fbpixel

Search icon
Search
Wood Lovers: 5 τρόποι για να εντάξετε το ξύλο στη φθινοπωρινή σας διακόσμηση
INTERIORS

Wood Lovers: 5 τρόποι για να εντάξετε το ξύλο στη φθινοπωρινή σας διακόσμηση

Κάνοντας τους χώρους σας να δείχνουν πιο «ζεστοί»


To ξύλο αποτελεί ένα από τα πιο διαχρονικά υλικά κατασκευής, το οποίο πρωταγωνιστεί στις περισσότερες κατοικίες. Ξεχωρίζει τόσο για τον all time classic χαρακτήρα του όσο και για τη «ζεστασιά» που είναι ικανό να προσφέρει όπου κι αν τοποθετηθεί -από το πάτωμα μέχρι τους τοίχους και τα έπιπλα. Παρακάτω, συγκεντρώσαμε τις πιο stylish ιδέες για να προσθέσετε τις wooden επιφάνειες στους προσωπικούς σας χώρους φέτος το φθινόπωρο.

Get inspired!

Κινηθείτε σε minimal γραμμές

Ο πιο απλός και σίγουρος τρόπος για να πετύχετε ένα ολόσωστο σκηνικό είναι να κινηθείτε με γνώμονα τις μινιμαλιστικές γραμμές στη διακόσμηση. Αυτό σημαίνει πως δε χρειάζονται υπερβολές, ούτε πολλά χρώματα και στοιχεία στον χώρο σας. Αφήστε το ξύλο να δεσπόσει κι επιλέξτε καλύτερα έναν ανοιχτόχρωμο, πιο ουδέτερο τόνο για ένα αποτέλεσμα που θα χαρακτηρίζεται για την αρμονία του.


Δημιουργήστε statement γωνίες

Σε περίπτωση που δε θέλετε να προβείτε σε μεγάλες αλλαγές, μια καλή λύση είναι να «ντύσετε» με ξύλο μια μικρή επιφάνεια, χαρίζοντας statement χαρακτήρα σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Για παράδειγμα, αλλάξτε μορφή στο τζάκι σας και κάντε πιο ακόμα πιο cozy κι ενδιαφέρον ή προσθέστε μια μεγάλη ξύλινη βιβλιοθήκη ή ένα τραπέζι, που θα δώσει χαρακτήρα σε κάποιον τοίχο και θα σας εξυπηρετήσει και στην καθημερινότητά σας.


Συνδυάστε διαφορετικές αποχρώσεις ξύλου

Κι όμως, οι διάφορες αποχρώσεις ξύλου μπορούν να συνδυαστούν φανταστικά. Πείτε ένα μεγάλο «ναι» στο mix & match, λοιπόν, ενσωματώνοντας διαφορετικά χρώματα ξύλου, όπως για παράδειγμα το ανοιχτό καφέ με το σκούρο ή ακόμα και το λευκό με το μαύρο. Η αντίθεση που θα δημιουργηθεί θα σας εντυπωσιάσει.


Προσθέστε μαύρα στοιχεία για πιο μοντέρνα διάσταση

Μιας και το ξύλο, τόσο στα έπιπλα όσο και στα διακοσμητικά, αποτελεί μια κλασική επιλογή για το σπίτι σας, μπορείτε να δώσετε μοντέρνο χαρακτήρα πραγματοποιώντας τις κατάλληλες χρωματικές προσθήκες. Το μαύρο, για παράδειγμα, φαίνεται να είναι η ιδανικότερη επιλογή, εφόσον ισορροπεί εκπληκτικά με τις αποχρώσεις του ξύλου και χαρίζει σύγχρονη διάθεση στον χώρο. Εναλλακτικά, πείτε «ναι» στο ανθρακί ή στο γκρι.


Τολμήστε να δημιουργήσετε ένα total wooden σκηνικό

Θα δώσει πραγματικά την αίσθηση ενός απόλυτα φθινοπωρινού σκηνικού και θα εξασφαλίσει μοναδική ατμόσφαιρα. Πέρα από το πάτωμα, το το ταβάνι και τα έπιπλα που ήδη έχετε, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τα ξύλα για το τζάκι και να τα στήσετε σε κάποιο σημείο του σπιτιού σας ή και να προσθέσετε μια παλιά σκάλα που θα προσδώσει rustic διάθεση. Ακόμα, διακοσμήσετε το coffee table με κουκουνάρες, τις οποίες μπορείτε να ενσωματώσετε σε μια πιατέλα με κεριά ή σε κάποιο άλλο διάφανο δοχείο.