fbpixel

Search icon
Search
5 elegant τρόποι για να εισάγουμε summer atmosphere στην τραπεζαρία
INTERIORS

5 elegant τρόποι για να εισάγουμε summer atmosphere στην τραπεζαρία

Τα διακοσμητικά στοιχεία που φλερτάρουν με την υψηλή αισθητική και ενισχύουν την καλοκαιρινή μας διάθεση


Καλοκαίρι σημαίνει δροσιά, παιδική ανεμελιά και μοναδικές στιγμές χαλάρωσης δίπλα στη θάλασσα. Φρέσκα μοσχομυριστά λουλούδια, σπιτική λεμονάδα, σερβιρισμένη με δυόσμο και ζουμερά κεράσια και μια ποικιλία χρωμάτων, η οποία ενισχύει ακόμη περισσότερο τη διάθεσή μας. Το φυσικό φως είναι ο πρωταγωνιστής και μας ξυπνάει γλυκά κάθε μέρα. 

Είναι σημαντικό αυτές τις πιο λαμπερές ημέρες του χρόνου να τις απολαμβάνουμε με την καρδιά μας και να εκτιμούμε μαζί με χαμόγελο την κάθε στιγμή. Αυτή η απλότητα αποτελεί και την πιο σημαντική πολυτέλεια, στοιχείο που θέλουμε να εντάξουμε σε κάθε γωνιά του σπιτιού μας. Έτσι, λοιπόν, στην τραπεζαρία μας μπορούμε να προσθέσουμε εκείνες τις μικρές, αλλά κομψές λεπτομέρειες, οι οποίες θα καταφέρουν να αναβαθμίσουν την αισθητική της διαμόρφωση, εισάγοντας ένα exclusive καλοκαιρινό art de la table. Με απλούς και εύκολους τρόπους, μπορούμε να χαρίσουμε ένα elegant style με ιδιαίτερα χρώματα, μοτίβα και υφές που θα κάνει την τραπεζαρία μας να ξεχωρίζει, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των καλεσμένων μας. 

Εμείς συγκεντρώσαμε 5 κομψές κινήσεις, μέσα από τις οποίες μπορούμε να εισάγουμε summer atmosphere στην τραπεζαρία, δημιουργώντας μια υψηλής αισθητικής διακόσμηση! 

Έντονα χρώματα: H cute πλευρά της french αγροικίας

184825053-3885589204892694-2737184737434339102-n-1.jpg
@sophiedouzal_

Μια ξεχωριστή ιεροτελεστία αισθήσεων δημιουργείται με κεντρικό της άξονα το χρώμα και την θετική σκέψη. Και όλα αυτά σε μια κονσεπτική διαμόρφωση, η οποία δομεί μια σύγχρονη εναλλακτική προσέγγιση της french country διακόσμησης. Ποικίλα και έντονα χρώματα σε κρυστάλλινα ποτήρια, δοχεία και πορσελάνινα σερβίτσια ταιριάζουν απόλυτα σε μια φροντισμένη τραπεζαρία στην εξοχή. Η Γαλλίδα executive δημοσίων σχέσεων, Sophie Douzal, και η αισθητική της φιλοσοφία αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του συγκεκριμένου table concept. Μέσω του lifestyle brand της με τίτλο "Le Château de ma Mère", μεταφέρει τα γλυκά αρώματα λεβάντας της ιστορικής Προβηγκίας και "χτίζει' μια νέα σειρά αντικειμένων, αφιερωμένων στην τέχνη του τραπεζιού. Πολύχρωμα ποτήρια και floral συλλογές βρίσκονται σε πρώτο πλάνο.

Handmade καλάθια και φρούτα: Το cool καμουφλάζ

capture-decran-2022-06-28-a-173543.webp

Με κύρια έμπνευση την συνεργασία της Loewe με το Salone Del Mobile, έχει "γεννηθεί" μια νέα αισθητική ματιά των παλιών παραδοσιακών αντικειμένων, και συγκεκριμένα των καλαθιών. Μέσα από τις παραδοσιακές τεχνικές από την Ισπανία και όχι μόνο, έχει δημιουργηθεί κάτι νέο και απροσδόκητο. Προσθέτοντας φρέσκα φρούτα στα καλάθια, η ταυτότητα της τραπεζαρίας αλλάζει απευθείας και αποκτά summer vibes. Αυτός ο τρόπος λειτουργεί ταυτόχρονα, και ως καμουφλάζ, καθώς χαρίζει την smart αίσθηση της μεγέθυνσης της τραπεζαρίας μας. 

Λευκή πολυτέλεια: Η απλότητα νικάει

208449348-227589912540217-798921300229872157-n.jpg
@alicemoireau

Ένα τραπέζι, στο οποίο κυριαρχεί το λευκό xρώμα, το οποίο είναι ταυτισμένο με την καθαρότητα, την αγνότητα, αλλά και την πολυτέλεια. Σε αυτήν την περίπτωση, κάνουμε λόγο για μια εικόνα, η οποία είναι και ακριβή, αλλά και luxurious. Μια ελίτ σειρά από λευκά πορσελάνινα σερβίτσια κλέβει πάντα τις εντυπώσεις από τα πρώτα κιόλας λεπτά, κάνοντάς μας να αισθανόμαστε άνετα και ξεκούραστα. Αποτελεί την νούμερο ένα επιλογή στη λίστα των minimal διακοσμήσεων των τραπεζιών για το καλοκαίρι. Ένα μοναδικό art de lable, στο οποίο την τελική αισθητική πινελιά προσφέρουν τα μεταλλικά ασημί κηροπήγια.

Floral πανδαισία: H maximal αισθητική παράδοση

indian-block-print-21-c36c4171-54c1-4ae6-bf8a-e7b57b8a2b12-600x.webp

Ένα τραπέζι, το οποίο χαρακτηρίζεται από μεγάλο όγκο αισθητικών πληροφοριών. Λουλούδια παντού δίνουν αυτήν την ξεχωριστή διακοσμητική νότα. Τραπεζομάντηλο, χαρτοπετσέτες και σερβίτσια μεταμορφώνονται σε ιμπρεσιονιστικά έργα και μας εντυπωσιάζουν με την ένταση των σχεδίων και χρωμάτων τους. Χαρακτηριστικό δείγμα αυτήν της κουλτούρας αποτελεί η μοντέρνα "ιέρεια" της βρετανικής τέχνης, Mrs. Alice, η οποία χαρίζει μια νέα πνοή στην τραπεζαρία, πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα την floral προσέγγιση, "παντρεύοντας το chickness με την ethnic διαμόρφωση. 

Παραδοσιακή τραβέρσα: Επιστροφή στις ρίζες

shutterstock-2018898797.jpg
Back to the roots και στο τραπέζι μας. Για όσους λατρεύετε την παράδοση και τα πλεκτά διακοσμητικά αξεσουάρ, αποτελεί την κατάλληλη επιλογή ακόμη και για τους θερινούς μήνες. Μια τέτοια προσέγγιση δημιουργεί την προσωπική σας ταυτότητα, αποπνέοντας έναν αέρα που μας μεταφέρει σε ένα ορεινό χωριό. Το traditional design της τραβέρσας αποτελεί την διακοσμητική τάση, η οποία έρχεται ξανά και ξανά στο προσκήνιο, ελκύοντας, όμως ένα συγκεκριμένο target group. 

Κεντρικό collage: @sophiedouzal_ , @alicemoireau