fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Νιώθετε ότι η ενυδατική σας δεν λειτουργεί; Ξέρουμε τον λόγο

Και μερικές από τις αγαπημένες μας επιλογές


Νιώθετε ότι η ενυδατική σας δεν λειτουργεί; Ξέρουμε τον λόγο

Τα γρήγορα αποτελέσματα είναι κάτι που όλοι θέλουν, ειδικά όταν πρόκειται για δερματικές καταστάσεις όπως η ξηροδερμία. Αλλά μερικοί άνθρωποι, ανεξάρτητα από το πόσο προϊόν εφαρμόζουν, μπορεί να νιώθουν ότι τίποτα δεν λειτουργεί στην επιδερμίδα τους. Εάν έχετε ξηρό δέρμα και η κρέμα σας δεν το βελτιώνει τότε πιθανότατα υπάρχει λόγος. Παρακάτω, συγκεντρώσαμε όλα τα tips που θα σας βοηθήσουν να διασφαλίσετε ότι η ενυδατική σας κρέμα θα γίνει αποτελεσματική και που θα σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε το ξηρό δέρμα τροποποιώντας τη ρουτίνα σας.

moisture-sandwich.jpg

Εφαρμόστε σωστά την ενυδατική κρέμα

Ένα πρώτο βήμα είναι να σταματήσετε το τρίψιμο του προσώπου σας. Αν συνήθως απλώνετε την ενυδατική κρέμα σε όλο το πρόσωπο σαν να είναι αντηλιακό, τότε αυτός είναι ένας βασικός λόγος που δεν λειτουργεί. Αντί για τη συνήθη μέθοδο εφαρμογής, δοκιμάστε να την τοποθετήσετε απαλά. Αυτή η πρακτική αυξάνει την πίεση και τη θερμότητα, δύο στοιχεία που βοηθούν το δέρμα σας να απορροφά καλύτερα. Άλλωστε, στην Ασία έχουν αυτή την τελετουργία εδώ και χρόνια και τη θεωρούν ως ένα πραγματικό "εργαλείο". Επιπλέον, εφαρμόσετε την ενυδατική κρέμα αμέσως μετά το πλύσιμο του προσώπου σας, όταν το δέρμα σας είναι ακόμα υγρό, για καλύτερα αποτελέσματα.

Φροντίστε να κάνετε απολέπιση

Μπορεί να έχετε συσσώρευση νεκρών κυττάρων στο δέρμα και ίσως χρειαστεί να κάνετε περισσότερη απολέπιση. Η συσσώρευση νεκρών κυττάρων του δέρματος με την πάροδο του χρόνου δεν επιτρέπει στα προϊόντα σας να διεισδύσουν σωστά στο δέρμα. Εμείς είμαστε fan των προϊόντων με AHA που επιτυγχάνουν γρήγορη απολέπιση όταν δεν έχετε χρόνο για περαιτέρω διαδικασίες.

 Hydragenist

Hydragenist

Gel-κρέμα ενυδάτωσης και οξυγόνωσης, Lierac

SEE MORE
 Firming Day Cream

Firming Day Cream

Renergie Multi Lift, Lancome, Sephora

BUY ME
 Must try

Must try

The Moisturizing Soft Cream, La Mer, Attica

BUY ME

Επιλέξτε συστατικά που ενισχύουν την ενυδάτωση

Τα συστατικά που λειτουργούν ως «μαγνήτες υγρασίας» όπως το υαλουρονικό οξύ, η γλυκερίνη, το υαλουρονικό νάτριο, τα κεραμίδια και οι φυσικές εναλλακτικές του υαλουρονικού οξέος που είναι μια καλή αρχή για να ξεκινήσετε. Με τον τρόπο που λειτουργούν δημιουργούν μια «δεξαμενή» υγρασίας στο δέρμα και τη διατηρούν σε φυσιολογικά επίπεδα όπου είναι απαραίτητο. 

Επιλέξτε τη σωστή φόρμουλα για τον τύπο του δέρματος σας

Η επιλογή της σωστής φόρμουλας για τον τύπο του δέρματός σας είναι ζωτικής σημασίας. Όπως θα μπορούσατε πιθανώς να μαντέψετε, εάν έχετε λιπαρό δέρμα, θα θέλετε να αποφύγετε τις παχύρρευστες, βαριές, λιπαρές ενυδατικές κρέμες. Η υπερβολική χρήση ή οι υπερβολικά παχύρρευστες κρέμες μπορεί να προκαλέσουν την εξάρτηση του δέρματος από την ενυδατική κρέμα και να μην λειτουργεί το ίδιο καλά. Η υπερβολική ενυδατική κρέμα μπορεί να "πνίξει" το δέρμα. Αν λοιπόν το δέρμα σας είναι ιδιαίτερα λιπαρό, ακόμα και τους ξηρούς μήνες του χειμώνα, συστήνεται να έχετε μια ελαφριά ενυδατική κρέμα χωρίς λιπαρά στοιχεία. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει η πιθανότητα το δέρμα σας να είναι λιπαρό επειδή δεν ενυδατώνεται σωστά ή αρκετά. Το σώμα υπερπαράγει έλαια για να αντισταθμίσει την απώλεια τους. Εξαιτίας αυτού, θα ήταν καλό αν έχετε λιπαρό δέρμα να χρησιμοποιείτε μια παχιά ενυδατική κρέμα τη νύχτα και μια πιο λεπτή κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η χρήση πιο παχύρρευστης κρέμας τη νύχτα μειώνει στην πραγματικότητα την λιπαρότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για μικτές επιδερμίδες, προτείνεται η χρήση δύο διαφορετικών ενυδατικών: μια ελαφριά ενυδατική κρέμα χωρίς λιπαρότητα για τις λιπαρές περιοχές και μια πιο πλούσια κρέμα για τις ξηρές περιοχές.

coveteur-editorial-hotel-shoot-181-applying-too-much-moistruizer-homepage-835x470.jpg

Να είναι συνεπής

Η συνέπεια είναι το κλειδί όταν πρόκειται για τη θεραπεία του ξηρού δέρματος. Τελευταίο αλλά σίγουρα όχι λιγότερο σημαντικό βήμα, λοιπόν, είναι το να είστε πάντα συνεπείς. Είναι πολύ, σημαντικό να έχετε μια καθημερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Ακόμη και αν έχετε τις καλύτερες ενυδατικές αν δε τις χρησιμοποιείτε τότε σίγουρα δε θα έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε. Η χρήση ενυδατικών κρέμων σε συνδυασμό με ένα αποτελεσματικό καθαριστικό, με ένα τονωτικό και με άλλες τοπικές θεραπείες μπορούν να κάνουν θαύματα.