fbpixel

Search icon
Search
6 τεχνικές χαλάρωσης που χρησιμοποιούνται σε διάφορα μέρη του κόσμου
WELLNESS

6 τεχνικές χαλάρωσης που χρησιμοποιούνται σε διάφορα μέρη του κόσμου

Ανακαλύψτε τη δική σας αγαπημένη και... relax


Καθημερινό stress. Το νόημα πίσω από αυτή τη φράση αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας, με τις επεκτάσεις του να μην μπορούν να λυθούν με ευκολία. Γρήγοροι ρυθμοί και υψηλές απαιτήσεις, κάνουν και εσάς πολλές φορές να προσπαθείτε να ανακαλύψετε μυστικά tips που θα σας βοηθήσουν να αλλάξετε στάση ζωής. Μπορεί, λοιπόν, για τον καθένα η αποτελεσματικοί τρόποι χαλάρωσης να αποτελούν προσωπική υπόθεση, αλλά σύμφωνα με τις παραδόσεις, σε κάθε διαφορετικό μέρος του κόσμου, κυριαρχούν κάποιες διαφορετικές συνήθειες που θα γίνουν για τη νέα χρονιά ένα από τα μεγαλύτερα goals σας.

Απελευθερωθείτε από το βάρος που μπορεί να έχετε και ανακαλύψτε, μέσα από διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς, τις μικρές συνήθειες που θα καταφέρουν να γίνουν... οι δικές σας αγαπημένες. Εάν και εσείς έχετε αναρωτηθεί πώς θα πετύχετε να βάλετε ισορροπία στην κάθε σας ημέρα, τότε ίσως θα πρέπει να κάνετε ένα ταξίδι μέχρι τη μακρινή Ινδία ή απλώς να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. 

Ινδία-Διαλογισμός και Γιόγκα 
texnikes-xalarosis4.jpg

Ο διαλογισμός και η γιόγκα είναι δύο εξαιρετικές πρακτικές για τα πνεύμα αλλά και για το σώμα, με εξαιρετικά οφέλη ως προς το καθημερινό στρες. Ακόμη, έχει βρεθεί πως σε κυτταρικό επίπεδο το ανθρώπινο σώμα ανταποκρίνεται εξαιρετικά στη συγκεκριμένη τεχνική, μειώνοντας τα σημάδια φλεγμονής και υιοθετώντας μια πραγματικά υγιή ισορροπία. Προσοχή, μνήμη και δημιουργικότητα τονώνονται από το καθημερινό practice, βοηθώντας ταυτόχρονα στην καταπολέμηση της εκφύλισης του εγκεφάλου.

Γαλλία-Κρασί 
texnikes-xalarosis3.jpeg

Οι Γάλλοι είναι γνωστό πως είναι λάτρεις του καλού κρασιού, για αυτό το λόγο φροντίζουν έτσι ώστε να το συμπεριλαμβάνουν στην καθημερινή τους ρουτίνα μετά από κάθε αγχωτική μέρα. Ένα μικρό ποτήρι κρασί με ένα υγιεινό σνακ θα βοηθήσουν και εσάς να πετύχετε ένα πιο ήρεμο ύπνο. Παρόλα αυτά, έρευνες έχουν δείξει ότι, το μυστικό δεν κρύβεται στο κρασί  αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι συνηθίζετε τον εαυτό σας σε ένα μικρό τελετουργικό που καταλήγει τελικά στον ιδανικό τρόπο χαλάρωσης μετά από μια αγχωτική ημέρα. Οπότε, μπορείτε να το αντικαταστήσετε ακόμα και με ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι...

Ιαπωνία-Ιαματικές πηγές
texnikes-xalarosis6.jpg

Υπάρχει μια περιοχή, γύρω από το όρος Fuji στην Ιαπωνία, η οποία είναι γεμάτη με φυσικές ζεστές πηγές που περιέχουν μέταλλα και στοιχεία απαραίτητα για τη λειτουργία του οργανισμού. Έτσι, μέσω των διαφορετικών ορυκτών επιτυγχάνεται μια φυσική διαδικασία η οποία είναι η απομάκρυνση του γαλακτικού οξέος από τους μύες, βοηθώντας σας να αναρρώσετε από την άσκηση, να αισθανθείτε πιο χαλαροί και φυσικά να αποβάλετε το περιττό στρες. 

Δυτική Αφρική-Ντραμς 
texnikes-xalarosis2.jpg

Η ομαδική αυτή διαδικασία έχει αποδειχθεί πως βελτιώνει τη διάθεση και μειώνει το άγχος, με μερικούς λαούς να πιστεύουν ότι μπορεί επίσης να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα! Μπορεί η τελευταία παραδοχή να μην είναι επιστημονικά αποδεδειγμένη, αλλά σε αυτό το μέρος του κόσμου τα bongos, τα congas και ο βασικός djembe drummer -όπως ονομάζεται- πετυχαίνουν κάτι πολύ σημαντικό... να δημιουργήσουν μια αίσθηση ενότητας με άλλους, που τελικά βοηθάει στη συγκέντρωση και προσφέρει ηρεμία, η οποία έρχεται μέσα από τη μουσική διαπαιδαγώγηση.

Ταϊλάνδη-Μασάζ 
texnikes-xalarosis.jpg

Το ταϊλανδέζικο μασάζ ή αλλιώς το γνωστό σε όλους thai είναι μια επιστήμη στην οποία οι άνθρωποι της συγκεκριμένης χώρας ορκίζονται ως μέρος της ρουτίνας ευεξίας τους. Αυτή η διαδικασία που από πολλούς χαρακτηρίζεται αρκετά σκληρή -συχνά περιλαμβάνει τα γόνατα και τους αγκώνες της μασέρ για να ασκηθεί η κατάλληλη πίεση- είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει και εσάς να αντιμετωπίσετε διαφορετικά το επίμονο στρες. Με την τόνωση των υποδοχέων πίεσης, το σώμα απελευθερώνει σεροτονίνη, την ορμόνη που θεωρείται φυσικό αντικαταθλιπτικό, και ταυτόχρονα αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, μειώνοντας το στρες και τονώνοντας το νευρικό σύστημα.

Αυστραλία- Μυική χαλάρωση
texnikes-xalarosis1.jpg

Η προοδευτική μυϊκή χαλάρωση -μια ιδιαίτερη τεχνική- περιλαμβάνει την πίεση με σκοπό τη χαλάρωση διαφόρων μυϊκών ομάδων σε όλο το σώμα του ανθρώπου. Όπως και σε άλλες περιοχές, έτσι και στην Αυστραλία, το μασάζ είναι μονόδρομος για όσους εμπιστεύονται τους ειδικούς. Είναι γνωστό πως το στρες μπορεί συχνά να οδηγήσει σε πολύ σφιγμένους μύες, οι οποίοι θα σας προκαλέσουν δυσφορία. Έτσι, εάν και εσείς επιθυμείτε να ανακαλύψετε την πραγματική χαλάρωση, πρέπει να ξεκινήσετε να εμπιστεύεστε τη δύναμη της λεγόμενης «μάλαξης».