fbpixel

Search icon
Search
5 εύκολα hacks για εσάς που αντιμετωπίζετε αφυδατωμένη επιδερμίδα
FACE & BODY

5 εύκολα hacks για εσάς που αντιμετωπίζετε αφυδατωμένη επιδερμίδα

Ακολουθήστε αυτά που ταιριάζουν στις δικές σας ανάγκες


Ένα βήμα πριν την παραλία και μόλις λίγες ημέρες πριν μπει το καλοκαίρι, συγκεντρώσαμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την επιδερμίδα των ονείρων σας. Αν, λοιπόν, ανήκετε στις γυναίκες που παρατηρούν αφυδάτωση τότε θα πρέπει να γνωρίζετε πως δεν είστε μόνες. Η πλειοψηφία των ασθενών, που επισκέπτεται το γραφείο του δερματολόγου, φαίνεται πως έχει ακριβώς την ίδια ανησυχία. Η κατάσταση αυτή, προκαλούμενη από την έλλειψη νερού, από την έκθεση στον ήλιο καθώς και από την ελλιπή ενυδάτωση της επιδερμίδας μπορεί να κάνει το δέρμα σας να μοιάζει θαμπό, να έχει φλεγμονές καθώς και να είναι ερεθισμένο. Παρακάτω συγκεντρώσαμε τα καλύτερα tips για να έχετε μια άμεση και αποτελεσματική λύση.

glowy-skin-hydration-beauty.jpg

Καθαρισμός με κρύο νερό

Ένα μεγάλο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι με το δέρμα τους είναι ότι καθαρίζουν το πρόσωπο ή κάνουν ντουζ με νερό που είναι πολύ ζεστό. Οι ακραίες θερμοκρασίες, οποιουδήποτε είδους, μπορούν να διαταράξουν την ευαίσθητη ισορροπία του δέρματος, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε έντονα αφυδατωμένο δέρμα. Φροντίστε να καθαρίζετε με ένα απαλό προϊόν και χλιαρό νερό, το οποίο απομακρύνει αποτελεσματικά τους ρύπους της ημέρας. Για να κάνετε τη ρουτίνα καθαρισμού σας ακόμη πιο αποτελεσματική μπορείτε να χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό με γαλακτικό οξύ, το οποίο θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, θα φωτίσει το δέρμα και θα επιτρέψει στους ορούς και τα έλαια σας να διεισδύσουν πιο βαθιά.

Χρησιμοποιήστε ένα λάδι προσώπου

Ενώ τα λάδια προσώπου από μόνα τους δεν ενυδατώνουν, μπορούν όμως να βοηθήσουν στην απώλεια υγρασίας δημιουργώντας ένα φραγμό στο δέρμα. Τα λάδια ενισχύουν το εξωτερικό στρώμα του δέρματος και έτσι συγκρατούν την υγρασία, διατηρούν το δέρμα ισορροπημένο και ελέγχουν την παραγωγή λιπαρότητας. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν νύχτα και μέρα. Η επιλογή ελαίων πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά συμβάλλει στην περαιτέρω προστασία του δέρματος ενώ έναν έλαιο με βιταμίνη C θα σας δώσει ένα λαμπερό αποτέλεσμα.

outdated-beauty-trends-283023-1570814366001-main900x0c.jpg

Κάντε layering

Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε την υγρασία είναι να κάνετε layering ενυδατικά συστατικά το ένα πάνω στο άλλο. Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα ισχυρό συστατικό που γεμίζει το δέρμα, ελαχιστοποιεί τις λεπτές γραμμές και μειώνει τα σημάδια αφυδάτωσης. Παρόλα αυτά για να αναδείξει όλες τις δυνατότητες του, πρέπει να εφαρμόζεται σωστά. Έτσι, θα πρέπει να το τοποθετείτε σε βρεγμένο δέρμα. Για να το πετύχετε μπορείτε να ξεκάσετε ένα mest που περιέχει συστατικά που δεσμεύουν την υγρασία, όπως γλυκερίνη ή αλόη βέρα

Επιμείνετε στο φραγμό του δέρματος

Για να διατηρήσει το δέρμα σας όσο το δυνατόν περισσότερη ενυδάτωση, είναι σημαντικό να έχετε έναν ισχυρό, υγιή και καλά λειτουργικό φραγμό του δέρματος. Ένας κατεστραμμένος φραγμός σημαίνει ότι το πιο εξωτερικό στρώμα της επιδερμίδας δεν είναι σε θέση να κάνει τη δουλειά του για την προστασία από τους ρύπους και τους εξωτερικούς στρεσογόνους παράγοντες, καθώς και για τη μείωση της διαεπιδερμικής απώλειας νερού. Το αποτέλεσμα είναι να γίνεστε πολύ πιο επιρρεπείς στο αφυδατωμένο, ερεθισμένο ή θαμπό δέρμα. Αν θέλετε να αντιστρέψετε την κατάσταση τότε εστιάστε στη χρήση συστατικών ενίσχυσης του διαδερμικού φραγμού. Οι κρέμες με κεραμίδια θα μπορέσουν να γίνουν και οι δικές σας αγαπημένες.

beauty.jpg

Προστατευθείτε από τις «εξωτερικές επιθέσεις»

Η υγρασία, οι δυνατοί άνεμοι, η ξηρή ζέστη, τα μεγάλα υψόμετρα και, φυσικά, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα υγρασίας του δέρματος, επομένως η χρήση μιας ενυδατικής κρέμας είναι απαραίτητη. Η λειτουργία της ενυδατικής είναι να γίνεται ο φραγμός μεταξύ του δέρματος και της ρύπανσης από το περιβάλλον. Οι κρέμες που περιέχουν βούτυρο και έλαια αλλά περιέχουν και νερό χρησιμοποιούν γαλακτωματοποιητές για να συνδυάσουν όλα τα συστατικά και για να τα ενισχύσουν ώστε να διεισδύσουν στο δέρμα και να το διατηρήσουν ενυδατωμένο.