fbpixel

Search icon
Search
7 decor tips που θα κάνουν το σπίτι σας να «μυρίσει» καλοκαίρι
INTERIORS

7 decor tips που θα κάνουν το σπίτι σας να «μυρίσει» καλοκαίρι

Η summer season που έρχεται είναι η ιδανική αφορμή για ένα mini makeover στους χώρους σας


Ποιος είπε ότι το καλοκαίρι δεν υπάρχει λόγο να αφιερώνουμε χρόνο στο styling του σπιτιού μας; Κι όμως, αυτή η εποχή -λίγο πριν υποδεχθούμε κι επισήμως το καλοκαίρι- φαντάζει ως πιο ιδανική για μικρές αλλαγές, που θα μεταμορφώσουν τους προσωπικούς μας χώρους στα πιο ειδυλλιακά places to be για τους επόμενους μήνες. Ο υπέροχος καιρός μάς προκαλεί να πούμε το «ναι» σε οτιδήποτε μας φέρνει πιο κοντά στο καλοκαίρι, κι ας ξεκινήσουμε από την αναδιαμόρφωση της κατοικίας μας.

Δείτε παρακάτω πώς να δώσετε καλοκαιρινή πνοή στο σπίτι σας και ξεκινήστε τις αλλαγές!

Ξεκινήστε από έναν λευκό «καμβά»

all-white-home-interior-design-5.jpg

Το λευκό είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το καλοκαίρι! Με σκοπό όλα τα στοιχεία του σπιτιού σας να παραπέμπουν σε ένα γαλήνιο κι calm σκηνικό, αυτό το χρώμα θα πρέπει να κυριαρχεί και να λειτουργεί σαν καμβάς. Από τους τοίχους, τα κουφώματα και τις επιφάνειες, μέχρι τα έπιπλά σας, όλα θα πρέπει να αποτυπώνουν την ανεμελιά του καλοκαιριού, χωρίς τίποτα να σκοτεινιάζει τους χώρους σας.

Το μπλε χρώμα πρέπει να πρωταγωνιστεί

blue-rooms-7-1530028194.jpg

Πέρα από το διαχρονικό κι elegant λευκό, το μπλε και όλες του οι αποχρώσεις είναι μια εξίσου σίγουρη επιλογή για κάθε summer-ready house. Άλλωστε, η συγκεκριμένη χρωματική παλέτα μάς θυμίζει το ελληνικό καλοκαίρι και φέρνει στη μνήμη μας συναισθήματα. Εντάξτε το, λοιπόν, στη διακόσμησή σας μέσα από μικρές πινελιές που θα κάνουν όλη τη διαφορά.

Προτιμήστε τα φυσικά υλικά

4-4aujn.jpg

Είναι πραγματικά υπέροχο να νιώθουμε πως είμαστε «κομμάτι» της φύσης και του outdoor περιβάλλοντος -κάπου μαγευτικά όπου θα θέλαμε να βρισκόμαστε τώρα! Για να το πετύχετε αυτό, θα πρέπει να επικεντρωθείτε στα υλικά κατασκευής και τα έπιπλα που υπάρχουν στην κατοικία σας. Προτιμήστε όσα παραπέμπουν ή και προέρχονται από τη φύση, όπως για παράδειγμα το bamboo που είναι και οικολογικό. Από εκεί κι έπειτα, προσθέστε extra φυσικές πινελιές, όπως βότσαλα και κοχύλια από την ακτή, φρέσκα άνθη ή και κομμάτια ξύλου.

Αντλήστε έμπνευση από τη navy αισθητική

christian-louboutinu2019s-beach-home-in-portugal-1.jpg

Τα navy αξεσουάρ και οι λεπτομέρειες σε έπιπλα, όπως ξύλο, ναυτικές σημαίες, μαξιλάρια με άγκυρες και vintage ντουλάπες θα μαγνητίσουν τα βλέμματα. Μην ξεχνάτε επίσης, ότι το συγκεκριμένο design ταιριάζει καλύτερα στα υπνοδωμάτια και μπορεί άνετα να υιοθετηθεί σε ολόλευκους χώρους. Εάν, λοιπόν, θέλετε να αισθάνεστε ότι βρίσκεστε συνεχώς επάνω σε κάποιο πολυτελές σκάφος, σας έχουμε τη λύση!

«Ναι» στις retro chic λεπτομέρειες

-ViTds.jpg

Καταπιαστείτε από λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά και προσδώστε στην κατοικία μια αίσθηση καλοκαιρινής αύρας, κάνοντάς την έτσι να θυμίζει σαν να βρίσκεται σε κάποιο ειδυλλιακό νησί. Καλό θα ήταν να προτιμήσετε τις γαλάζιες και λευκές αποχρώσεις. Επενδύστε, για παράδειγμα, σε ένα μια vintage τραπεζαρία ή σε έναν μπουφέ για την είσοδο, και δείτε τον χώρο σας να μεταμορφώνεται χωρίς πολλή προσπάθεια.

Τολμήστε να κάνετε mix & match

santa-monica-midcentury-madeline-tolle-img-08e149780a661d4b-4-6682-1-4c78683.jpg

Το mix & match είναι η δική μας αγαπημένη τάση στο design, τώρα και για πάντα! Διατηρήστε λατρεμένα κομμάτια που ήδη έχετε, vintage έπιπλα και φυσικά τις μοναδικές αντίκες σε λεπτομέρειες μέχρι έργα τέχνης, συνδυάζοντας τα φυσικά με πιο μοντέρνα και updated αξεσουάρ. Επενδύστε σε καλοκαιρινά χαλιά, για παράδειγμα, τα οποία θα κρατήσουν «ζεστό» το εσωτερικό και συνοδέψτε τα από σύγχρονες πολυθρόνες, με γνώμονα τον comfort σχεδιασμό και την ενημερωμένη διακόσμηση. Ένα boho-but-modern σκηνικό αποτελεί μια ενδιαφέρουσα ιδέα!

Φτιάξτε το πιο ειδυλλιακό μπαλκόνι

3947171c-a7e7-471e-99a6-1d95f6144c3d.jpeg

Κι επειδή το καλοκαίρι περνάμε το περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους και όχι τόσο μέσα στο σπίτι, δημιουργήστε ένα ατμοσφαιρικά outdoor σκηνικό, στο οποίο θα ζήσετε στιγμές που θα σας μείνουν αξέχαστες. Είτε στο μπαλκόνι είτε στον κήπο, τοποθετήστε μια εντυπωσιακή κούνια για ατελείωτη χαλάρωση, μια τραπεζαρία για να γευματίζετε με τους αγαπημένους σας ανθρώπους, αλλά και πρόσθετα διακοσμητικά στοιχεία, όπως φανάρια για τις βραδινές ώρες, καθώς και γλάστρες με τα φυτά της αρεσκείας σας.