fbpixel

Search icon
Search
Weekend is Calling: Πώς να αξιοποιήσετε αυτό το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη
AGENDA

Weekend is Calling: Πώς να αξιοποιήσετε αυτό το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη

Υπέροχες προτάσεις για να περάσετε αξέχαστα αυτές τις ημέρες στην πόλη


Ακόμη ένα συναρπαστικό Σαββατοκύριακο ξεκινάει και η πόλη μάς καλεί να το απολαύσουμε στο έπακρο. Μοναδικές προτάσεις για όλα τα γούστα που σίγουρα θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας και θα σας κάνουν να περάσετε φανταστικά στη χειμερινή Θεσσαλονίκη. Από θεατρικές παραστάσεις μέχρι σινεμά κι καλλιτεχνικές εκθέσεις, οι επιλογές είναι πολλές κι εσείς δεν έχετε παρά να τις ανακαλύψετε, ώστε να ξεκινήσετε μοναδικά το weekend σας.

Παρακάτω οι πιο updated προτάσεις!

Παραστάσεις

Γκόλφω

pp0826j0006v01.jpg

Το θέατρο του Άλλοτε εμβαθύνοντας στην ανθρώπινη φύση, ψάχνει στο σώμα και στο αίμα των ηρώων εκείνη την αποκρυσταλλωμένη ουσία που εκσφενδονίζει την ανθρώπινη ψυχή, όσο μικρή κι αν είναι, στο πέρας της αγάπης. Σε αυτό ακριβώς επικεντρώνεται το συγκεκριμένο έργο. Στην αληθινή αγάπη και στα συναισθήματα που αυτή μπορεί να προκαλέσει, χωρίς φόβο αλλά με όλο το πάθος που μπορεί κανείς να κρύβει μέσα του.

Info: Θέατρο Αυλαία, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:00.

Στον λόφο με τα άλικα πεύκα

645922-vXuY1.jpg

Ένα από τα πρώτα και πιο εκρηκτικά έργα του Ιταλού ποιητή του Ugo Foscolo. Το νεανικό αυτό έργο του χαρακτηρίζεται από δραματικά και ρομαντικά στοιχεία, προσωποποιεί τις εμπειρίες του, τα πάθη του και τα συναισθήματά του φτιάχνοντας τον Τζιάκοπο με σκοπό να μιλήσει για τον σύγχρονο άνθρωπο. Η παράσταση ακολουθώντας τα βήματα του νέου Τζιάκοπο που τον οδηγούν ανεπιστρεπτί σε μια λυτρωτική αυτοκτονία, θέλει να σκιαγραφήσει την εικόνα μιας εποχής και μιας κοινωνίας που δεν απέχει και πολύ από τη δική μας. Μιας κοινωνίας που θέτει τη λογική απέναντι στο συναίσθημα, τη μετριοπάθεια απέναντι στην αρετή και την ανικανότητα απέναντι στο πάθος.

Info: Θέατρο Αμαλία, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:00.

Όνειρα σε δράση

oneira-en-drasi.jpg

Μια παράσταση από τη θεατρική ομάδα «Συναισθηματικής Διαλεκτικής Θεσσαλονίκης» με αφορμή τα όνειρά μας, ρεαλιστικά, ποιητικά, ελπιδοφόρα, προδομένα, άπιαστα. Όπως περιγράφει και το ίδιο το έργο, όνειρο είναι η βίωση μιας σειράς εικόνων, ήχων, αισθήσεων, ιδεών, συναισθημάτων και μορφών σε ένα ονειρικό περιβάλλον, όπου όλα μπορούν να συμβούν χωρίς λογικές εξηγήσεις. Το όνειρο είναι φυγή, είναι ελευθερία, είναι όλες οι αισθήσεις του ατόμου οξυμένες. Μέσα σε μια εφιαλτική, λόγω της πανδημίας, εποχή αποφασίσαμε να ανεβάσουμε τα όνειρά μας πάνω στη σκηνή, στα φώτα και να ζήσουν κι αυτά μαζί μας την θεατρική πράξη. Να γίνουν «Όνειρα σε δράση»!

Info: Θέατρο Σοφούλη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:00.

Η Δολοφονία του Μαρά

656956.jpg

Σε μετάφραση Μάριου Πλωρίτη, σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη και μουσική Δήμητρας Γαλάνη, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, για πρώτη φορά, ανεβάζει με έναν εξαιρετικό σαρανταμελή θίασο Peter Weiss. Πρόκειται για μια παράσταση «θεάτρου μέσα στο θέατρο», με τους ήρωες που εν έτη 1964 δημιούργησε ο Weiss, να δίδουν ως τρόφιμοι του ψυχιατρικού ασύλου του Charenton το 1808, με την καθοδήγηση του Μαρκησίου Ντε Σαντ, παράσταση με θέμα την δολοφονία ενός εκ των πρωταγωνιστών της Γαλλικής Επανάστασης, του αρχιεπαναστάτη Ζαν Πωλ Μαρά, από την Σαρλόττα Κορνταί στις 13 Ιουλίου του 1973.

Info: Θέατρο Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:00.

Κάθε Τρίτη με τον Μόρι

378741.jpg

Ο Γρηγόρης Βαλτινός επανέρχεται φέτος τον χειμώνα στα θεατρικά δρώμενα με τον ρόλο του Morrie Schwartz που του χάρισε το Βραβείο Πρώτου Ανδρικού Ρόλου (2019). Επί σκηνής συναντά για ακόμη μια φορά τον πολυτάλαντο Γιάννη Σαρακατσάνη, στο Θέατρο Αριστοτέλειον, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Νικορέστης Χανιωτάκης. Το έργο παρουσιάζει την πραγματική ιστορία του διάσημου καθηγητή κοινωνιολογίας Morrie Schwartz, που στην πιο κρίσιμη στιγμή της ζωής του, κατάφερε να αφυπνίσει πνευματικά τον μαθητή του, αλλά κι εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Info: Θέατρο Αριστοτέλειον, Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:00.

Σινεμά

The Power of the Dog

657241.jpg

Το δραματικό western με το φοβερό πρωταγωνιστικό τρίο -Benedict Cumberbatch, Kirsten Dunst και Jesse Plemons- στη νέα ταινία της Jane Campion έρχεται στο Netflix και πρόκειται να μας συναρπάσει. Αν και με λιγοστά πλάνα, το "The Power of the Dog" δίνει μια ατμοσφαιρική πρώτη ματιά στο πώς η Campion οραματίζεται ένα western, το οποίο βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Thomas Savage κι εξιστορεί το πώς η σχέση δύο πλούσιων αδερφών κατακρεμνίζεται, με αποτέλεσμα μια γυναίκα και το παιδί της να πιαστούν στα πυρά αυτού του τσακωμού.

Info: Odeon Μακεδονία (αίθουσα 11), Παρασκευή (19:30 & 22:10), Σάββατο (19:30 & 22:10), Κυριακή (19:30).

Καλάβρυτα 1943

1-9-b6uDC.jpg

Η Caroline martin δικηγόρος κι εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης εναντίον της ελληνικής αξίωσης για πολεμικές αποζημιώσεις για την περίοδο της ναζιστικής κατοχής, επισκέπτεται την Ελλάδα και συναντά τον Νικόλα Ανδρέου, έναν από τους τελευταίους εν ζωή επιζήσαντες της Σφαγής των Καλαβρύτων του 1943. Όσο ο Νικόλας εξιστορεί τα γεγονότα του παρελθόντος, οι δυο τους θα αντιπαρατεθούν με τις προσωπικές τους προκαταλήψεις και πεποιθήσεις σε μια επίπονη αναμέτρηση που θα τους φέρει πιο κοντά. Το καθαρτήριο αυτό ταξίδι μέσα από ένα σκοτεινό κεφάλαιο της ιστορίας θα καταλήξει στην αναγνώριση μιας αμοιβαίας ανάγκης: την αναζήτηση της ελπίδας.

Info: Cineplexx One Salonica (αίθουσα 6), Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 20:40.

Benedetta

bene2-68JNw.jpg

Στα τέλη του 15ου αιώνα κι ενώ ο τόπος σαρώνεται από την πανούκλα, η Μπενεντέτα Καρλίνι μπαίνει στο μοναστήρι της Πέσκια, στην Τοσκάνη. Καθώς ενηλικιώνεται αρχίζει να έχει οράματα με την Παναγία, με την οποία μιλά τακτικά σαν να ήταν η μητέρα της. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να αντιμετωπίζεται από το μοναστήρι και τη μικρή πόλη της ως θαυματοποιός. Η ζωή της θα αλλάξει όταν θα εμφανιστεί η Μπαρτολομέα, ένα κορίτσι με ζωική ενέργεια, ορμητικό κι αδίστακτο. Ωστόσο, όσο εκείνη εμφανίζει στίγματα κι έχει οράματα ερωτικού πάθους με τον Χριστό ως Ιππότη σε ένα λευκό άλογο που τη σώζει από το κακό κραδαίνοντας σπαθί, τόσο η Μπαρτολομέα της μαθαίνει το πραγματικό ερωτικό πάθος.

Info: Κολοσσαίον, Παρασκευή (21:30), Σάββατο (22:15), Κυριακή (21:30).

Music stage

Άννα Βίσση

vissi.jpg

Η απόλυτη Ελληνίδα star επέστρεψε στην πόλη μας για να μας χαρίσει τις πιο συναρπαστικές μουσικές βραδιές στο νυχτερινό κέντρο Barbarella Live Party. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, όλοι θα στραφούμε στο δικό της μοναδικό πρόγραμμα, απολαμβάνοντας τον απερίγραπτο δυναμισμό της όταν τραγουδάει κομμάτια τόσο δικά της όσο και άλλων αγαπημένων καλλιτεχνών. Το Barbarella Live Party μεταφέρεται στο πρώην Stage Live και υποδέχεται τη λατρεμένη ερμηνεύτρια για 3η χρονιά, καλώντας μας να την απολαύσουμε από κοντά!

Info: Barbarella Live, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, ώρα προσέλευσης: 22:30.

Eκθέσεις

Υφάνσεις εκ νέου

658499.jpg

Ένα πολύχρωμο νήμα ξεδιπλώνεται στους χώρους του MOMus-Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την έκθεση «Υφάνσεις εκ νέου». Η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί νέα προσέγγιση της έκθεσης με τίτλο «Υφάνσεις» που παρουσιάστηκε το 2019 στο Μουσείο Μπενάκη σε επιμέλεια της Ειρήνης Οράτη και του Κωνσταντίνου Παπαχρίστου, καθιστώντας φανερό ότι τα τελευταία χρόνια επανεκκινήθηκε έντονα και δραστικά το ερευνητικό ενδιαφέρον για την ελληνική ταπισερί και την σύντομη μεν, αλλά πολύχρωμη ιστορία της. Μέρος της έκθεσης θα παρουσιαστεί στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου την άνοιξη του 2022.

Info: Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 10:00-18:00.

Don't miss! 

H S/D Gallery παρουσιάζει έργα των Στέλιου Ρόκκου & Σταύρου Δίτσιου

srokkos-sditsios.png

Το ξυλόγλυπτο έργο του Στέλιου Ρόκκου με τίτλο "Planets" και οι πίνακες ζωγραφικής του Σταύρου Δίτσιου από τη συλλογή "Communication", θα παρουσιαστούν από την Γκαλερί S/D στη ΔΕΘ-HELEXPO, στο πλαίσιο της 5 της Art Thessaloniki International Contemporary Fair. Από τις 25 έως τις 28 Νοεμβρίου, στο περίπτερο 10, booth 15, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τα έργα των δυο καλλιτεχνών. Ο Στέλιος Ρόκκος αποκαλύπτοντας ακόμα μια δημιουργική πλευρά του, σχεδιάζει και φιλοτεχνεί ξυλόγλυπτα κομμάτια που αποτελούν μοναδικά έργα τέχνης. Το έργο με τίτλο "Planets" είναι εμπνευσμένο από τους Astra Planeta, τους θεούς  των πέντε περιπλανώμενων αστεριών. Ονομάστηκαν Φαίνων (πλανήτης Κρόνος), Φαέθων (πλανήτης Δίας), Πυροίς (πλανήτης Άρης), Εωσφόρος (πλανήτης Αφροδίτη) και Στίλβων (πλανήτης Ερμής).

Info: ΔΕΘ-HELEXPO, από τις 25 έως τις 28 Νοεμβρίου, στο περίπτερο 10. Μετά το πέρας της έκθεσης, τα έργα τέχνης θα εκτίθενται στην Γκαλερί S/D (Λευκωσίας 32, Καλαμαριά).

Have fun!