fbpixel

Search icon
Search
Χρησιμοποιήστε το κινητό σας με 5 εναλλακτικούς τρόπους κατά τη διάρκεια της καραντίνας
WELLNESS

Χρησιμοποιήστε το κινητό σας με 5 εναλλακτικούς τρόπους κατά τη διάρκεια της καραντίνας

Η χρήση του μπορεί να είναι πολύ πιο ωφέλιμη τελικά


Τον τελευταίο καιρό είναι γεγονός το ότι περνάμε πολλές ώρες μπροστά από την οθόνη του κινητού μας. Τις περισσότερες φορές, η χρήση του περιορίζεται στο ατελείωτο scroll down στα social media, αλλά και στις ειδήσεις, που είναι λογικό να μας αγχώνουν και να ρίχνουν σε μεγάλο βαθμό την ψυχολογία μας. Εάν κατά κάποιο τρόπο ταυτίζεστε με τα παραπάνω, ήρθε η ώρα να σκεφτείτε διαφορετικά και να αξιοποιήσετε τον -ατελείωτο για κάποιους- χρόνο που ξοδεύετε στο smartphone σας με πιο εποικοδομητικούς τρόπους, έτσι ώστε να περάσετε ποιοτικότερα την καραντίνα σας.

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές που συγκεντρώσαμε για όλους εσάς που δεν ξεκολλάτε ούτε στιγμή από την οθόνη!

Παρακολουθήστε online εκθέσεις & virtual θεάματα

Τι καλύτερο από το να έρθετε σε επαφή με την τέχνη με μερικά μόνο touches στο κινητό σας! Ειδικά εσείς που πριν από όλες αυτές τις καταστάσεις συνηθίζατε να πραγματοποιείτε ταξίδια και να γνωρίζετε νέους πολιτισμούς, δεν πρέπει να χάνετε άλλο χρόνο. Γι' αυτό, λοιπόν, αξιοποιήστε τις free στιγμές σας στο σπίτι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ανακαλύπτοντας τα πιο hot right now events που λαμβάνουν χώρα αυτή την περίοδο σε διάφορες διαδικτυακές πλατφόρμες ή, εναλλακτικά, πατήστε download σε χρήσιμα apps που θα σας ταξιδέψουν σε προορισμούς όπου η τέχνη εκφράζεται με κάθε τρόπο. Don't miss: Επίσης, μπορείτε πάντα να ανακαλύψετε τα ενδιαφέροντα travel apps που σας είχαμε συστήσει σε προηγούμενο θέμα, τα οποία θα σας ταξιδέψουν σε ολόκληρο τον κόσμο μέσα από το πάτημα ενός κουμπιού! Suggestions: Εάν λατρεύετε την κηπουρική -είναι ικανή να συμβάλει στην τόνωση της ψυχολογίας σας-, το Learningwithexperts.com προσφέρει μια καλή γκάμα από garden guides, που θα σας κάνουν να μάθετε τα πάντα για τον πόθο σας και να αποκτήσετε εξειδικευμένες γνώσεις σαν να έχετε χρόνια εμπειρία.

diet-apps-wwqlc.jpg

Μεταμορφώστε την οθόνη σας σε σελίδες βιβλίου

Εδώ και κάποια χρόνια, βλέπουμε πως ακόμα και η ανάγνωση ενός βιβλίου περνάει σταδιακά στη digital μορφή της. Εάν κρίνουμε αυτό το γεγονός από τη θετική του πλευρά, πολλοί αποκτάτε την ευκαιρία να «ξεφυλλίσετε» κυριολεκτικά ό,τι βιβλίο επιθυμείτε, μέσα από διαδικτυακές πλατφόρμες-βιβλιοπωλεία που βρίσκονται στη διάθεσή σας. Χωρίς, λοιπόν, να χρειάζεται να ξοδέψετε χρήματα σε online αγορές αναγνωσμάτων, μπορείτε πολύ απλά κι εντελώς δωρεάν να εκμεταλλευτείτε τις παροχές που προσφέρει για ακόμα μια φορά η εξέλιξη της τεχνολογίας. Tip: Καλό είναι να ενεργοποιήσετε το Night Shift της συσκευής σας και να κατεβάσετε αρκετά τη φωτεινότητα, έτσι ώστε να μην ταλαιπωρήσετε σε μεγάλο βαθμό τα μάτια σας κατά την ανάγνωση.

Κάντε τη γυμναστική που πάντα αναβάλλατε

Κι επειδή ο άπλετος χρόνος που ξαφνικά σας έχει απομείνει, σας ωθεί συνεχώς στην κουζίνα με αποτέλεσμα να καταφεύγετε σε περιττά τσιμπολογήματα, μια ιδέα που θα σας ωφελήσει είναι η γυμναστική που μπορείτε να κάνετε με απλά steps στο σπίτι. Αναζητήστε εύκολα workouts που θα βρείτε άπειρα στο internet, φορέστε τις φόρμες και τα αθλητικά σας παπούτσια και ξεκινήστε με ελάχιστο ή και καθόλου εξοπλισμό. Μπορείτε να εμπνευστείτε από τα YouTube chanels αγαπημένων influencers και μοντέλων, μεταξύ των οποίων εμείς ξεχωρίζουμε την Ashley Graham και την Caroline Daur. Δείτε σιγά σιγά το σώμα σας να αλλάζει και τη διάθεσή σας να ανεβαίνει ολοένα και πιο πολύ!

cell-phone-use-oxygen.jpg

Εξασκείστε το μυαλό σας

Το άγχος και οι απαιτήσεις της νέας εποχής, είναι φυσιολογικό να σας έχουν κάνει να αποζητάτε μια πλήρη αποστροφή από όσα κατακλύζουν την καθημερινότητα. Αυτό, όμως, δε σημαίνει πως πρέπει να αφήσετε τελείως στην άκρη τη δημιουργικότητά σας και όσα σας «οπλίζουν» με γνώσεις και καλλιέργεια. Με μια γρήγορη αναζήτηση μπορείτε να ανακαλύψετε πόσα πολλά κι εύχρηστα apps υπάρχουν, τα οποία ειδικεύονται στην εξάσκηση του μυαλού μέσα από ασκήσεις και tests μνήμης, τη στιγμή σας βάζουν στη διαδικασία να σκεφτείτε περαιτέρω και να μάθετε πράγματα που ενδεχομένως δε γνωρίζατε. Suggestions: Κατεβάζοντας το Elevate - Brain Training Games, μπορείτε να δείτε σε πόσο καλό επίπεδο βρίσκεται η μνήμα σας και σύμφωνα με αυτό να τη βελτιώσετε μέχρι εκεί που δε φανταζόσασταν. Κάτι διαφορετικό αλλά εξίσου βοηθητικό είναι το Ascape VR: Travel - 360 ° World Traveler, που θα σας βοηθήσει να ενημερωθείτε για άλλους πολιτισμούς διευρύνοντας, κατ' αυτόν τον τρόπο, τους πνευματικούς σας ορίζοντες.

Ακούστε την αγαπημένη σας playlist & απασχοληθείτε με κάτι άλλο

Δε θα μπορούσε να λείπει η μουσική από αυτήν τη λίστα! Για όλους εσάς που συνηθίζετε να «βυθίζεστε» σε μελωδίες, αυτή η ιδέα θα γίνει η αγαπημένη σας! Επισκεφθείτε τις δημοφιλείς music platforms, όπως το Spotify και το YouTube, πατήστε το play στα κομμάτια που ακούτε συνήθως και αφιερώστε, παράλληλα, χρόνο σε κάτι άλλο. Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε εκείνο το ξεκαθάρισμα ρούχων που συνεχώς αμελείτε, να καθαρίσετε ένα προς ένα τα δωμάτια του σπιτιού σας ή να διαβάσετε κάποιο βιβλίο υπό τους ήχους μιας relaxing playlist.