fbpixel

Search icon
Search
5 must-see virtual εκθέσεις με θέμα την τέχνη που δεν πρέπει να χάσετε αυτήν την περίοδο
ARTS & CULTURE

5 must-see virtual εκθέσεις με θέμα την τέχνη που δεν πρέπει να χάσετε αυτήν την περίοδο

Και θα ενθουσιάσουν τους art lovers


Διανύοντας μια νέα εποχή κατά την οποία η τέχνη «ακροβατεί» με την ιδέα της ολοκληρωτικής κατακεραύνωσης, θεωρείται πιο σημαντικό από ποτέ να στέψουμε το ενδιαφέρον μας σε δράσεις που αποτελούν ωδή στη σημασία της ιστορίας και στη σπουδαιότητα του παρελθόντος. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που ανά τον κόσμο διοργανώνονται εκθέσεις και δρώμενα με πρωταγωνιστή την τέχνη, που αξίζει να ρίξετε μια ματιά και να αφεθείτε στην καλαισθησία την οποία πρεσβεύουν.

Discover them!

The National Gallery, London

d3fd978b62e1b3591c4284922a787d13.jpg


Η 360˚ ξενάγηση της Εθνικής Πινακοθήκης αποτελεί μια πιστή αποτύπωση της απαράμιλλης τέχνης περασμένων δεκαετιών που εναρμονίζονται απόλυτα με το σήμερα. Χρησιμοποιώντας ένα σύστημα παρόμοιο με το Google Street View, οι επισκέπτες καθοδηγούνται γύρω από 18 δωμάτια μέσα από βέλη και cliks. Μπορείτε να εστιάσετε στα έργα τέχνης, επιτρέποντάς σας να κάνετε zoom in στις λεπτομέρειες και να ανακαλύψετε πληροφορίες για τους καλλιτέχνες και τη δημιουργία της τέχνης. Είναι ό,τι πιο κοντά στον ρεαλισμό που μπορείτε να βρείτε και μια εικονική περιήγηση που μπορεί να απορροφήσει τους λάτρεις της τέχνης για ώρες!

The Courtauld Gallery, London

coultauld-galleries.jpg


Η Πινακοθήκη στο παγκοσμίου φήμης Ινστιτούτο Τέχνης Courtauld έχει κλείσει για ανακαινίσεις από το 2018. Αυτός είναι ο λόγος που το κοινό δεν έχει άμεση πρόσβαση με τα έργα που στεγάζονται εκεί, καθώς και τα τωρινά γεγονότα που έχουν αλλάξει σχεδόν ολοκληρωτικά τα δεδομένα σε όλους τους τομείς. Μέσα από τις online exhibitions που διοργανώνονται ξανά και ξανά, οι λάτρεις των κλασικών και αριστουργηματικών workarts μπορείτε να θαυμάσετε τα θρυλικά έργα από Van Gogh, Rubens, Manet, Degas και Monet.

MoMA, New York

entrance-image-museum-crop-ad2c487948a3146466685fe1921c60e6.jpg

Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης προσκαλεί συνεχώς τους γνήσιους art addicted στις περιηγήσεις και τις εκθέσεις που διοργανώνει, πάντοτε με γνώμονα την αγάπη και την προσήλωση στη σύγχρονη τέχνη. Εάν θέλετε κι εσείς να γνωρίσετε τις δημιουργίες από εμβληματικούς designers, όπως ο Steve Martin και ο John Waters, δεν έχετε παρά να ορθώσετε το βλέμμα σας στις περιηγήσεις που διοργανώνει το μουσείο σε συνεργασία με το BBC. Κάθε επεισόδιο αποτελείται από ένα σύντομο βίντεο κι ένα ηχητικό clip.

Creating Icons: How We Remember Women's Suffrage

original-womens-suffrage-vote-rights.jpg
Η έκθεση αυτή σηματοδοτεί την 100ή επέτειο της 19ης τροπολογίας που αναγνωρίζει το δικαίωμα ψήφου των γυναικών. Βάσει αυτού του αξιοσημείωτου γεγονότος γιορτάζεται η ιστορική αυτή «νίκη» για τις γυναίκες και καλείται να διερευνήσει τι θυμόμαστε από τα ορόσημα, τι (και ποιος) έχει ξεχαστεί με την πάροδο του χρόνου και πώς αυτές οι εξαιρέσεις βοήθησαν στη δημιουργία ρωγμών στο κίνημα που συνεχίζει να επηρεάζει την πολιτική και τον ακτιβισμό των γυναικών. Στοιχεία από τη συλλογή του National American Suffrage Association, που δωρήθηκε το 1919 και το 1920, παρουσιάζονται μαζί με μεταγενέστερες δωρεές υλικού που σχετίζονται με την Adelaide Johnson (γλύπτης του μνημείου πορτρέτου στο Καπιτώλιο), την Alice Paul καθ'ως και το National Woman’s Party (NWP).

The Frick Collection, New York

frick.jpg

Η εικονική περιήγηση που διοργανώνει το ιστορικό Frick στη Νέα Υόρκη έχει μια ομαλή ροή και βάζει απευθείας στο κλίμα όσους την επισκέπτονται διαδικτυακά. Μέσα από την 360˚, εισέρχεστε σε ένα πλήρη αναλυτικό χάρτη βάσει του οποίου μπορείτε να ανακαλύψετε κάθε δωμάτιο του τεράστιου αυτού κτιρίου και να θαυμάσετε τα έργα που φιλοξενούνται σε αυτό. Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε clik σε κάθε έργο τέχνης και να διαβάσετε περισσότερα ή να ακούσετε το voice guide. Υπάρχουν μερικά πραγματικά θαύματα του κόσμου της τέχνης που μπορείτε να εξερευνήσετε, όπως τα διάσημα πορτρέτα του Sir Thomas.