fbpixel

Search icon
Search
5 hacks που θα κάνουν το manicure σας να διαρκέσει περισσότερο
HAIR & NAILS

5 hacks που θα κάνουν το manicure σας να διαρκέσει περισσότερο

Γιατί δεν έχει σημασία μόνο το χρώμα και το σχήμα


Ένα φρέσκο manicure είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε τις μέρες που θεωρείτε πως τίποτα δεν πηγαίνει καλά. Όταν έχετε καθαρισμένα πετσάκια, καλοσχηματισμένα νύχια και ολοκαίνουρια βάση, μπορεί να νιώσετε πως είστε έτοιμες να κατακτήσετε τον κόσμο! Παρόλα αυτά τις περισσότερες φορές αυτή η «φρέσκια» αίσθηση δεν κρατάει για πολύ, αφού μετά από μερικές μέρες το γυμνό νύχι αρχίζει και εμφανίζεται ή οι άκρες σας ξεκινάνε να ξεφλουδίζουν. Γι’ αυτόν τον λόγο εμείς συγκεντρώσαμε παρακάτω όλα τα μυστικά και τα hacks που θα σας βοηθήσουν να έχετε το τέλειο αποτέλεσμα στα νύχια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. 

nails.jpg

Χρησιμοποιήστε λάδι για τα πετσάκια

Εάν χρησιμοποιείτε ήδη λάδι για τα πιτσάκια τότε σας συγχαίρουμε. Παρόλα αυτά δεν είναι κάτι που κάνουν πολλές, αλλά ίσως ακούγοντας ότι είναι μια από τις top συμβουλές για πετυχημένο μανικιούρ είμαστε σίγουρες πως θα σας πείσουμε να το ξεκινήσετε. Για να διατηρείτε υγιή νύχια και ένα μανικιούρ που διαρκεί, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε καθημερινά αυτό το προϊόν, αλλά για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα θα πρέπει να είναι το αμέσως επόμενο βήμα μετά το στέγνωμα του βερνικιού σας. Αν μάλιστα δεν έχετε ένα στο σπίτι σας, τότε σας προτείνουμε να δοκιμάσετε λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο που υπόσχονται τα ίδια μαγικά αποτελέσματα. 

Αποφύγετε τις πολλές στρώσεις βερνικιού

Εκτός από τη βάση και το top coat, θα πρέπει να εφαρμόζετε μόνο 1-2 στρώσεις του χρώματος της επιλογής σας. Εάν το υπερβείτε, το βερνίκι σας γίνεται πιο επιρρεπές στο να θρυμματιστεί. 

«Κλειδώστε» τις άκρες

Έχετε σίγουρα παρατηρήσει την nail artist σας να σέρνει το βερνίκι οριζόντια στην επάνω άκρη του νυχιού σας. Αν αναρωτιέστε τον λόγο, αυτός είναι πολύ απλός και έχει να κάνει με το ότι αυτό το βήμα σφραγίζει το top coat στο σημείο που συνήθως τα νύχια αρχίζουν να ξεφτίζουν. Αυτό το απόλυτο hack θα σας βοηθήσει να κρατήσετε το αψαγάδιαστο αποτέλεσμα για καιρό. Μπορείτε μάλιστα να το χρησιμοποιήσετε και με τις προηγούμενες στρώσεις. 

nails-AiEX9.jpg

Κάντε refresh με λίγο top coat

Μπορεί να αναφέραμε πριν λίγο ότι πρέπει να αποφεύγετε τις πολλές στρώσεις στο βερνίκι νυχιών αλλά αυτή η πρόταση είναι τελείως διαφορετική. Όταν πρόκειται για την τελική επίστρωση, θα πρέπει να την εφαρμόζετε ξανά κάθε δύο ή τρεις ημέρες. Αυτό το coat θα προσθέσει ένα νέο στρώμα προστασίας στο βερνίκι νυχιών σας και θα το βοηθήσει να διατηρήσει την αντοχή του. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ακόμη και αν έχετε κάνει ημιμόνιμο και θέλετε να το διατηρήσετε σε καλύτερη κατάσταση. Το μόνο που απαιτείται είναι να έχετε το φουρνάκι με την ακτινοβολία UV στο σπίτι. Για καλύτερα αποτελέσματα, εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα σε ολόκληρο το νύχι σας και στη συνέχεια σφραγίστε τις άκρες, όπως αναφέραμε παραπάνω.

Φορέστε γάντια

Θα πρέπει να φοράτε γάντια κάθε φορά που χρησιμοποιείτε σκληρά προϊόντα καθαρισμού για να προστατεύσετε τα χέρια σας. Αλλά η προστασία δε σταματάει μόνο εκεί εφόσον επιθυμείτε να διατηρήσετε και το manicure σας αψεγάδιαστο. Όπως είναι δεδομένο παρατηρείτε ξεραμένα χέρια αφού πλύνετε τα πιάτα και αν το σκεφτείτε λογικά το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα θα δείτε και στα νύχια σας. Προστατευτείτε και τελικά θα αντιληφθείτε πως μπορείτε να διατηρήσετε ένα τέλειο manicure για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.