fbpixel

Search icon
Search
Summer Getaways: 5+1 low profile παραλίες στη Χαλκιδική που αξίζει να εξερευνήσετε
TRAVEL

Summer Getaways: 5+1 low profile παραλίες στη Χαλκιδική που αξίζει να εξερευνήσετε

Ετοιμάστε από τώρα τη bucket-list σας!


Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, έχουμε τη δυνατότητα να αντιληφθούμε όλοι μας πως είμαστε ευλογημένοι που έχουμε γεννηθεί σε αυτόν τον τόπο. Που έχουμε δίπλα μας τόσες πανέμορφες παραλίες, με καταγάλανα νερά και χρυσαφένιες αμμουδιές, που μπορούμε να απολαύσουμε όλες τις ομορφιές της Ελλάδας. Ειδικά για τους Θεσσαλονικείς, η Χαλκιδική αποτελεί must-visit προορισμό για το καλοκαίρι κι έχει να προσφέρει πολλές, διαφορετικές επιλογές. Διαθέτει αμέτρητες κοσμοπολίτικες παραλίες, αλλά και κρυφά "διαμάντα", που προσφέρονται για χαλάρωση και βουτιές μακριά από την πολυκοσμία. 

Αν ανήκετε κι εσείς σε αυτή την κατηγορία, συνεχίστε να διαβάζετε, για να γνωρίσετε τα πιο εντυπωσιακά low profile spots της Χαλκιδικής, που πρέπει να επισκεφθείτε φέτος.

Η Χαλκιδική στα καλύτερά της!

Σπαθιές

2e0bdb24-0ee2-4358-8bf6-cd5dbdb6600f.jpeg

Οι Σπαθιές βρίσκονται πολύ κοντά στην ακτή Καλογριάς και φημίζονται για την εντυπωσιακή λιμνοθάλασσα, που είναι περιτριγυρισμένη από επιβλητικούς βράχους, γκρεμούς και πεύκα. Πρόκειται για μία παρθένα κι ελάχιστα προσβάσιμη ακτή, με τα τιρκουάζ νερά και την απέραντη αμμουδιά με το χρυσαφένιο χρώμα, να θυμίζουν εξωτικό νησί. Ο μικρός -αυτός- κολπίσκος με τα ήρεμα, δροσερά νερά και το εντυπωσιακό, φυσικό τοπίο, αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να εξερευνήσουν ένα πολύ διαφορετικό μέρος της Χαλκιδικής, που έχει καταφέρει να κρατήσει αναλλοίωτο τον χαρακτήρα του στο πέρασμα των χρόνων.

Λαγονήσι

e1183c4f-a8c6-4cb3-8d36-90d7b0bd8a6c.jpeg

Ψιλή λευκή άμμος, γαλαζοπράσινα νερά κι ένα καταπράσινο τοπίο, που παραπέμπει σε κάποιον εξωτικό προορισμό του εξωτερικού. Το Λαγονήσι θα καταφέρει -σίγουρα- να κερδίσει μία θέση στην καρδιά σας από το πρώτο λεπτό, που θα βρεθείτε σε αυτό, καθώς πρόκειται αναμφίβολα για έναν από τους κρυμμένους θησαυρούς του δεύτερου ποδιού της Χαλκιδικής και βρίσκεται μεταξύ του Όρμου Παναγιάς και της Βουρβουρούς. Σήμα κατατεθέν του, είναι η πολύ έντονη χλωρίδα, γι' αυτό και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αποτελεί πόλο έλξης για τους φυσιολάτρεις που καταφθάνουν σε αυτή την παραλία για να γνωρίσουν από κοντά την ομορφιά της. Τα μοναδικά της vibes, σε συνδυασμό με το μαγευτικό, φυσικό τοπίο, συνθέτουν ένα σκηνικό που ξυπνά τις αισθήσεις και ταξιδεύει το μυαλό.

Κέλυφος

930037e3-416b-449f-ac40-0c396f0f0b65.jpeg

Πώς θα σας φαινόταν να βρεθείτε σε μία παραλία με επιβλητικούς απόκρημνους βράχους, εντυπωσιακές σπηλιές και σμαραγδένια νερά; Το Κέλυφος ή αλλιώς χελώνα, όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι εξαιτίας του σχήματός του, βρίσκεται ανάμεσα στην χερσόνησο της Κασσάνδρας και της Σιθωνίας, ακριβώς απέναντι από τον Νέο Μαρμαρά. Το πανέμορφο, αυτό ακατοίκητο μέρος, ξεχωρίζει για την άγρια ομορφιά του, με τα γαλάζια νερά, τα πυκνά πεύκα, τις άγριες ελιές και τα ψιλά βράχια να δημιουργούν ένα τοπίο ξεχωριστής ομορφιάς που αξίζει πραγματικά να το εξερευνήσετε. Οι λάτρεις των θαλάσσιων sports, το αγαπούν και θεωρείται must-visit προορισμός, καθώς με μέγιστο βάθος τα 45 μέτρα κι έναν πλούσιο υποθαλάσσιο κόσμο, αποτελεί ιδανικό μέρος για scuba diving ή snorkeling. Αν ψάχνετε ένα μέρος για χαλάρωση μακριά από όλους κι από όλα, είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε!

Καβουρότρυπες

9b0b2349-0ac5-4c5e-a127-57a97e5cb11a.jpeg

Μετά τη Βουρβουρού και πριν ακριβώς τη Σάρτη, βρίσκεται μία από τις πιο φημισμένες παραλίες όχι μόνο στη χερσόνησο της Σιθωνίας, αλλά και σε ολόκληρη τη Χαλκιδική. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα μικρών παραλιών σε μια ακτογραμμή μεγαλύτερη των 5 χλμ. με εντυπωσιακά τιρκουάζ νερά και μοναδική ομορφιά που κόβει την ανάσα και μαγεύει τους επισκέπτες. Οι Καβουρότρυπες κρύβονται πίσω από ένα πλούσιο πευκοδάσος, γι' αυτό και δεν εντοπίζονται εύκολα. Για να φτάσει κανείς στην ακτή, θα χρειαστεί να διανύσει μία σημαντική απόσταση με τα πόδια, κατηφορίζοντας στο πευκοδάσος, ωστόσο το θέαμα που θα αντικρίσει φτάνοντας στην παραλία, αξίζει ακόμη και τη μικρή αυτή ταλαιπωρία. Τα κρυστάλλινα, διαυγή νερά που εισέρχονται στους εντυπωσιακούς σχεδιασμούς των βράχων κι η χρυσαφένια αμμουδιά αποτελούν σήμα κατατεθέν της παραλίας, που σας περιμένει να την εξερευνήσετε.

Αζάπικο

7066e2ac-1302-48db-a250-0b0cebb25af1.jpeg

Βρίσκεται στη νoτιоδυτιкή Σιθωνία, ανάμεσα στην Τριστινίκα και το Στυλαδαριό κι ουσιαστικά, περιλαμβάνει δύο μεγάλоυς αμμώδεις όρμоυς, χωρισμένους από θαλάσσιоυς βράχoυς кαι μεριкоύς μιкρότερоυς, ενώ όλα συνδέονται με χωματόδρομους. Το Αζάπικο, είναι μία παραλία με σπάνια ομορφιά, που δεν είναι οργανωμένη, ενώ είναι γεμάτη περιμετρικά με θάμνους και αγριελιές. Στη βορειοδυτική πλευρά της, είναι κτισμένο το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, ενώ στη νότια πλευρά, υπάρχει ένα μικρό ποταμάκι με πολλά πλατάνια, που χαρίζει μία άλλη, διαφορετική ομορφιά στην παραλία. Πρόκειται για ένα μέρος πολύ διαφορετικό, από τα περισσότερα της Χαλκιδικής, που προσφέρεται για όλους όσους θέλουν να κάνουν ένα mini-break και να απολαύσουν τις βουτιές τους στα καταγάλανα νερά, μακριά από την πολυκοσμία και τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της πόλης. Αν την επισκεφθείτε κι εσείς, φροντίστε να παραμείνετε εκεί μέχρι το ηλιοβασίλεμα. Η εικόνα που θα αντικρίσετε, θα είναι απλά μαγική!

Πόρτο Κουφό

431fea9e-a6ac-45ff-911d-20ac1e7087f5.jpeg

Το Πόρτο Κουφό είναι ένα μικρό και ήσυχο ψαροχώρι, που βρίσκεται περίπου 25 χιλιόμετρα από το Νέο Μαρμαρά κι αποτελεί αυτή τη στιγμή, το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι στην Ελλάδα. Αφού διανύσουν μία ειδυλλιακή πευκόφυτη διαδρομή, το θέαμα που συναντούν οι επισκέπτες φτάνοντας στην παραλία είναι μοναδικό, καθώς πάνω από τον κόλπο, που θυμίζει αρκετά μεγάλη λίμνη, δεσπόζουν οι θεόρατοι βράχοι, ενώ τα καταγάλανα νερά λαμπυρίζουν κάτω από το φως του ήλιου. Το συγκεκριμένο μέρος μοιάζει ιδανικό για χαλάρωση κι αναζωογόνηση, καθώς δεν αποτελεί έναν από τους τυπικούς, τουριστικούς προορισμούς. Θέλετε να απολαύσετε τις βουτιές σας, μακριά από τον κόσμο και να κολυμπήσετε σε κρυστάλλινα νερά με θέα το απέραντο πράσινο; Σίγουρα αξίζει να έχει μία θέση στην must-visit list σας.

Enjoy!