fbpixel

Search icon
Search
Zimmermann resort 2022: Μοναδικά χρώματα, αέρινες σιλουέτες και «παιχνιδιάρικα» μοτίβα στο show του οίκου
TRENDS & CATWALKS

Zimmermann resort 2022: Μοναδικά χρώματα, αέρινες σιλουέτες και «παιχνιδιάρικα» μοτίβα στο show του οίκου

Ότι πιο καλοκαιρινό έχουμε δει μέχρι τώρα


Η Nicky Zimmermann είναι μία από τις λίγες σχεδιάστριες, που οι συλλογές της δεν άλλαξαν καθόλου κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Πλέον τα σχέδιά της είναι πιο φωτεινά και ηλιόλουστα από ποτέ. Άλλωστε η αίσθηση της χαράς και της αισιοδοξία είναι οι βασικοί πυλώνες του διάσημου fashion house Zimmermann. Κάθε νέα σεζόν φέρνει καινούριες ερμηνείες συναισθημάτων, μέσα από μοναδικές και ιδιαίτερες λεπτομέρειες για τη γυναικεία μόδα.

zimmermann-1.jpg

«Η συλλογή ξεκίνησε με την επιθυμία να δημιουργήσει την πιο εκπληκτική μνήμη και την αίσθηση του τι είναι οι καλύτερες διακοπές - το αίσθημα ότι βρίσκεστε σε μια τέλεια στιγμή, δημιουργώντας αυτήν την αναμονή, τη διασκέδαση και το γέλιο - ό,τι αγαπάτε για τις διακοπές. Το να δοκιμάσετε και να δημιουργήσετε αυτές τις αναμνήσεις ήταν το εναρκτήριο λάκτισμα για τη δημιουργία αυτής της κολεξιόν», είπε η Nicky Zimmermann.

Η γενικότερη ιδέα της μνήμης και το αναμνήσεων επηρέασε πολύ τη fashion designer, να «κοιτάξει» πίσω στη δεκαετία του 1950, όπου συνάντησε τις καλλιτεχνικές αφίσες των ταξιδιωτικών διαφημίσεων της Αυστραλίας του James Northfield. Αντλώντας έμπνευση από την «περιουσία» του οίκου και μελετώντας την, η Zimmermann «μετέφρασε» τις νοσταλγικές δημιουργίες σε κάτι όχι μόνο wearable και όμορφο αλλά παράλληλα διασκεδαστικό και διαφορετικό. Όλο αυτό παρουσιάστηκε μέσω fashion postcards. Για παράδειγμα, σε μία tote bag με τοπίο του Lorne, σ' ένα ροζ φόρεμα με κουμπιά με το αυστραλιανό θαλάσσιο τοπίο αλλά και μοτίβα σε στιλ κολάζ από τις διάφορες αυστραλιανές ταξιδιωτικές αφίσες σ' ένα φόρεμα με σούρες αλλά κι άλλα σχέδια.

zimmermann-2.jpg

Η δεκαετία του 1950 επηρέασε όχι μόνο στα prints αλλά και στις σιλουέτες. Η επένδυση από τούλι αλλά και τα λινά φορέματα με στενή μέση για να δημιουργήσουν όγκους είχαν αντλήσει την έμπνευσή τους από εκείνη την εποχή. Τα λινά κομμάτια είναι κατάλληλα για όλη τη διάρκεια της ημέρας, ιδανικά και για εκείνες των διακοπών. Η ναυτική ριγέ φούστα σε συνδυασμό με ένα printed shirt, με μέδουσες και ιππόκαμπους είναι ένα σύνολο που θα λατρέψετε και δε θα μπορείτε να αποχωριστείτε.

zimmermann-3.jpg

Και τα πράγματα δεν τελειώνουν έτσι απλά σ΄αυτήν την κολεξιόν. Πέρα από τα σχέδια που μας θυμίζουν καλοκαίρι δίπλα στη θάλασσα, τα 3D καλοκαιρινά τριαντάφυλλα, τα πολύχρωμα κρόσσια αλλά και οι πλεκτές χειροποίητες σιλουέτες, μάγεψαν όλους όσους λατρεύουν τη μόδα. Για να ολοκληρώσει τη συλλογή, η σχεδιάστρια προσέφερε φουσκωτά τυπωμένα φορέματα ombre που μιμούνται τις παλέτες των ανατολών και των ηλιοβασιλέματος. Για να ολοκληρώσει τη συλλογή, Nicky Zimmermann μας χάρισε φουσκωτά τυπωμένα φορέματα ombre που μιμούνται τις παλέτες τις ανατολής αλλά και εκείνες του ηλιοβασιλέματος.

Παρακολουθήστε το βίντεο του show!