fbpixel

Search icon
Search
4 skincare tips που θα βοηθήσουν την επιδερμίδα σας να λάμψει τον χειμώνα
FACE & BODY

4 skincare tips που θα βοηθήσουν την επιδερμίδα σας να λάμψει τον χειμώνα

Προσεγγίστε διαφορετικά τα συστατικά και τα προϊόντα που γνωρίζατε


Σηκώστε και εσείς το χέρι σας αν νιώθετε ότι κατά τη διάρκεια του χειμώνα το δέρμα σας έχει μια περίεργη αίσθηση, που δεν μπορείτε να περιγράψετε. Μπορεί κάπως να φταίει η θέρμανση, κάπως το εξωτερικό κρύο ή απλώς όλα όσα συμβαίνουν έξω να δρουν συνεργατικά για το αποτέλεσμα που τελικά βλέπετε στην επιδερμίδα σας. Εξαιτίας αυτού, ήρθε η στιγμή να ανανεώσετε την περιποίησή της για να επαναφέρετε τη λάμψη και την ενυδάτωση, εκεί που ανήκει, δηλαδή πίσω στο πρόσωπό σας. Εστιάστε στην εφαρμογή κατάλληλων προϊόντων, αλλάξτε τους συνδυασμούς των συστατικών, όπως η βιταμίνη C, το υαλουρονικό οξύ και τα κεραμίδια και τελικά απολαύστε ένα καταπραϋντικό αποτέλεσμα, προστασία και λείανση. 

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τα top 4 βήματα που πρέπει να κάνετε.

1. Περισσότερη ενυδάτωση

Η ενυδάτωση είναι το «κλειδί» αυτή την εποχή του χρόνου. Επιλέξτε μια πιο παχύρρευστη κρέμα για τον χειμώνα, αλλά αν είστε επιρρεπείς σε λιπαρότητα ή έχετε μεικτή επιδερμίδα δε χρειάζεται να επιδιώξετε κάτι τέτοιο. Αντίθετα, σε αυτή την περίπτωση δείτε τα συστατικά που θα προστατεύσουν τον φραγμό του δέρματος όπως τα κεραμίδια και τα λιπαρά οξέα και τα οποία τελικά θα βοηθήσουν στην απώλεια υγρασίας.

snapinstaapp-400490734-713532823996400-6039110743086469565-n-1080.jpg

2. Λιγότερη απολέπιση

Αν χρησιμοποιείτε ένα απολεπιστικό οξύ το βράδυ, όπως το γλυκολικό ή ακόμα και μια ρετινόλη, μπορεί να χρειαστεί να περιορίσετε τη χρήση τους. Ακολουθήστε τον κανόνα που σας λέει να ακούτε το δέρμα σας και αν το νιώθετε πολύ ξηρό ή έτοιμο να ξεφλουδίσει, τότε αυτό πρέπει να είναι ένα σημάδι για να σταματήσετε την εντατική απολέπιση. Αυτός είναι ένας κανόνας τον οποίο οι περισσότερες γυναίκες αγνοούν με αποτέλεσμα να μη βλέπουν τα επιθυμητά αποτελέσματα στην επιδερμίδα τους. Μπορεί η απολέπιση να αναζωογονεί την επιδερμίδα και να διώχνει τα ξεφλουδισμένα κομμάτια του ξηρού δέρματος, αλλά στην πραγματικότητα δημιουργεί και προβλήματα στο φραγμό. Όπως γνωρίζετε, όταν ο φραγμός του δέρματος σας είναι σε κίνδυνο, δεν είναι σε θέση να συγκρατήσει την υγρασία επαρκώς, κάτι που είναι ένα πραγματικό πρόβλημα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Έτσι, μειώστε την απολέπιση ανά δεκαπενθήμερο και χρησιμοποιείστε ρετινόλη μια φορά την εβδομάδα. Αντίθετα, επικεντρωθείτε στη βιταμίνη C που χαρίζει λάμψη.

3. SPF καθημερινά

Είναι βέβαιο ότι το γνωρίζετε, αλλά σε περίπτωση που δε το εφαρμόζατε μέχρι τώρα ήρθε η στιγμή να σας επιβεβαιώσουμε πως το SPF θα αλλάξει πραγματικά το παιχνίδι για το δέρμα σας μακροπρόθεσμα. Είναι ένα προϊόν που είναι αδιαπραγμάτευτο για ένα υγιές δέρμα και πέρα από την προστασία από τη UVA ακτινοβολία, έχει την ικανότητα να προστατεύει και το φραγμό του δέρματος, προστατεύοντας τελικά το δέρμα από τις επιπτώσεις των καιρικών συνθηκών και από τις ακραίες θερμοκρασίες.

snapinstaapp-377921299-980129743208551-559582629636670680-n-1080.jpg

4. Αφιερώστε χρόνο σε θεραπείες

Το να επενδύετε σε θεραπείες θα γίνει τελικά ο καλύτερος σύμμαχος σας στο πως φαίνεται το δέρμα σας και στο πως αισθάνεστε και εσείς. Κάνοντας μία ή δύο περιποιήσεις προσώπου το μήνα θα έχετε υπέροχα αποτελέσματα καθώς τα συστατικά και οι τεχνικές που χρησιμοποιούν οι ειδικοί είναι αυτό που πραγματικά χρειάζεται η επιδερμίδα σας για να λειτουργεί αποτελεσματικά. Μπορεί πλέον να έχετε τη δυνατότητα να κάνετε τα πάντα από την άνεση του σπιτιού σας, αλλά τίποτα δε θα αντικαταστήσει τα μηχανήματα και την τεχνογνωσία ενός δερματολόγου. Οι ειδικοί θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε τη σφριγηλότητα του δέρματος, να δώσετε boost στην κυκλοφορία και θα σας συμβουλεύσουν πάνω σε οποιαδήποτε απορία σας. Επιπλέον θα σας βοηθήσουν να κάνετε επαγγελματική απολέπιση χωρίς να απογυμνώσετε το δέρμα σας με αυτό τον ξηρό καιρό.