεώνεται μέσα από κάποια προσεκτικά επιλεγμένα ιαπωνικά συστατικά και στοιχεία στα τρία διαφορετικά μενού, εμπνευσμένα από την Υψηλή Ραπτική. Η διαχρονικότητα του brand και η one-of-a-kind προσέγγιση του Ducasse -μια ηγετική φυσιογνωμία της γαλλικής κουζίνας- «παντρεύονται» με έναν ιδιαίτερο τρόπο, με φόντο το εκλεκτικό μπεζ σκηνικό. Το εστιατόριο πήρε το όνομά του από ένα από τα αγαπημένα χρώματα της Coco Chanel και η εσωτερική διακόσμηση βασίζεται στο εμβληματικό της ύφασμα, το τουίντ.

NEW YORK - Tiffany Blue Box

new-york-blue-box-cafe.jpg

Αν θέλετε να ζήσετε την απόλυτη εμπειρία του “Breakfast at Tiffany's”, μπορείτε να το κάνετε στο θρυλικό flagship store του οίκου κοσμημάτων στη 5th Avenue της Νέας Υόρκης, που το 2023 ανοίγει ξανά τις πόρτες του μετά την ανακαίνισή του. Το χαρακτηριστικό χρώμα του διάσημου brand πρωταγωνιστεί σε όλο τον χώρο, παραπέμποντας φυσικά στο υπέροχο blue box στο οποίο τοποθετούνται όλα τα κοσμήματά του, όταν αγοραστούν. Αυτό το χρώμα στο κουτάκι διαλέχτηκε πρώτη φορά από τον ιδρυτή της εταιρίας, Charles Lewis Tiffany, το 1845, και πλέον η Tiffany & Co. έχει ταυτιστεί απόλυτα μαζί του. 

SEOUL - Gucci Osteria

seoul-gucci-osteria.jpg

Το restaurant Gucci Osteria στη Σεούλ είναι στην κυριολεξία ένα fine dining κομψοτέχνημα! Πρόκειται για έναν χώρο που συνδυάζει με τον πιο εκλεπτυσμένο τρόπο τη σύγχρονη διακόσμηση με την κλασική αρχιτεκτονική, στην οποία παραμένει πιστός ο ιταλικός οίκος. Σ’ αυτό, οι λάτρεις του καλού φαγητού έχουν την ευκαιρία να αφεθούν σε μια μοναδική γευστική εμπειρία, απολαμβάνοντας ένα setting που «πλημμυρίζεται» από το φως. Το à la carte μενού του, το οποίο έχουν επιμεληθεί ο chef Massimo Bottura, ο executive chef Jun Hyung-kyu και ο head chef Davide Cardellini, περιλαμβάνει διάσημα πιάτα, όπως το “Emilia Burger” και το tortellini με κρέμα Parmigiano Reggiano. Ένας παράδεισος γεύσεων και μοναδικής αρχιτεκτονικής, που αξίζει να επισκεφθείτε από κοντά για ένα once-in-a-lifetime ταξίδι στον θαυμαστό κόσμο του Gucci, αλλά και στη Νότιο Κορέα!

SAINT TROPEZ - Louis Vuitton

lv.jpg

Το boutique hotel “White 1921” παρουσιάζει το exclusive εστιατόριο Louis Vuitton στην καρδιά του Saint-Tropez. Επικεφαλής της γαστρονομικής του ταυτότητας, ο γάλλος chef Mory Sacko. Βραβευμένος με αστέρι Michelin και επικεφαλής του restaurant MoSuke στο Παρίσι, ο Sacko διαθέτει το ταλέντο να ενώνει τις παραδοσιακές μυρωδιές της Αφρικής και της Ιαπωνίας με την υψηλή γαστρονομία της Γαλλίας, με έναν ξεχωριστό τρόπο, οδηγώντας όσους γεύονται τα πιάτα του σε νέα γευστικά μονοπάτια. O ίδιος εμπνέεται καινούρια, εκλεπτυσμένα αρώματα, έχοντας ως αναφορά του μακρινές γαστρονομικές παραδόσεις. Σε απόσταση αναπνοής από την Place des Lices, το opening του εστιατορίου Louis Vuitton είναι η απόδειξη ότι το Saint-Tropez καταφέρνει συνεχώς να κερδίζει έδαφος, προχωρώντας σε όλο και πιο αξιόλογες μεταγραφές στη γαστρονομική σκηνή του.

PARIS - Monsieur Dior

monsieur-dior-restaurant-charles-negre-4.jpg

Ο οίκος Dior, γράφοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του iconic καταστήματος Dior 30 Montaigne στο Παρίσι, επαναπροσδιορίζει την έννοια της πολυτέλειας μέσα από μια μοναδική εμπειρία shopping κι εξερεύνησης! Βασικό highlight του κτίσματος, το εντυπωσιακό εστιατόριο, το οποίο και μετατρέπεται στον απόλυτο γαστρονομικό προορισμό της πόλης. Το Monsieur Dior ενσαρκώνει τη φιλοσοφία του γαλλικού brand, αποτυπώνει τον made-in-Paris τρόπο ζωής, ενώ συνδυάζει το minimal με το elegant. Ο γάλλος σεφ Jean Imbert, συνοδευόμενος από τον πιστό του συνεργάτη Antony Clémot, εμπνεύστηκε από την κληρονομιά και τους κώδικες του fashion house, για να αναπτύξει καθένα από τα μενού. Η κουζίνα βασίζεται σε κλασικά πιάτα από τις αγαπημένες συνταγές του ιδρυτή couturier, τα οποία αποκαλύπτονται ένα ένα στο βιβλίο “La Cuisine Cousu-Main”, αλλά και σε συνταγές που αντικατοπτρίζουν την ιστορία του οίκου.

LISBOA - Mesa

macau-mesa-karl.jpg

Σημαίνοντας «τραπέζι» στα πορτογαλικά, το εστιατόριο Mesa με την υπογραφή Karl Lagerfeld προσφέρει ένα εξαιρετικό μενού με σύγχρονες πορτογαλικές γεύσεις που βασίζονται στην παράδοση, την ποιότητα, την αυθεντικότητα και τη φιλοσοφία του farm-to-table. Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό διαχρονικών και καινοτόμων τεχνικών, προσκαλεί κάθε επισκέπτη σ’ ένα απολαυστικό γευστικό ταξίδι μέσα από κλασικές αγαπημένες συνταγές, εποχιακές σπεσιαλιτέ κι επώνυμα πιάτα από εκλεκτικά πορτογαλικά υλικά. Ένας χώρος που απογειώνει με έξυπνο τρόπο το απαράμιλλο στιλ με επιρροές και στοιχεία από την κινεζική εικονογραφία, δημιουργεί μια πραγματικά πρωτότυπη αισθητική και ατμόσφαιρα.

MILAN - Restaurant Torre

torre-ristorante-angolo-bar-milano.jpg

Το Torre βρίσκεται στον έκτο όροφο του Fondazione Prada στο Μιλάνο, που σχεδιάστηκε από τον Rem Koolhaas το 2018. Ένα μοναδικό κολάζ από έργα τέχνης και design έπιπλα κάνει την ατμόσφαιρα του εστιατορίου και του μπαρ του μοναδική -δύο χώροι που χαρακτηρίζονται από τη μεταξύ τους αντίθεση- ενώ η βεράντα και τα μεγάλα παράθυρά του αποκαλύπτουν μια άνευ προηγουμένου θέα στην πόλη του Μιλάνου. Το μενού είναι αυθεντικά ιταλικό, με τον σεφ Lorenzo Lunghi να δημιουργεί μια πρωτότυπη γαστρονομική εμπειρία, βασισμένη στις καλύτερες τοπικές παραδόσεις, ξεκινώντας από τις τοσκανικές ρίζες του. Τον χαρακτήρα του Torre «σφραγίζει» η αριστοκρατική επιλογή κρασιών από ιταλικές και διεθνείς ετικέτες.

Κεντρική φωτογραφία: Gucci Osteria, Seoul 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022