fbpixel

Search icon
Search
5 μαγευτικά κάστρα στα οποία μπορείτε να περάσετε εκλεπτυσμένες στιγμές φιλοξενίας
ESCAPE

5 μαγευτικά κάστρα στα οποία μπορείτε να περάσετε εκλεπτυσμένες στιγμές φιλοξενίας

Κάντε την επόμενη εμπειρία διαμονής σας καλύτερη!


Μέσα σε ένδοξα κτήματα, γεμάτα ιστορία και μεγαλοπρέπεια, υπάρχουν λίγα μέρη που αισθάνεστε τόσο εκλεπτυσμένοι όταν ξαπλώνετε ή ξεκουράζεστε δίπλα στο τζάκι. Ένα κάστρο σε σχήμα πύργου, ή ανακαινισμένο με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, ειδικά όταν έχει μετατραπεί σε ένα κομψό ξενοδοχείο. Παρακάτω, ανακαλύψαμε τα πέντε από τα πιο μαγευτικά κάστρα για να αποδράσετε αυτή τη σεζόν. 

Badrutt's Palace, St Moritz, Ελβετία

xoris-titlo-BYcdz.jpg

Στην εντυπωσιακή τοποθεσία του St Moritz, το Badrutt's Palace δεσπόζει ως ένας λαμπερός φάρος ανάμεσα στις βουνοκορφές. Το θρυλικό ξενοδοχείο, που χρονολογείται από το 1896, είναι το ίδιο εντυπωσιακό τόσο τους καλοκαιρινούς μήνες όσο και το χειμώνα, αλλά διαθέτει μια ιδιαίτερη μαγεία όταν η οροφή του μοιάζει σαν να την πασπάλισαν με χιόνι. Στο εσωτερικό, η κομψή διακόσμηση και η άψογη εξυπηρέτηση περιβάλλουν τους επισκέπτες στα πολυτελή δωμάτια και τις σουίτες του, που διαθέτουν κινηματογραφική θέα στη λίμνη και το χωριό. Την πιο απίστευτη θέα, ωστόσο, μπορείτε να απολαύσετε από την indoor infinity pool -ένα από τα κορυφαία σημεία του spa Palace Wellness. Μέσα, θα ανακαλύψετε επίσης μια πληθώρα εστιατορίων και μπαρ, με το βραβευμένο με αστέρι Michelin Jordnær να φέρνει σκανδιναβική γαστρονομία στον χώρο τους χειμερινούς μήνες. Στους εξωτερικούς χώρους, μπορείτε να απολαύσετε, φυσικά, πολλές αλπικές περιπέτειες, από το εμβληματικό χιονοδρομικό κέντρο μέχρι το πατινάζ στον πάγο και το skijoring - σκι ή snowboard.

Infobadruttspalace.com


Castle Elvira, Απουλία, Ιταλία

xoris-titlo-rq8Ti.jpg

Χτισμένο στις αρχές του 20ού αιώνα, το κάστρο Elvira μπορεί να μην είναι το παλαιότερο της λίστας, αλλά σίγουρα έχει ένα ιστορικό παρελθόν. Εγκαταλείφθηκε πριν από περισσότερα από 100 χρόνια, αφημένο να μαραζώνει στην ύπαιθρο της Πούλια μετά από μια φημολογούμενη οικογενειακή τραγωδία. Τα τελευταία χρόνια, όμως, μια αποκατάσταση έφερε το όμορφο κτήμα σε μια τολμηρή και ζωντανή νέα εποχή, αναβιώνοντας ως ένα οικείο μπουτίκ ξενοδοχείο που φιλοξενεί 12 επισκέπτες σε έξι σουίτες. Τώρα, οι τοιχογραφημένες οροφές και τα πλακάκια σκακιέρας βρίσκονται πάνω και κάτω από την εντυπωσιακή διακόσμηση - από τα βελούδινα κεφαλάρια με τα χρώματα μέχρι τις σκαλιστές μαρμάρινες μπανιέρες. Οι χώροι είναι γεμάτοι με εσπεριδοειδή και ελαιώνες, καθώς και διαμορφωμένους κήπους - ένας από τους οποίους διαθέτει μια υπέροχη infinity pool που περιβάλλεται από υπερμεγέθεις ξαπλώστρες. Την καλύτερη θέα μπορείτε να απολαύσετε με ένα απεριτίφ στην ταράτσα, ενώ στους εσωτερικούς χώρους υπάρχουν δύο αίθουσες τραπεζαρίας, ένα πιάνο-μπαρ, ιδιωτικές σάλες και ένας κινηματογράφος.

Infocastleelvira.com


Adare Manor, Limerick, Ιρλανδία

xoris-titlo-IpQfl.jpg

Το υπέροχο Adare Manor βρίσκεται στο γραφικό Limerick, χρονολογείται από τον 19ο αιώνα και έχει μετατραπεί σε ένα υπέροχο καταφύγιο στην ύπαιθρο. Οι σχολαστικές ανακαινίσεις στο κτήμα των 842 στρεμμάτων τα τελευταία χρόνια είχαν ως αποτέλεσμα την παράδοση μιας υπέροχης πτέρυγας 42 υπνοδωματίων, τεσσάρων εστιατορίων (συμπεριλαμβανομένου του βραβευμένου με αστέρι Michelin The Oak Room), υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων γυμναστικής και ευεξίας - συμπεριλαμβανομένου του πρώτου spa 111Skin της Ιρλανδίας - καθώς και ενός γηπέδου golf πρωταθλήματος και ενός νέου club padel. Τα υπνοδωμάτια είναι επίσης ιδιαίτερα σχεδιασμένα, με τεράστια, μεγάλα κρεβάτια και εντυπωσιακά μαρμάρινα μπάνια.

Infoadaremanor.com


Suryagarh, Jaisalmer, Ινδία

xoris-titlo.jpg

Το εντυπωσιακό οχυρό Suryagarh βρίσκεται στην «Χρυσή Πόλη» Jaisalmer, ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco στο κρατίδιο Rajasthan. Τα ονειρικά τείχη από ψαμμίτη σε μελί χρώμα αποτελούν την είσοδο στην Thar, τη Μεγάλη Ινδική Έρημο, όπου οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν το αξιοσημείωτο τοπίο με την εμπειρία των ξεναγών του ξενοδοχείου. Απαράμιλλα ηλιοβασιλέματα μπορείτε να θαυμάσετε από τη μεγαλοπρέπεια των δωματίων του ξενοδοχείου, τα οποία συνδυάζουν την παράδοση με τις σύγχρονες λεπτομέρειες, ενώ τα μαγευτικά havelis με τις κιονοστοιχίες βρίσκονται μέσα σε αυλές που διαθέτουν ιδιωτικές πισίνες. Το ξενοδοχείο είναι επίσης μέλος του Beyond Green, με πρωτοβουλίες βιωσιμότητας που περιλαμβάνουν ένα επιτόπιο ηλιακό πάρκο για την παραγωγή ηλιακής ενέργειας, δεσμεύσεις για τη διατήρηση της φυσικής κληρονομιάς της περιοχής και προγράμματα που υποστηρίζουν την τοπική εκπαίδευση και την ενδυνάμωση των γυναικών, την επιχειρηματικότητα και την ισότητα.

Info: suryagarh.com


Domaine des Etangs, Massignac, Γαλλία

story-body-content-v1-0-1698235160429.gif

Ένα γοητευτικό κάστρο του 13ου αιώνα που περιβάλλεται από 2.500 δασώδη στρέμματα στην περιοχή Charente, το Domaine des Etangs - μέρος της συλλογής Auberge Resorts - είναι βυθισμένο στη γαλλική ιστορία. Μετατράπηκε από φέουδο ιπποτών σε ιδιωτικό οικογενειακό κάστρο και, τώρα, σε πολυτελές καταφύγιο. Η άψογη αποκατάσταση του αρχαίου χώρου αποτίει φόρο τιμής στο παρελθόν του, ενώ ταυτόχρονα του προσδίδει ένα σύγχρονο, καλλιτεχνικό πνεύμα. Οι επισκέπτες μπορούν να εκτιμήσουν, για παράδειγμα, τη διάσημη γκαλερί τέχνης στο χώρο, καθώς και το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο Dyades. Παράλληλα, σας περιμένουν επίσης ένας όμορφος χώρος ευεξίας που γεννήθηκε από το παλιό κτίριο του μύλου, ένα πλωτό γήπεδο τένις και ένα σπίτι με πισίνα για τα ιαματικά λουτρά.

Info: aubergeresorts.com