fbpixel

Search icon
Search
5 κρυφοί «θησαυροί» στο 2ο πόδι της Χαλκιδικής που πρέπει να εξερευνήσετε
TRAVEL

5 κρυφοί «θησαυροί» στο 2ο πόδι της Χαλκιδικής που πρέπει να εξερευνήσετε

Γνωρίστε νέους προορισμούς


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το καλοκαίρι, η Χαλκιδική αποτελεί την καλύτερη δυνατή επιλογή για τους Θεσσαλονικείς, που θέλουν να κάνουν ένα break από την καθημερινότητά τους κι οργανώνουν mini getaways σε μερικά από τα πιο όμορφα μέρη της. Η Σιθωνία φημίζεται για τα καταγάλανα νερά, τις πανέμορφες αμμουδιές και τα μαγευτικά τοπία και προσφέρεται για χαλαρωτικές διακοπές. Εμείς συγκεντρώσαμε τις πιο ιδιαίτερες παραλίες του 2ου ποδιού, που αξίζει πραγματικά να εξερευνήσετε κι εσείς αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να επιλέξετε τον ιδανικό -για εσάς- προορισμό.

Μοναδικά μέρη μία ανάσα από την πόλη

Ακτή Καλογριάς

maxresdefault-sa7mJ.jpg

Βρίσκεται στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής κι απέχει περίπου επτά χιλιόμετρα από τη Νικήτη. Η Ακτή Καλογριάς είναι μία από τις πιο ιδιαίτερες παραλίες που μπορεί να συναντήσει κανείς σε ολόκληρη την Ελλάδα και φημίζεται για τη χρυσαφένια ζεστή αμμουδιά, τα πεντακάθαρα και ζεστά νερά της και το πευκόφυτο δάσος που φτάνει μέχρι την ακτή. Στη μέση περίπου του κόλπου, που απέχει 200 μέτρα από την παραλία, δεσπόζει ένα γραφικό νησάκι και δεδομένου ότι τα νερά είναι αρκετά ρηχά, μπορείτε να το προσεγγίσετε κολυμπώντας, απολαμβάνοντας τη μαγευτική θέα. Το ένα κομμάτι της παραλίας είναι οργανωμένο κι υπάρχει και beach bar, για όσους θέλουν να απολαύσουν τον καφέ ή το cocktail τους με φόντο το απέραντο γαλάζιο. Αν πάλι ανήκετε στην κατηγορία αυτών που θέλουν να χαλαρώσουν μακριά από την πολυκοσμία, επιλέξτε το νότιο τμήμα της παραλίας. Το τοπίο σε συνδυασμό με την ηρεμία και την ησυχία, θα σας κλέψουν πραγματικά την καρδιά και δε θα θέλετε να την αποχωριστείτε.

Κέλυφος

kelifos.jpg

Απόκρημνοι βράχοι, επιβλητικές σπηλιές και σμαραγδένια νερά. Τι περισσότερο μπορεί να ζητήσει κανείς από τις διακοπές του; Το Κέλυφος ή αλλιώς χελώνα, όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι εξαιτίας του σχήματός του, βρίσκεται ανάμεσα στην χερσόνησο της Κασσάνδρας και της Σιθωνίας, ακριβώς απέναντι από τον Νέο Μαρμαρά. Είναι ένα ακατοίκητο μέρος, που ξεχωρίζει για την άγρια ομορφιά του, με τα πυκνά πεύκα και τις άγριες ελιές, ενώ τα ψηλά βράχια κι οι σπηλιές προσφέρονται για ατελείωτες ώρες εξερεύνησης. Η παραλία είναι γνωστή για τα γαλαζοπράσινα νερά της κι η πρόσβαση σε αυτή, γίνεται μέσω της θάλασσας, νοικιάζοντας μία βάρκα ή σκάφος από το Νέο Μαρμαρά ή από τη χερσόνησο της Κασσάνδρας. Extra info: Το Κέλυφος αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους λάτρεις των θαλάσσιων sports και του βυθού. Με μέγιστο βάθος τα 45 μέτρα, αποτελεί ιδανικό μέρος για scuba diving ή snorkeling. Οργανώστε τη δική σας adventure-day κι απολαύστε πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες, σε ένα μεθυστικό περιβάλλον.

Πόρτο Κουφό

porto-koufo.jpg

Το Πόρτο Κουφό είναι ένα μικρό και ήσυχο ψαροχώρι, που βρίσκεται περίπου 25 χιλιόμετρα από το Νέο Μαρμαρά και για να φτάσετε σε αυτό, θα χρειαστεί να διανύσετε μία ειδυλλιακή πευκόφυτη διαδρομή που θα σας μείνει αξέχαστη. Πρόκειται για το μεγαλύτερο, φυσικό λιμάνι στην Ελλάδα κι αποτελεί το μέρος όπου όλα σχεδόν τα ψαροκάικα της περιοχής αδειάζουν τις ψαριές τους. Φτάνοντας στην παραλία, το θέαμα είναι μοναδικό, καθώς πάνω από τον κόλπο, που θυμίζει αρκετά μεγάλη λίμνη, δεσπόζουν οι θεόρατοι βράχοι, ενώ τα καταγάλανα νερά λαμπυρίζουν κάτω από το φως του ήλιου. Η παραλία του Πόρτο Κουφό είναι ιδανική για χαλάρωση και αναζωογόνηση, καθώς δεν αποτελεί έναν από τους τυπικούς, τουριστικούς προορισμούς, ενώ τα μικρά ταβερνάκια που βρίσκονται στο λιμάνι μοσχοβολούν καλοκαίρι κι είναι έτοιμα να σας ταξιδέψουν, προσφέροντας το πιο φρέσκο ψάρι της αγοράς συνδυασμένο με εκλεκτούς, μεσογειακούς μεζέδες.

Καρύδι 

karydi.jpg

Μία εξωτική παραλία με λευκή άμμο, γαλαζοπράσινα νερά, άσπρα βράχια και πλούσια πεύκα μία ανάσα από την ακτή. Το Καρύδι, είναι μία από τις πιο ιδιαίτερες παραλίες του 2ου ποδιού και βρίσκεται ανάμεσα σε δύο μικρά ακρωτήρια, έχοντας βορειοανατολικό προσανατολισμό. Πρόκειται για μία ατελείωτη έκταση, με γαλαζοπράσινα νερά και ψιλή, κάτασπρη άμμο, ενώ περιμετρικά την "αγκαλιάζουν" λευκοί, βραχώδεις σχηματισμοί. Το πανέμορφο τοπίο, αλλά και η πεντακάθαρη, ρηχή θάλασσα αποτελούν πόλο έλξης τους καλοκαιρινούς μήνες, γι' αυτούς που γνωρίζουν καλά την Χαλκιδική και προτιμούν την ηρεμία και τη χαλάρωση, από την έντονη ζωή. Η πρόσβαση στην παραλία είναι εύκολη με την προϋπόθεση ότι θα βρείτε το στενό χωματόδρομο που οδηγεί εκεί, ενώ φτάνοντας σε αυτήν, η εικόνα που θα αντικρίσετε θα σας αποζημιώσει.

Τρανή Αμμούδα 

sithonia-trani-ammouda-beach-2.jpg

Η παραλία, Τρανή Αμμούδα βρίσκεται λίγο έξω από τον Άγιο Νικόλαο, πριν τον Όρμο της Παναγίας και τη Βουρβουρού. Βρίσκεται μέσα σε έναν κολπίσκο κι αυτό που τη χαρακτηρίζει, είναι η ψιλή άμμος και τα καθαρά, αλλά αρκετά κρύα, γαλαζοπράσινα νερά της θάλασσας. Στο βόρειο τμήμα της ακτής υπάρχει ένα μικρό ακρωτήρι όπου βρίσκονται τα ερείπια ενός παλιού βυζαντινού πύργου κι αξίζει να το επισκεφθείτε, για να θαυμάσετε από κοντά το θέαμα. Ιδανικά, βρεθείτε στο συγκεκριμένο spot νωρίς το πρωί, για να απολαύσετε όλες τις ομορφιές του με τη δική σας άνεση. Περπατήστε κατά μήκος των κυμάτων, ανεβείτε στα ερείπια του παλιού πύργου κι αφήστε την αύρα του τόπου να σας ταξιδέψει.

Vacation mode on!