fbpixel

Search icon
Search
Χρησιμοποιήστε αντικείμενα που έχετε ήδη στο σπίτι για αποτελεσματική γυμναστική
WELLNESS

Χρησιμοποιήστε αντικείμενα που έχετε ήδη στο σπίτι για αποτελεσματική γυμναστική

Κάντε level up χωρίς να ξοδέψετε χρήματα


Η πανδημία, πόσο μάλλον το lockdown, μας έχουν περιορίσει και απομακρύνει από αρκετές δραστηριότητές μας. Μια από αυτή είναι και το κλείσιμο των γυμναστηρίων ή άλλων αθλητικών δραστηριοτήτων. Αν, λοιπόν, ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που η προπόνηση τους διακόπηκε άδοξα ή εκείνων που ήθελαν να ξεκινήσουν να γυμνάζονται, να ξέρετε ότι οι δικαιολογίες τελειώνουν κάπου εδώ, καθώς βρέθηκε η λύση. 

Σίγουρα κάποιες ασκήσεις για να πραγματοποιηθούν έχουν μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας και χρειάζονται και τον κατάλληλο εξοπλισμό. Σε περίπτωση, λοιπόν, που δε διαθέτετε το απαραίτητο workout equipment, μπορείτε πολύ εύκολα να πετύχετε τον στόχο σας, χρησιμοποιώντας items που έχετε ήδη στο σπίτι σας, χωρίς να ξοδέψετε χρήματα.

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ανακαλύψτε τα πιο εύκολα tricks για να γυμναστείτε σωστά κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στο σπίτι.

Τηγάνι, Upper Body Strength

Το τηγάνι μπορεί εκτός από το μαγείρεμα, να φανεί χρήσιμο και στη γυμναστική μας. Μπορεί να βοηθήσει στην ενδυνάμωση του κορμού μας. Χρησιμοποιήστε το για να κάνετε διατάσεις - προεκτάσεις των τρικέφαλων μυών. Κρατώντας τη λαβή πάνω από το κεφάλι σας, λυγίστε στους αγκώνες, έως ότου το τηγάνι αγγίξει την πλάτη σας και μετά επιστρέψτε στην αρχική θέση.

shutterstock-648968056.jpg

Σφουγγαρίστρα ή σκούπα, ABS

Η σφουγγαρίστρα αποδεικνύεται ιδανική λύση για αποτελεσματικότερους κοιλιακούς. Κρατήστε μια σφουγγαρίστρα ή σκούπα πάνω από το κεφάλι σας, ενώ κάνετε ασκήσεις για να ενδυναμώσετε το κέντρο σας, όπως είναι τα standing oblique side crunches ή τα standing bicycle crunches. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε μεγαλύτερη αντοχή.

Καρέκλα, Pushups και πόδια

Η καρέκλα είναι η τέλεια επιλογή για ασκήσεις που σχετίζονται με pushups ή step-up. Ενδείκνυται και ως στήριγμα σε περίπτωση που χάνετε την ισορροπία σας σε ασκήσεις με lunges (λυγισμένα πόδια, το ένα είναι μπροστά και το άλλο είναι πιο πίσω με το γόνατο να «κοιτάει» το πάτωμα).

Αλεύρι ή ρύζι, Weights

Για να αποφύγετε τα ατυχήματα και το καθάρισμα, φροντίστε να έχετε συσκευάσει καλά το ρύζι ή το αλεύρι, προτού ξεκινήσετε τις ασκήσεις. Αφού κάνετε αυτό το βήμα να θυμάστε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πακέτο ρυζιού ή αλευριού ως βάρη για να κάνετε βασικές ασκήσεις σωματικού βάρους, όπως είναι τα squats (βαθιά «καθίσματα») και τα lunges.

Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε πλαστικά μπουκάλια γεμάτα με νερό ή ατσάλινα, θερμός, για να κάνετε εκτός από βάρη και πιο challenging planks (η λεγόμενη άσκηση «σανίδα»).

shutterstock-1689260977.jpg

Backpack, Πολλαπλές ασκήσεις

Ένα backpack γεμάτο βιβλία, μπορεί να κάνει θαύματα. Είναι κατάλληλο για ασκήσεις που σχετίζονται με το σωματικό βάρος, τα lunges και τα squats (ενδυνάμωση ποδιών, γλουτών και κοιλιάς). Για τα squats κρατήστε το σακίδιο κοντά στο στήθος σας σε τέτοια απόσταση που θα σας βοηθήσει να σταθεροποιήσετε το κέντρο σας.

Κρεβάτι, Βalance practice

Και όμως το κρεβάτι μπορεί να φανεί χρήσιμο και για τη γυμναστική μας και συγκεκριμένα για να βελτιώσετε την ισορροπία σας. Το στρώμα μπορεί να αποδειχθεί ως το ιδανικό μέρος για να βελτιώσετε τη σταθερότητα του κορμού σας. Σηκωθείτε προσεκτικά και εξασκηθείτε, με το ένα πόδι στην επιφάνεια του στρώματος και το άλλο στον αέρα ή δοκιμάστε την περίφημη tree pose. Η ασταθής επιφάνειά του, θα σας αναγκάσει να βάλετε περισσότερη δύναμη στο κέντρο σας, αποκτώντας καλύτερο έλεγχο, ισορροπία και αντοχή.

shutterstock-1497529280.jpg

Καλάθι με άπλυτα, Deadlift

Τέλος, ένα καλάθι με άπλυτα μπορεί να συνεισφέρει στη σωματική μας ενδυνάμωση. Προτού βάλετε πλυντήριο, δοκιμάστε να το χρησιμοποιήσετε για να εξασκηθείτε στα squats και στην άρση βαρών. Ουσιαστικά το καλάθι είναι η μπάρα που ανυψώνεται από το έδαφος μέχρι τους γοφούς και φτάνει απέναντι από τον κορμό σε θέση κάθετη με το πάτωμα.