fbpixel

Search icon
Search
5 σημεία της κατοικίας μας που συχνά αγνοούμε να διακοσμήσουμε
INTERIORS

5 σημεία της κατοικίας μας που συχνά αγνοούμε να διακοσμήσουμε

Δώστε προσοχή στις λεπτομέρειες


H διακόσμηση της κατοικίας μας για πολλούς από εμάς είναι ιδιαίτερα σημαντική. Ωστόσο υπάρχουν φορές που διαθέτουμε την ενέργειά μας στα ίδια σημεία. Πέρα από τα προφανή ωστόσο, αμελούμε να παρατηρήσουμε τις γωνιές εκείνες που δεν είχαμε σκεφτεί να περιποιηθούμε πρότινος, καθώς πολύ πιθανόν να μην είχαμε τον χρόνο. Αυτή η μεταβατική εποχή αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για να ανανεώσουμε τους χώρους μας και να κάνουμε κάθε σημείο του σπιτιού μας να μοιάζει με όνειρο!

Ας δούμε λοιπόν ποια είναι εκείνα τα μικρά σημεία που συχνά αμελούμε να διακοσμήσουμε στο συνολικό μας interior design!

1) Tα παράθυρα 

3-p5neB.jpg

Μην αμελείτε να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στα παράθυρά σας, αφού αυτά αποτελούν τη σύνδεσή του σπιτιού με τον έξω κόσμο. Διακοσμήστε το εσωτερικό περβάζι τους -που σχεδόν όλα έχουν- με πολύχρωμα άνθη και φυτά για χρώμα, κεριά και φυσικά μικρά αντικείμενα που παράλληλα μπορούν να λειτουργήσουν χρηστικά, όπως κάποιος καθρέφτης. Θα δημιουργήσετε μια πολλή όμορφη γωνιά που θα θέλετε να κάθεστε για ώρες.

2) Η πόρτα

3-EQ05h.jpg

Είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κάποιος όταν μπαίνει στην κατοικία μας, αλλά και το τελευταίο. Άρα σίγουρα επιθυμούμε να αφήσουμε καλή εντύπωση. Ο χώρος κοντά στην πόρτα μας ή ακόμα και το χολ μας είναι πολύ βασικό να είναι πάντα περιποιημένα, αφού προϊδεάζουν για το τι πρόκειται να ακολουθήσει στο εσωτερικό. Γι' αυτό μην ξεχνάτε να τοποθετείτε κάποιο τραπεζάκι, που θα λειτουργήσει και χρηστικά καθώς μπορείτε να ακουμπάτε για παράδειγμα τα κλειδιά σας, ραφάκια για πιο playful αποτέλεσμα, φυσικά ένα καλόγερο για να κρεμάτε τα παλτό και γιατί όχι μια μεγάλη γλάστρα με το αγαπημένο σας φυτό, που θα δώσει ζωντάνια σε ολόκληρο τον χώρο. Μάλιστα, τώρα που πλησιάζουν και οι γιορτές μη διστάσετε να στολίσετε κάποιο στεφάνι ή γιρλάντα εκεί.

3) Η σκάλα

stairs-over-door-jack-fhilips.jpg

Αν διαθέτετε στην κατοικία σας σκάλα, τότε καλό θα ήταν να τις δώσετε ιδιαίτερη σημασία. Φροντίστε να τοποθετήσετε κατά μήκος της μικρούς ή μεγάλους πίνακες που αγαπάτε ή ακόμη και κάδρα με φωτογραφίες των αγαπημένων σας προσώπων, ώστε να τα βλέπετε κάθε φορά που ανεβοκατεβαίνετε. Plus, μην ξεχνάτε ότι τοποθετώντας μαξιλάρια ή και ράφια μπορείτε να κάνετε τη σκάλα σας τη δική σας cozy γωνιά για διάβασμα!

4) Ο πάγκος της κουζίνας

2-qW9eX.jpg

Είναι αλήθεια πως πολλοί αμελούν τη διακόσμηση της κουζίνας τους. Λάθος. Δώστε προσοχή στον χώρο πίσω από τον νεροχύτη, αλλά και στον πάγκο σας, διακοσμώντας τον με κάποια γλαστράκια -ακόμη και με φρέσκα βότανα και μυρωδικά που μπορείτε να χρησιμοποιείτε εύκολα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Επιλέξτε όμορφα ατομικά πετσετάκια και φυσικά φροντίστε να ακολουθείτε ένα παρόμοιο στιλ και χρώμα στις συσκευές και τα αξεσουάρ μαγειρικής που διαθέτετε για ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

5) Το μπάνιο

1-VLiAa.jpg

Ακριβώς όπως και με την κουζίνα, το μπάνιο δεν χρειάζεται να μένει παραμελημένο, καθώς εκεί θα μπορέσετε να απολαύσετε στιγμές χαλάρωσης, πραγματοποιώντας όλες τις selfcare δραστηριότητές σας. Ξεκινήστε με το να τοποθετήσετε έναν μεγάλο και stylish καθρέφτη ώστε να μεγαλώσει τον χώρο και να δώσει φως. Στη συνέχεια, επενδύστε για ακόμη μια φορά σε όμορφα και μυρωδάτα γλαστράκια και φυσικά σε αρωματικά κεριά, τα οποία μπορείτε να ανάβετε κατά τη διάρκεια ενός χαλαρωτικού αφρόλουτρου. Για όσους θέλουν να κοιτούν αγαπημένες εικόνες εκείνη την ώρα, προσθέστε κάδρα της επιλογής σας στον τοίχο, που θα αναβαθμίσουν συνολικά τη διακόσμηση του δωματίου.