Δεν μπορείτε να αντισταθείτε στις τηγανιτές πατάτες; Πράγματι, αυτός ο «πειρασμός» αποτελεί μια άκρως γευστική επιλογή που μπορεί να συνοδέψει κάθε πιάτο της ημέρας. Ωστόσο, τι γίνεται όταν μας ενδιαφέρει να παραμένουμε fit και να αποφεύγουμε τις περιττές θερμίδες; Σίγουρα δεν πρέπει να καταφεύγουμε σε υπερβολές αλλά τουλάχιστον να περιορίζουμε την ποσότητα. Και αν επιθυμούμε να μην χάνουμε απόλαυση, ας προσπαθήσουμε να την αντικαταστήσουμε με μια πιο υγιεινή επιλογή. Όπως αυτές παρακάτω…
1. Sticks Πιπεριάς
Οι πιπεριές είναι συνήθως γλυκιές, ωστόσο, μπορούν να αναδείξουν πολύ δυνατές γεύσεις. Δοκιμάστε να τις κόψετε σε λωρίδες, ακριβώς όπως θα κάνατε και με τις πατάτες και προσθέστε μια ικανοποιητική ποσότητα καρυκεύματος, από μπαχαρικά και πιπέρι που θα τους προσδώσουν τραγανή και φρέσκια γεύση. Δοκιμάστε να αναμίξετε το αλάτι, πιπέρι, σκόνη σκόρδου και λίγο πιπέρι cayenne και εάν αναζητάτε έξτρα απόλαυση, τότε επιλέξτε να τις συνοδεύσετε με χούμους ή blue cheese dressing.
2. Sticks Καρότου
Τα καρότα αποτελούν ένα τέλειο υποκατάστατο της πατάτας. Είναι πικάντικα όπως αυτές και συνδυάζονται υπέροχα με κάθε είδους καρύκευμα. Προσθέστε τους ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια ψήστε τα στον φούρνο στους 220°C περίπου. Έτσι, θα εξασφαλίσετε ότι αναπτύσσουν ένα τραγανό εξωτερικό περίβλημα, ακριβώς όπως οι αγαπημένες french fries.
3. Σπαράγγια στον φούρνο
Τα σπαράγγια έχουν τη φήμη ότι είναι άγευστα και «βαρετά». Ωστόσο, αυτή η υπόθεση είναι παρεξηγημένη, αφού εκτός από τα θρεπτικά οφέλη που παρέχουν στον οργανισμό, το συγκεκριμένο τρόφιμο μπορεί να γίνει μια εξαίσια λιχουδιά για τις δύσκολες ώρες της αυξημένης λιγούρας. Δοκιμάστε να τα ψήσετε στον φούρνο στους 150°C βαθμούς μέχρι να αρχίσουν να γίνονται τραγανά. Ρίξτε τους ελάχιστο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, η οποία θα προσθέσει μεγαλύτερη απόλαυση συνολικά στη γεύση τους, που θα σας αρέσει ακόμη περισσότερο από αυτήν της τηγανητής πατάτας.
4. Κολοκυθάκια σε ροδέλες
Πρόκειται για μια από τις πιο διαχρονικές και αγαπημένες επιλογές ορεκτικών και συνοδευτικών πιάτων στη χώρα μας. Τα κολοκυθάκια, λοιπόν, μπορούν επίσης να αποτελέσουν εκπληκτικό snack για όσους θέλουν να αντικαταστήσουν τις τηγανητές πατάτες με κάποιο πιο υγιεινό λαχανικό. Κόψτε ένα κολοκυθάκι σε μικρές ροδέλες, ρίξτε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ψήστε τα στους 200 °C περίπου στον φούρνο, μέχρι αυτά να γίνουν τραγανά. Ποιο άλλο πιάτο θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο; Extra tip: Εάν είστε επιρρεπής σε διάφορες τροφές, μη μαγειρέψετε περισσότερα από ένα κολοκύθι τη φορά, καθώς αυτά τα «διαφορετικά» chips, είναι εξίσου εθιστικά!