fbpixel

Search icon
Search
4 skincare trends που οι ειδικοί προτείνουν ανεπιφύλακτα
FACE & BODY

4 skincare trends που οι ειδικοί προτείνουν ανεπιφύλακτα

Μια διαφορετική οπτική πάνω σε όλα όσα γνωρίζετε


Μια καλή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας αποτελείται από δύο στοιχεία: μια εξατομικευμένη προσέγγιση και μια αξιόπιστη, δοκιμασμένη και σωστή σειρά προϊόντων. Στην πρώτη περίπτωση οφείλετε να γνωρίζετε τι ταιριάζει στο δέρμα σας, και να μην ακολουθείτε πιστά ό,τι γίνεται viral στο TikTok και στη δεύτερη περίπτωση να εμπιστευτείτε τους ειδικούς. Για αυτό το λόγο, σήμερα, θα σας αποκαλύψουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε και όλα αυτά που θα κάνουν μια πραγματική αλλαγή στο δέρμα σας. Θα αναλύσουμε τις πιο πρόσφατες τάσεις σε συστατικά και προϊόντα, ώστε να μπορείτε να είστε ενημερωμένοι και τελικά θα σας αποδείξουμε πως δε χρειάζεστε PhD για να κατανοήσετε όλα όσα θα σας κάνουν να λάμψετε. 

Μανδελικό Οξύ

tik-tok-beauty.jpg

Η διάσημη Νεοϋορκέζα αισθητικός Sofie Pavitt, ανήκει στους ανθρώπους που έκαναν trend το μανδελικό οξύ, καθώς αποτελεί μια από τις πρώτες προτάσεις που κάνει στους πελάτες της. Αν και μπορεί να το ακούτε πρώτη φορά, δεν είναι σε καμία περίπτωση νέο συστατικό αλλά λίγα είναι τα brands που το χρησιμοποιούσαν μέχρι στιγμής. Αυτό, λοιπόν, που κάνει αυτό το άλφα-υδροξυ οξύ τόσο ιδιαίτερο είναι ότι είναι μεγαλύτερο σε μοριακό βάρος από πολλά αντίστοιχά του, όπως το γλυκολικό και το σαλικυλικό οξύ, τα οποία διεισδύουν βαθύτερα και έτσι τείνουν να δημιουργούνται προβλήματα από τη χρήση τους. Είναι θετικό πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους τύπους δέρματος, συμπεριλαμβανομένης και της ευαίσθητης επιδερμίδας. 

Πώς να το χρησιμοποιήσετε: Χρησιμοποιήστε ένα προϊόν με μανδελικό οξύ κάθε βράδυ, μετά τον καθαρισμό και το toner, και πριν από την ενυδατική κρέμα. Είναι ιδανικό για εσάς που έχετε ακμή και φραγμένους πόρους αλλά δε μπορείτε να τα αντέξετε τις πιο δυνατές φόρμουλες.  

Νέες εναλλακτικές λύσεις ρετινόλης

Η ρετινόλη είναι ένα συστατικό για το οποίο έχουν γίνει πολλές έρευνες και υπάρχει ως βάση της φροντίδας του δέρματος, παντού. Προέρχεται από τη βιταμίνη Α, μπορεί να προσφέρει λαμπερό και λείο δέρμα, αλλά έχει παράλληλα ένα μειονεκτήματα: Μπορεί να είναι ερεθιστικό και δεν είναι κατάλληλο για γυναίκες που είναι έγκυες ή που θηλάζουν. Για αυτό το λόγο, αναζητώντας κάτι διαφορετικό, ίσως έχετε ακούσει για το bakuchiol, μια φυτική εναλλακτική λύση που είναι πιο ήπια και πιο ασφαλής. 

Πώς να το χρησιμοποιήσετε: Σε αντίθεση με τη ρετινόλη, αυτό το προϊόν δεν απαιτεί περίοδο προσαρμογής και εδώ δε χρειάζεται να αποφευχθεί η υπερβολική χρήση για να μην προκληθούν ερεθισμοί. Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε κάθε βράδυ, πριν από την ενυδατική σας και έτσι το δέρμα σας θα φαίνεται πιο σφριγηλό, πιο λαμπερό και χωρίς κοκκινίλες. 

beauty-vic-hero-1200x802.jpg

Εξειδικευμένες θεραπείες

Οι στοχευμένοι οροί περιποίησης του δέρματος μπορεί να μην είναι για όλους, αλλά αποτελούν την ιδανική λύση για εσάς που θέλετε να αντιμετωπίσετε μια συγκεκριμένη δερματική κατάσταση. Για αυτό το λόγο πολλά brands πλέον λανσάρουν ειδικά kit που περιέχουν όλα όσα χρειάζεστε, για κάθε διαφορετική ανάγκη του δέρματος. Βρείτε τι σας απασχολεί, είτε είναι η αποκατάσταση του φραγμού, οι κηλίδες, οι ερεθισμοί, ή οι βλάβεις από την ηπεριώδη ακτινοβολία και επενδύστε στην ιδανική θεραπεία για εσάς. Για παράδειγμα υπάρχουν διαθέσιμα σετ με συστατικά όπως νιασιναμίδη, για μείωση της γυαλάδας και της ερυθρότητας,
με γλυκολικό οξύ για όσες θέλετε λεία ομοιόμορφη υφή και μείωση της εμφάνισης των πόρων και με υαλουρονικό οξύ για ξηρότητα και αφυδάτωση.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε: Η προσθήκη πολλών νέων ορών στη ρουτίνα σας, ταυτόχρονα, μπορεί να φαίνεται σαν τη συνταγή για τη καταστροφή, αλλά η ιδέα είναι ότι χρησιμοποιείτε ακριβώς αυτό που χρειάζεστε όταν το χρειάζεστε, όχι ως βασικό προϊόν στο σχήμα σας. Σκεφτείτε τι μπορεί να λείπει από την τρέχουσα ρουτίνα σας ή ποια συστατικά θέλετε να προσθέσετε. Στη συνέχεια βρείτε ένα συγκεκριμένο ορό που να συνδυάζει ακριβώς αυτά που θέλετε. 

Ενυδατικές για το φραγμό του δέρματος

Τα τελευταία χρόνια έχει δοθεί ιδιαίτερη εστίαση στη φροντίδα του δέρματος και στην αποκατάσταση του φραγμού. Αυτό συμβαίνει καθώς η ακατάλληλη χρήση πολλών οξέων καθώς και η φυσική απολέπιση μπορούν να εκθέσουν το φραγμό του δέρματος σας σε κίνδυνο. Τα κεραμίδια δίνουν τη λύση που χρειάζεστε καθώς είναι top για φροντίδα του δέρματος. Έχουν αποδειχθεί απαραίτητα για τη διατήρηση ενός υγιούς φραγμού, ο οποίος με τη σειρά του υποστηρίζει την την παραγωγή νέων δερματικών κυττάρων και τη βέλτιστη λειτουργία του δέρματος. Επιπλέον, στην ατοπική δερματίτιδα, τα μειωμένα επίπεδα κεραμιδίων στο δέρμα σχετίζονται με αυξημένη διαεπιδερμική απώλεια νερού γεγονός που επιδεινώνει την κατάσταση. 

Πώς να το χρησιμοποιήσετε: Ανεξάρτητα από την αιτία (υπερβολική απολέπιση, εποχιακή ξηρότητα ή αλλεργική δερματική αντίδραση), οι κρέμες με κεραμίδια είναι ιδανικές για τις στιγμές που αντιμετωπίζετε ξαφνική ξηρότητα ή ερεθισμό και χρειάζεστε άμεσα ανακούφιση.