fbpixel

Search icon
Search
4+1 πολιτιστικά δρώμενα που δεν πρέπει να χάσετε αυτές τις ημέρες στη Χαλκιδική
ARTS & CULTURE

4+1 πολιτιστικά δρώμενα που δεν πρέπει να χάσετε αυτές τις ημέρες στη Χαλκιδική

Οι πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για όσους θα βρίσκονται εκεί


Η Χαλκιδική αποτελεί μονόδρομο για άλλο ένα καλοκαίρι, τόσο για εμάς τους Θεσσαλονικείς όσο και για τους travelers από την Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες. Αυτές τις ημέρες, κινείται σε ρυθμούς τέχνης, παρουσιάζοντας τις πιο πολυαναμενόμενες θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες, στο πλαίσιο διαχρονικών καλοκαιρινών φεστιβάλ. Σημαντικά ονόματα του χώρου κι ενδιαφέρουσες προτάσεις ψυχαγωγίας, που σίγουρα δεν πρέπει κανείς να χάσει.

Κρατήστε σημειώσεις...

1. Bing Band of Moudania και Μαρία Ντεβιτζάκη στο Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών

devitzaki.jpg

Η Big Band of Moudania, που δε δραστηριοποιείται μόνο σε τοπικό επίπεδο (στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, όπου γεννήθηκε) αλλά έχει στο ενεργητικό της συμμετοχές σε διοργανώσεις όλης της Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης φέρνει στο προσκήνιο μια αναγνωρισμένη καλλιτέχνιδα του εξωτερικού που επιστρέφει στις ρίζες της. Η σοπράνο Μαρία Ντεβιτζάκη με πολύ αξιόλογες σπουδές σε Ελλάδα κι Ευρώπη και διεθνή καριέρα γυρίζει στον τόπο όπου μεγάλωσε και με τη συνοδεία της Big Band υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της Γιώργου Σαμαρά ετοιμάζεται να μας χαρίσει υπέροχες ερμηνείες. Γι’ αυτό και η συναυλία πραγματοποιείται με τον εύστοχο τίτλο: "Back to the roots" (Επιστροφή στις ρίζες). Το πρόγραμμα θα περιλάβει διαχρονικές μελωδίες, «πειραγμένες» συνθέσεις και φρέσκες ενορχηστρώσεις από τραγούδια και μουσικές που όλοι αγαπήσαμε και σιγοτραγουδήσαμε. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θάλασσας 2024.

Info: Αμφιθέατρο Νέων Μουδανίων (Νέα Μουδανιά), 19 και 24 Ιουλίου στις 21:30.


2. Sani Resort Festival 2024: Tom Jones - International Sounds

tom-jones-featured.png

Στις 20 Ιουλίου, το Sani Festival υποδέχεται το είδωλο της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, τον Tom Jones, για μια μοναδική εμφάνιση στον Λόφο της Σάνης. Με μία καριέρα που εκτείνεται σε πάνω από έξι δεκαετίες, ο Tom Jones δεν σταματά να μαγεύει τα κοινά με τις διαχρονικές μπαλάντες, τις χορευτικές επιτυχίες και το απαράμιλλο χάρισμά του επί σκηνής, έχοντας καθιερωθεί ως ένας από τους κορυφαίους τραγουδιστές και καλλιτέχνες όλων των εποχών. Σε ηλικία 83 ετών, έχοντας πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους και έχοντας συνεργαστεί με εμβληματικούς καλλιτέχνες, όπως ο Stevie Wonder, η Aretha Franklin και ο Ed Sheeran, ο Tom Jones αποδεικνύει ότι η ευελιξία και η διορατικότητά του δεν έχουν όρια, συνεχίζοντας να συνδέει διαφορετικά μουσικά είδη, με τις rhythm και blues χροιές του. Έχοντας λάβει τον τίτλο του "Sir" από τη βασίλισσα Ελισάβετ II το 2006, και με πολλαπλές βραβεύσεις στα BRIT Awards, ο Tom Jones είναι από τους λίγους καλλιτέχνες παγκοσμίως που ξεκίνησαν την καριέρα τους στην αυγή της σύγχρονης pop μουσικής σκηνής και συνεχίζουν, ακόμη και σήμερα, να την επηρεάζουν με τη δισκογραφική δουλειά και τις live εμφανίσεις τους. Είναι μεγάλη χαρά για το Sani Festival να φιλοξενεί στο φετινό του πρόγραμμα αυτόν τον μοναδικό σούπερ σταρ, ζωντανό θρύλο της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας και πιο επιτυχημένο καλλιτέχνη όλων των εποχών.

Info: Sani Resort - Λόφος Σάνης (Κασσάνδρα - Σάνη), 20 Ιουλίου στις 21:30.


3. «Ηρακλής Μαινόμενος» του Ευριπίδη στο Αμφιθέατρο Νέων Μουδανίων

photo-29430.jpg

Ο Ευριπίδης στο σπάνια παιζόμενο έργο του «Ηρακλής Μαινόμενος», βάζει στο επίκεντρο τον Ηρακλή. Το μυθικό αυτό πρόσωπο, θα κατρακυλήσει στην πιο επώδυνη συντριβή και από ημίθεος θα γίνει μίασμα, μέσα από ένα ανελέητο παιχνίδι των Θεών. Σ' αυτό, το πιο σκοτεινό και πιο ανθρώπινο έργο του Ποιητή, τόπος δράσης είναι η Θήβα, που βρίσκεται σε καθεστώς τυραννίας από τον Λύκο, αφότου ο Ηρακλής έφυγε για τον τελευταίο του άθλο. Ο πατέρας και η σύζυγος του Ηρακλή, εξόριστοι και μελλοθάνατοι, δεν έχουν καμία ελπίδα. Το ίδιο και ο Χορός που βρίσκεται ξαφνικά δούλος στο καθεστώς του Τυράννου Λύκου. Όταν ο Ηρακλής έρχεται από τον Άδη έχοντας καταφέρει όλους τους άθλους, ανατρέπει τον Λύκο και όλα δείχνουν ότι το τέλος τους θα είναι αίσιο. Αλλά η βούληση των Θεών - η Τυραννία του Ηρακλή - βάφει τα χέρια του ήρωα με το πιο νοσηρό αίμα. Το αίμα της γυναίκας και των παιδιών του, που θα σκοτώσει κεντρισμένος από τη μανία της Λύσσας. Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς. Πρωταγωνιστούν: Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Γιώργος Γάλλος, Στεφανία Γουλιώτη κ.ά.

Info: Αμφιθέατρο Νέων Μουδανίων (Νέα Μουδανιά), 20 Ιουλίου στις 21:30.


4. Νατάσα Θεοδωρίδου Summer Tour 2024 στο Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών

449065685-1020667249421076-7187511627942346030-n.jpg

Η Νατάσα Θεοδωρίδου περιοδεύει και φέτος ανά την Ελλάδα. Ένα καλοκαίρι γεμάτο μουσική, τραγούδια, έρωτα και συγκίνηση. Η κορυφαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια έχοντας στις αποσκευές της, τις αμέτρητες επιτυχίες της και νέα τραγούδια, θα ταξιδέψει στην Ελλάδα για να χαρίσει στο κοινό της νύχτες μαγικές. Μαζί της η Αναστασία, μια από τις ταχύτερα ανερχόμενες καλλιτέχνιδες της εποχής της.

Info: Αμφιθέατρο Νέων Μουδανίων (Νέα Μουδανιά), 21 Ιουλίου στις 21:30.


5. «Μπαμπάδες με ρούμι» των Θανάση Παπαθανασίου - Μιχάλη Ρέππα στο Ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου

879085.jpg

Η θρυλική νεοελληνική κωμωδία των Θανάση Παπαθανασίου & Μιχάλη Ρέππα σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για μια αιχμηρή σάτιρα που διακωμωδεί την ελληνική κοινωνία. Μία κοινωνία που ακόμη και σήμερα συνεχίζει να είναι δυστυχώς μεγαλύτερη από τον εαυτό της, «πιο μικρή» στη συμπεριφορά της, άπληστη, ρατσιστική, προσβλητική σε όλες τις εκδηλώσεις της. Πρωταγωνιστούν: Βίκυ Σταυροπούλου, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Σοφία Βογιατζάκη, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Νίκη Λάμη και η Κωνσταντίνα Μιχαήλ.

Info: Ανοιχτό Θέατρο Πολύγυρου (Δίπλα στο κλειστό γυμανστήριο Πολύγυρου), 22 Ιουλίου στις 21:15.