fbpixel

Search icon
Search
5 τρόποι για να προστατεύσετε τα μαλλιά σας από τη θερμότητα του styling
HAIR & NAILS

5 τρόποι για να προστατεύσετε τα μαλλιά σας από τη θερμότητα του styling

Με τα κατάλληλα tricks όλα είναι εφικτά


Εάν επρόκειτο να απαριθμήσετε πέντε πράγματα χωρίς τα οποία δεν μπορείτε να ζήσετε, μετά τον καφέ πιθανότητα εμφανίζεται στη λίστα σας το σίδερο για τα μαλλιά. Είναι ο πιο γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος για να αποκτήσετε μαλλιά κομμωτηρίου στο σπίτι και σίγουρα το εκτιμάτε απεριόριστα. Παρόλα αυτά, μαζί με το θερμό styling έρχονται και τα κατεστραμμένα μαλλιά. Άλλες φορές εμφανίζονται ως σπασμένες άκρες, άλλες ως ξηρά και άτονα μαλλιά. Όποιο και αν είναι το τελικό αποτέλεσμα το μόνο σίγουρο είναι πως θέλετε να το αποφύγετε. 

353831039-2001659540180162-380140541180233205-n.jpg
@camillecharriere

Παρακάτω συγκεντρώσαμε για εσάς όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε. 

Χρησιμοποιείτε clarifying sampoo κάθε 3η ή 4η πλύση

Ένα αποτελεσματικό σαμπουάν και μαλακτικό είναι το θεμέλιο για υγιή μαλλιά. Τίποτα από όσα κάνετε δεν έχει σημασία αν δεν καθαρίσετε, ενυδατώσετε και δεν περιποιηθείτε σωστά τα μαλλιά σας. Αποφύγετε τα σαμπουάν και τα μαλακτικά με θειικά άλατα, parabens και συστατικά που μπορούν να αφαιρέσουν τα φυσικά αιθέρια έλαια, αφήνοντάς τα εύθραυστα και ξηρά. Με τη συχνή χρήση προϊόντων προστασίας από τη θερμότητα ή οποιωνδήποτε προϊόντων styling, είναι απαραίτητο να καθαρίζετε τα μαλλιά για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει συσσώρευση προϊόντων. Έτσι, πείτε το "ναι" στα κλασικά προϊόντα ανά 3 ή 4 λουσίματα.

Επενδύστε σε εργαλεία styling καλής ποιότητας

Μπορεί τα καλά εργαλεία styling να κοστίζουν περισσότερα χρήματα, αλλά αποτελούν επένδυση και όχι ξόδεμα χρημάτων. Δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να προστατευτούν τα μαλλιά σας από τη φθορά και τη θερμότητα και έτσι έχετε ακριβώς το αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Άλλωστε είναι γνωστό πως όλα εξαρτώνται από την ποιότητα των πραγμάτων και έτσι η χρήση tools που δεν καταστρέφουν τα μαλλιά είναι πρωταρχικής σημασίας. 

349070403-655954269676823-4689809851426882097-n.jpg
@haileesteinfeld

Αποφύγετε να υποβάλλετε τα μαλλιά σας στη θερμότητα για πολύ ώρα

Ενώ η ρύθμιση της θερμοκρασίας είναι ζωτικής σημασίας, κάτι ακόμη που μετράει είναι η ώρα. Αποφύγετε τη χρήση εργαλείων στο ίδιο τμήμα μαλλιών περισσότερες από μια φορές επειδή μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα στελέχη των μαλλιών σας. Τα εργαλεία καλής ποιότητας με έλεγχο θερμότητας είναι το κλειδί. Χρησιμοποιήστε τα με γρήγορες κινήσεις για να διασφαλίσετε ότι τα μαλλιά δεν υποβάλλονται σε φθορά. 

Εφαρμόζετε πάντα θερμοπροστατευτικό 

Ακριβώς όπως δεν εκθέτετε το δέρμα σας στον καυτό ήλιο χωρίς SPF, έτσι ακριβώς δεν πρέπει να βάζετε ένα ζεστό εργαλείο στα μαλλιά σας χωρίς να χρησιμοποιήσετε πρώτα ένα θερμοπροστατευτικό. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να χρησιμοποιείτε ένα προϊόν θερμικής προστασίας για να διατηρήσετε την ποιότητα των μαλλιών. Θα δημιουργήσει μια προστατευτική ασπίδα μεταξύ των μαλλιών σας και του εργαλείου styling και θα εμποδίσει τη θερμότητα από το να κάψει τις άκρες σας. Αποτρέπει επίσης το σπάσιμο, το φριζάρισμα και τη βλάβη στο θύλακα.

Δοκιμάστε χτενίσματα χωρίς θερμότητα

Μπορείτε να δοκιμάσετε χτενίσματα χωρίς θερμότητα, από πλεξούδες μέχρι εύκολα updos, ώστε να μη χρησιμοποιείτε καθημερινά εργαλεία. Για το τελείωμα του hairstyle τοποθετήστε ένα λάδι ή έναν ορό ενυδάτωσης και είστε έτοιμες!

Featured Media: @camillecharriere