fbpixel

Search icon
Search
6 νέες κυκλοφορίες βιβλίων για να υποδεχτείτε τη καινούργια χρονιά
MAGAZINE

6 νέες κυκλοφορίες βιβλίων για να υποδεχτείτε τη καινούργια χρονιά

Ανανεώστε τη read list σας


Οι νέες κυκλοφορίες βιβλίων αποτελούν την καλύτερη πρόταση για να ξεκινήσει η χρονιά.  Εξερευνήστε τις πιο ενδιαφέρουσες ιδέες και ιστορίες που προέρχονται από την πένα επιτυχημένων συγγραφέων. 

«ΟΙ ΑΠΑΡΗΓΟΡΗΤΟΙ»

9786180135596-hd.jpg


Ο βραβευμένος με Νόμπελ Kazuo Ishiguro επιστρέφει μ’ ένα καθηλωτικό ψυχολογικό μυστήριο με κεντρικό ήρωα έναν διάσημο πιανίστα, που ετοιμάζεται να δώσει την πιο σημαντική συναυλία της ζωής του. Εκδόσεις Ψυχογιός.

«VOR: ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ»

s3gydigital-metaixmio-uploads-asset-data-19973-978-618-03-2739-7-2.jpg


Το νέο μυθιστόρημα της Σοφίας Νικολαΐδου περιγράφει την ιστορία μιας εγκληματικής οργάνωσης που ξεκινάει από τη Μόσχα για ν’ απλωθεί στη Θεσσαλονίκη και σ’ όλη την Ευρώπη. Εκδόσεις Μεταίχμιο.

«ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΥ ΦΛΟΚΑ»

stu-floka.jpg


Η Μαρία Βάρβογλη ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας των γνωστών ζαχαροπλαστείων Φλόκα, ένα όνομα που κάποτε συναντούσε κανείς σε κάθε γωνιά της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας και όλης της Ελλάδας. Η πρωτόγνωρη για την εποχή της αλυσίδα ζαχαροπλαστείων και εστιατορίων υπήρξε τόπος συνάντησης καλλιτεχνών και πολιτικών, μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του 1970. Το βιβλίο αποτελεί κληρονομιά των οικογενειακών αναμνήσεων της συγγραφέως στα παιδιά και τα εγγόνια της, ενώ την αρχειακή επιμέλεια έχει ο Χάρης Βάρβογλης. Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

«ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΕΜΑΣ»

68a0b3fab1595eaea0ee6c0c06df8608.jpg


Η Colleen Hoover υπογράφει ένα βιβλίο που κατέκτησε το BookTok. Μία νεανική ιστορία γεμάτη ανατροπές κι οδυνηρές αλήθειες, που πραγματεύεται ένα πολύ δύσκολο και πάντα επίκαιρο θέμα, με βαθιά γνώση των ανθρώπινων σχέσεων, ειλικρίνεια, ρομαντική τρυφερότητα και συναισθηματική ευφυΐα. Η μαεστρία της πένας της Hoover αγγίζει και κερδίζει τον αναγνώστη. Εκδόσεις Διόπτρα.

«ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΥΣ»

13747.jpg


Το τελευταίο µυθιστόρηµα της Polly Samson έφτασε στο Νο 2 της λίστας των ευπώλητων των ”Sunday Times“. Η υπόθεση τοποθετείται στο αγαπημένο νησί της συγγραφέως, την Ύδρα, ενώ η έκδοση συνοδεύεται από CD με τέσσερα τραγούδια που έγραψε η ίδια μαζί με τον σύζυγό της, David Gilmor, των Pink Floyd. Εκδόσεις Πατάκη.

«ΤΟ ΟΛΛΑΝΔΕΖΙΚΟ ΣΠΙΤΙ»

peza-10-to-ollandeziko-spiti.jpg


Μια από τις πιο διακεκριμένες πένες της σύγχρονης αμερικανικής πεζογραφίας, η Ann Patchet, γράφει για την ιστορία τριών γενεών μιας οικογένειας, καταθέτοντας έναν ύμνο στη δύναμη της συγχώρεσης. Υποψήφιο για βραβείο «Πούλιτζερ Λογοτεχνίας 2020» και best seller στους “New York Times”. Εκδόσεις Δώμα.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021