fbpixel

Search icon
Search
EDITORS' CHOICE

Αυτά τα anti-aging toners θα μεταφέρουν το ραντεβού του botox πιο αργά

Αυτά είναι τα δικά μας αγαπημένα


Αυτά τα anti-aging toners θα μεταφέρουν το ραντεβού του botox πιο αργά

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζαμε μέχρι τώρα ότι η χρήση αντηλιακού, η επαρκώς ενυδατωμένη επιδερμίδα και ο επαρκής ποιοτικός ύπνος είναι το κλειδί για τη διατήρηση ενός νεανικού, υγιούς δέρματος. Υπάρχουν όμως και μερικά άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε ή να διορθώσετε τα πρόωρα σημάδια γήρανσης, συμπεριλαμβανομένων απλών δερματολογικών θεραπειών ή ακόμη απλώς προσθέτοντας συγκεκριμένα προϊόντα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Για αυτό το λόγο σήμερα θα κάνουμε ένα deep dive στον κόσμο των toner τα οποία αποτελούν το θεμέλιο που προσφέρει λαμπερό, νεανικό δέρμα.

Τα βασικά

toners.jpg

Ένα toner χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό του δέρματος, αφαιρώντας αποτελεσματικά τις ακαθαρσίες που παραμένουν μετά το πλύσιμο του προσώπου σας. Τα παραδοσιακά τονωτικά ή στυπτικά προϊόντα είναι λύσεις με βάση το αλκοόλ που απογυμνώνουν το δέρμα και δίνουν στους ανθρώπους αυτή την αίσθηση "καθαρότητας". Υπάρχουν όμως διαφορετικοί τύποι toner, οπότε προσέξτε αυτές τις διακρίσεις όταν κάνετε το beauty shopping σας. Ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας και τα συστατικά της φόρμουλας, τα toner μπορούν να καταπραΰνουν το δέρμα, να συσφίξουν το δέρμα ή να εξισορροπήσουν την παραγωγή λιπαρότητας, επομένως θα πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα τον τύπο του δέρματός σας όταν επιλέγετε ένα toner. Φυσικά, η αποτελεσματικότητα του εξαρτάται από τα ενεργά συστατικά του.

Explore the products

 Good for

Good for

Kombucha + 11% AHA Exfoliation Power Toner, Youth to the People, Sephora

BUY ME
 Lotion

Lotion

Purete Thermale Perfecting Toner, Vichy, Attica

BUY ME
 All skin types

All skin types

Revitalift Glycolic Acid Peeling Toner, L'oreal Paris,

BUY ME

Τα οφέλη κατά της γήρανσης

toner-3.jpg

Tο δέρμα είναι φυσικά όξινο, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει μετά τον καθαρισμό λόγω της αλκαλικής φύσης των σαπουνιών. Όταν συμβαίνει αυτό, το δέρμα χρειάζεται να «εργαστεί» υπερβολικά για να επιστρέψει στα κανονικά του επίπεδα και αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα λιπαρότητα. Παρόλα αυτά η χρήση των toners μπορεί να βοηθήσει στην γρήγορη αποκατάσταση αυτής της ισορροπίας. Αφαιρεί επίσης το χλώριο και τα μέταλλα που υπάρχουν στο νερό της βρύσης.

Ειδικότερα, τα toners μπορούν να βοηθήσουν στο κλείσιμο των πόρων και στη σύσφιξη των κενών των κυττάρων μετά τον καθαρισμό, μειώνοντας έτσι τη διείσδυση ακαθαρσιών και περιβαλλοντικών ρύπων στο δέρμα. Επίσης, μειώνουν την εμφάνιση των πόρων. Εφαρμόζοντας μικρή ποσότητα προϊόντος σε ένα μαλακό βαμβάκι και σκουπίζοντας απαλά το πρόσωπο σας με αυτό θα αφαιρέσετε τη λιπαρότητα και θα δώσετε την όψη μικρότερων πόρων. Μερικά toner ενυδατώνουν το δέρμα ενώ μερικά είναι υγραντικά -περιέχουν υαλουρονικό οξύ- που σημαίνει ότι βοηθούν στη δέσμευση της υγρασίας στο δέρμα. Αυτό δημιουργεί μια βάση για πιο απαλό, λείο, σφριγηλό και πιο υγιές δέρμα.

Πιθανά προβλήματα

toner-1.jpg

Όπως συμβαίνει με όλα τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι πολύ ξηρά και ερεθιστικά για πολλούς ανθρώπους και στη συνέχεια να προκαλέσουν ευαισθησίες και εξανθήματα. Εάν έχετε επίμονο μακιγιάζ που χρειάζεται αφαίρεση, χρησιμοποιήστε ένα απαλό ντεμακιγιάζ ή μια πετσέτα, ακολουθούμενη από ένα απαλό καθαριστικό. Παλαιότερα, τα παραδοσιακά toner δημιουργούσαν ξήρανση ενώ σήμερα οι συνθέσεις είναι πολύ πιο απαλές.  

Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα αλλά σας αρέσει να χρησιμοποιείτε τονωτικά που αφαιρούν καλά το μακιγιάζ, δοκιμάστε το micellar water. Όπως ένας μαγνήτης, τα μικκύλια αιχμαλωτίζουν και αφαιρούν το μακιγιάζ και το λάδι από τους πόρους σας. 

Η επιδιόρθωση

Ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματος σας, λιπαρό και επιρρεπές σε ακμή ή ξηρό και ευαίσθητο, πρέπει να αποφεύγετε όλα τα τονωτικά με βάση το αλκοόλ. Ιδιαίτερα οι ευαίσθητοι τύποι δέρματος πρέπει να είναι προσεκτικοί, αποφεύγοντας οτιδήποτε περιέχει ρετινόλη, γλυκολικό οξύ ή υπεροξείδιο του βενζοϋλίου. Αυτά θα είναι πολύ ξηρά και μπορεί ακόμη και να προκαλέσουν breakouts στην επιδερμίδα σας. Αντίθετα, αναζητήστε ένα προϊόν που έχει βάση το νερό και έχει συστατικά όπως ροδόνερο ή εκχυλίσματα χαμομηλιού και παράγωγα βιταμίνης Β όπως πανθενόλη, τα οποία βοηθούν να κλειδώσετε την υγρασία και να διατηρήσετε το δέρμα σας καλά ενυδατωμένο. Ακόμη η γλυκερίνη ή το υαλουρονικό οξύ είναι top. Όπως γνωρίζετε το υαλουρονικό οξύ αναπληρώνει τα επίπεδα υγρασίας του δέρματός σας, κάνοντάς το πιο απαλό και ενυδατωμένο.