fbpixel

Search icon
Search
5 κάστρα με απίθανο design όπου μπορείτε να περάσετε μια αξέχαστη εμπειρία φιλοξενίας
ESCAPE

5 κάστρα με απίθανο design όπου μπορείτε να περάσετε μια αξέχαστη εμπειρία φιλοξενίας

Θα σας πείσουν να ετοιμαστείτε για τις επόμενες διακοπές σας


Εσείς γνωρίζατε ότι μπορείτε να περάσετε μερικές ημέρες χαλάρωσης σε μερικά από τα πιο εμβληματικά κάστρα που υπάρχουν στον κόσμο; Κι όμως, γίνεται, καθώς υπάρχουν διαθέσιμα στο Airbnb, δίνοντας στον καθέναν από εμάς να βιώσει μια once-in-a-lifetime εμπειρία φιλοξενίας, με όλες τις σύγχρονες και πολυτελείς παροχές, αλλά με μια γοητευτική αίγλη που μοιάζει σαν να είναι βγαλμένη από περασμένους αιώνες. Παρακάτω, «ξεναγούμαστε» σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά, τα οποία ξεχωρίσαμε.

The Medieval Manor, Caldicot, Ουαλία

Αυτό το αρχοντικό βρίσκεται κοντά στο κάστρο Caldicot στο νότιο άκρο της γραφικής κοιλάδας Wye Valley και είναι ένα από τα παλαιότερα της Ουαλίας. Με τα καταλύματα των επισκεπτών να περιλαμβάνουν σχεδόν 3.000 τετραγωνικά μέτρα και πέντε υπνοδωμάτια, το σπίτι μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλες οικογένειες ή παρέες έως και 12 ατόμων. Το κάστρο διατηρεί μεγάλο μέρος της ιστορικής του μεγαλοπρέπειας, με οροφές με δοκάρια, πέτρινους τοίχους, περίτεχνα έπιπλα και αντίκες. Τα κατοικίδια είναι επίσης ευπρόσδεκτα!

Info: Church Rd, Caldicot NP26 4HT, Ηνωμένο Βασίλειο.


Castle ten Berghe, Brugge, Βέλγιο

Αυτό το νεογοτθικό κάστρο, που βρίσκεται λίγο έξω από την Brugge, διαθέτει έναν εντυπωσιακό πύργο κι ένα μικρό παρεκκλήσι. Το υπέροχο αρχοντικό ανήκει στην οικογένεια Caloen de Basseghem εδώ και 18 γενιές, κι ενώ λειτουργεί ως επισκέψιμος χώρος, είναι διαθέσιμο προς ενοικίαση και στο Airbnb. Τα δωμάτια μέσα στο κάστρο είναι καθαρά και σύγχρονα, με ιδιωτικά μπάνια καθώς και λεπτομέρειες γεμάτες ιδιαίτερο χαρακτήρα, όπως πολυελαίους και τζάκια.

Info: Vaartstraat 51, 8000 Brugge, Βέλγιο.


Château de Chenonceau, Γαλλία

Σε απόσταση δύο ωρών με το τρένο από το Παρίσι, αυτό το κάστρο με τα επτά υπνοδωμάτια διαθέτει περίτεχνα πλακάκια στα δάπεδα, εντυπωσιακές ταπετσαρίες κι ένα εξαιρετικά έντονα χρωματισμένο εσωτερικό. Plus, η πισίνα, ο αμπελώνας και οι περιποιημένοι κήποι, προσφέρουν μια συγκλονιστική εμπειρία διακοπών, ιδανική για οικογένειες, που σίγουρα δεν πρόκειται να ξεχάσετε.

Info: 37150 Chenonceaux, Γαλλία.


Granaio Castle, Monselice, Ιταλία

Αν και δεν μπορείτε να έχετε ολόκληρο το κάστρο του 19ου αιώνα για τον εαυτό σας, υπάρχουν περίπου πέντε Airbnbs στο κτίριο κι έτσι έχετε την ευκαιρία να κλείσετε ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου με δική του κουζίνα, σαλόνι και μπάνιο με vintage αισθητική. Περίπου 45 λεπτά από τη Βενετία, αυτό το ιταλικό κάστρο διαθέτει επίσης 200 στρέμματα κήπου, που περιλαμβάνουν ένα μπαρ κρασιού, θερμικό υδρομασάζ και μια σκεπαστή, θερμαινόμενη πισίνα που είναι ανοιχτή όλο το χρόνο.

Info: 35043 Monselice, Ιταλία.


Kilmartin, Σκωτία

Φωτογραφία: Bill Baillie

Αυτό το κάστρο του 16ου αιώνα, που διαθέτει πέντε υπνοδωμάτια, βρίσκεται περίπου δύο ώρες βορειοδυτικά της Γλασκώβης. Το σπίτι περιλαμβάνει πολλά κλασικά ενός κάστρου, όπως ξυλόσομπα, πέτρινους τοίχους και ρουστίκ ξύλινα δοκάρια. Επιπλέον, υπάρχει ένας ντόπιος σεφ, ο οποίος προετοιμάζει μοναδικά παραδοσιακά δείπνα, χρησιμοποιώντας local, φρέσκα υλικά για τα πιάτα που σερβίρει. Ένα απίστευτα cozy περιβάλλον, ιδανικό γι' αυτήν την εποχή - και όχι μόνο.

Info: Kilmartin, Lochgilphead PA31 8RQ, Ηνωμένο Βασίλειο.

Κεντρική φωτογραφία: Château de Chenonceau, Γαλλία