fbpixel

Search icon
Search
Το lip plumping hack που δεν περιμένατε να είναι τόσο αποτελεσματικό
FACE & BODY

Το lip plumping hack που δεν περιμένατε να είναι τόσο αποτελεσματικό

...και γίνεται από την άνεση του σπιτιού σας με φυσικό τρόπο


Καθώς η βιομηχανία των 'lip fillers' αγγίζει σχεδόν τα 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το διαδίκτυο είναι γεμάτο με τεχνικές DIY, hacks και κόλπα για όσους αναζητούν πιο έντονα και σαρκώδη χείλη. Ενώ το overlining των χειλιών σας και η τακτική απολέπιση μπορούν να κάνουν θαύματα, ορισμένοι παράξενοι & άκρως ασυνήθιστοι τρόποι μπορούν να δώσουν το αποτέλεσμα που θέλετε. Το πιο πρόσφατο hack είναι μια νέα θαυματουργή θεραπεία που χρησιμοποιεί την οδοντόκρεμα ως μιας at-home ρουτίνας για πιο γεμάτα χείλη

Ακολουθούν όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την τάση της διόγκωσης των χειλιών και για το αν αξίζει να το δοκιμάσετε

Πώς λειτουργεί η οδοντόκρεμα για το hack των χειλιών

Αυτό το lip plumping hack περιλαμβάνει την εφαρμογή ενός στρώματος οδοντόκρεμας για λίγα λεπτά στα χείλη και στη συνέχεια το σκούπισμα για πιο έντονη και γεμάτη όψη χειλιών. Υποστηριζόμενη από άτομα όπως η Huda Beauty, η τάση έχει κερδίσει γρήγορα έδαφος στο διαδίκτυο, αλλά πώς λειτουργεί; Δεδομένου ότι η οδοντόκρεμα έχει πρόσθετα και συστατικά που εξάγονται κυρίως από το φυτό μέντα, προκαλεί μια φλεγμονώδη αντίδραση που προκαλεί αμέσως πρήξιμο και ερυθρότητα των χειλιών. Αυτό δίνει το εφέ των μεγαλύτερων χειλιών.

shutterstock-520099084.jpg

Τι να προσέχετε

Ενώ το hack μπορεί να προσφέρει προσωρινά αποτελέσματα, χρειάζεται κάποια προσοχή. Η οδοντόκρεμα αποτελεί σημαντική αιτία δερματικών παθήσεων, όπως η αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής. Έχει διάφορα άλατα φθορίου, αρωματικές ουσίες, απορρυπαντικά, συντηρητικά και λειαντικά που μπορεί να καταλήξουν να ξηραίνουν τα χείλη, οδηγώντας σε ξηρότητα, ρωγμές και μέχρι και αιμορραγία. Μπορεί επίσης να προκαλέσει εξανθήματα εκζέματος γύρω από το στόμα. Άλλα συστατικά της οδοντόκρεμας, όπως το θειικό νάτριο και η κινναμαλδεΰδη, είναι επίσης γνωστά αλλεργιογόνα.

Αν αναζητάτε ασφαλέστερους τρόπους για να φουσκώσετε τα χείλη σας, ιδανικό θα ήταν να προτιμήσετε προϊόντα για τα χείλη με συστατικά όπως η μέντα, η κανέλα και το capicum, καθώς αυτά τα συστατικά ερεθίζουν τα χείλη μετά την εφαρμογή, οδηγώντας σε αυξημένη ροή αίματος και προσωρινή αύξηση του μεγέθους των χειλιών λόγω πρηξίματος. Θα πρέπει πάντα σίγουρα να συνοδεύεται με τακτική απολέπιση αλλά και ενυδατώνετε με βάλσαμα χειλιών - που θα διασφαλίσουν ότι τα χείλη σας παραμένουν λεία και απαλά.

shutterstock-1643143633.jpg

Ένας ακόμα τρόπος να πετύχετε το πολυπόθητο αποτέλεσμα είναι με ενέσιμα συστατικά, όπως αυτό του υαλουρονικού οξέος που γίνονται από πιστοποιημένο δερματολόγο. Μόλις το υαλουρονικό οξύ τοποθετηθεί στο εσωτερικό των χειλιών, αρπάζει νερό από το περιβάλλον και χαρίζει γεμάτα χείλη που έχουν μεγαλύτερη διάρκεια. 

Μια σημαντική υπενθύμιση που χρειάζεται να αναφερθεί σε αυτό το σημείο, είναι πως δεν υπάρχει κανένα beauty standard που πρέπει να ακολουθήσετε, το μόνο που χρειάζετε να κάνετε είναι να νιώθετε όμορφα μέσα στο σώμα σας

Παραπάνω αιτίες ξηρών χειλιών

Αν υποφέρετε από χρόνια ξηρά χείλη, υπάρχουν πολλές αιτίες που μπορούν να προκαλούν αυτήν την αντίδραση. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τις πιο συνηθισμένες. 

1) Αφυδάτωση
2) Η βλάβη από τον ήλιο
3) Ελλείψεις βιταμινών (Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε το γιατρό σας σχετικά με τις ανεπάρκειες βιταμινών, καθώς μπορεί να ελέγξει τα επίπεδά σας και να σας βοηθήσει να βρείτε μια λύση.)
4) Έκζεμα
5) Δερματίτιδα
6) Σκάλισμα του δέρματος
7) Μάσκες προσώπου και πιθανές αλεργίες σε συστατικά
8) Βάλσαμα χειλιών κακής ποιότητας


Image source: @rosiehw