Ποιος είπε ότι τα πιάτα που επιλέγουμε για την περίοδο της νηστεία δεν μπορούν να είναι απολαυστικά; Κι όμως, η Condito έρχεται γι' άλλη μια φορά να μας πείσει πως υπάρχουν συνταγές που είναι ιδανικές για τις ημέρες πριν από το Πάσχα -και όχι μόνο-, χρησιμοποιώντας ως βάση τις πεντανόστιμες Mayo Vegan Sauces της.
Παρακάτω, 4 συνταγές που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε!
Bao buns με τραγανά καλαμαράκια & Mayo Vegan Sauce με καπνιστό μπούκοβο

Υλικά για 4 bao buns
Για τα καλαμαράκια:
• 400 γρ. παναρισμένα καλαμαράκια
Για το σερβίρισμα:
• 8 κ.σ. Mayo Vegan Sauce με καπνιστό μπούκοβο της Condito The Green Line
• 4 bao buns
• 1 καρότο, ψιλοκομμένο
• ½ κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο
• 1 χούφτα baby σπανάκι
• 2 ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Ψήνουμε τα παναρισμένα καλαμαράκια στο air fryer σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Εναλλακτικά, μπορούμε να τα τηγανίσουμε σε καυτό λάδι μέχρι να γίνουν τραγανά ή να τα ψήσουμε στον φούρνο στους 200°C για 15-20 λεπτά. Παράλληλα, μαγειρεύουμε τα bao buns στον ατμό μέχρι να γίνουν αφράτα, για περίπου 5-7 λεπτά. Ανοίγουμε προσεκτικά κάθε bao bun και απλώνουμε λίγη Mayo Vegan Sauce με καπνιστό μπούκοβο. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο καρότο, το κόκκινο λάχανο, το σπανάκι, τα ραπανάκια και τα καλαμαράκια. Ολοκληρώνουμε με λίγο επιπλέον Mayo Vegan Sauce με καπνιστό μπούκοβο και τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια. Σερβίρουμε αμέσως όσο είναι ζεστά και απολαμβάνουμε!
Sushi cups με γαρίδες & Mayo Vegan Sauce με απαλή μουστάρδα

Υλικά (για 12 τεμάχια)
• 5 κ.σ. Mayo Vegan Sauce με απαλή μουστάρδα της Condito The Green Line
• 400 γρ. ρύζι βρασμένο
• 3 φύλλα nori, κομμένα σε 4 ίσα κομμάτια
• 400 γρ. βρασμένες γαρίδες
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
• Φρέσκα μυρωδικά (άνηθος, κόλιανδρος ή μαϊντανός)
• Χυμός λεμονιού
• 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
Για το σερβίρισμα:
• Φρέσκα μυρωδικά
• 1 καρότο, τριμμένο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε 2 κ.σ. Mayo Vegan Sauce με απαλή μουστάρδα με το βρασμένο ρύζι, ώστε να αποκτήσει πιο κρεμώδη υφή και γεύση. Τοποθετούμε τα κομμάτια nori σε φόρμες για cupcakes. Μοιράζουμε το ρύζι στις θήκες και με ένα κουτάλι πιέζουμε ώστε να δημιουργηθεί χώρος για τη γέμιση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 10 λεπτά, ώστε να γίνουν πιο σταθερά. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τις βρασμένες γαρίδες με 3 κ.σ. Mayo Vegan Sauce με απαλή μουστάρδα, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τα φρέσκα μυρωδικά, τη σάλτσα σόγιας και λίγο χυμό λεμονιού. Μόλις τα sushi cups είναι έτοιμα, τα γεμίζουμε με το μείγμα γαρίδας. Γαρνίρουμε με φρέσκα μυρωδικά και τριμμένο καρότο για χρώμα και επιπλέον γεύση. Σερβίρουμε αμέσως και απολαμβάνουμε!
Steak από κουνουπίδι με γλυκοπατάτες στον φούρνο & Mayo Vegan Sauce με τρούφα

Υλικά για 4 άτομα
Για το κουνουπίδι:
• 1 μεγάλο κουνουπίδι
• 3-4 κ.σ. Mayo Vegan Sauce με τρούφα της Condito The Green Line
• Χυμός από 1 λεμόνι
• 1 κ.γ. θυμάρι
• 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
• 1 κ.γ. ρίγανη
• Αλάτι & πιπέρι
• Λίγο ελαιόλαδο για το ταψί
Για τις γλυκοπατάτες:
• 400 γρ. γλυκοπατάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• Αλάτι & πιπέρι
• 1 κ.γ. φασκόμηλο ή θυμάρι
Για το σερβίρισμα:
• Φρέσκα μυρωδικά (μαϊντανός, θυμάρι ή ρίγανη)
• Mayo Vegan Sauce με τρούφα της Condito The Green Line
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη Mayo Vegan Sauce με τρούφα, τον χυμό λεμονιού, το θυμάρι, την καπνιστή πάπρικα, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Κόβουμε το κουνουπίδι σε χοντρές φέτες (steaks). Αλείφουμε καλά και από τις δύο πλευρές με το μείγμα της μαρινάδας. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε τις γλυκοπατάτες με το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το φασκόμηλο ή το θυμάρι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί και τοποθετούμε τα steaks κουνουπιδιού και τις γλυκοπατάτες. Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Βγάζουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με φρέσκα μυρωδικά και σερβίρουμε με επιπλέον Mayo Vegan Sauce με τρούφα στο πλάι.
Burger μανιταριών με Mayo Vegan Sauce

Υλικά για 4 burger
Για τα μπιφτέκια μανιταριών:
• 2 κ.σ. Mayo Vegan Sauce της Condito The Green Line
• 300 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα στο μούλτι
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
• 100 γρ. πλιγούρι, μουλιασμένο
• 100 γρ. καπνιστά αμύγδαλα, ψιλοκομμένα στο μούλτι
• 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
• 1 κούπα πουρές πατάτας σε σκόνη
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη σύνθεση των burger:
• 4 ψωμάκια για burger
• Mayo Vegan Sauce της Condito The Green Line
• 2 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
• Φύλλα μαρουλιού
• Ρόκα
• 1 καρότο, τριμμένο (ανακατεμένο με λίγη Mayo Vegan Sauce)
• 1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
• Κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο
• Αγγουράκι τουρσί, κομμένο σε φέτες
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη Mayo Vegan Sauce, τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια, το πλιγούρι, τα αμύγδαλα, τη σάλτσα σόγιας, τον πουρέ πατάτας και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε το μείγμα καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά, ώστε να σφίξει. Πλάθουμε σε 4 μπιφτέκια περίπου 200 γρ. το καθένα. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε τα μπιφτέκια για 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Εναλλακτικά, τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 20 λεπτά. Παράλληλα, φρυγανίζουμε ελαφρώς τα ψωμάκια burger. Απλώνουμε λίγη Mayo Vegan Sauce στη βάση των ψωμιών. Προσθέτουμε το μαρούλι, τη ρόκα, τις ντομάτες, το κόκκινο λάχανο, το αγγουράκι τουρσί και το καρότο με τη Mayo Vegan Sauce. Τοποθετούμε το μπιφτέκι από πάνω, προσθέτουμε φέτες αβοκάντο και επιπλέον Mayo Vegan Sauce. Κλείνουμε με το πάνω μέρος του ψωμιού και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή απόλαυση!