fbpixel

Search icon
Search
Week agenda: Η Θεσσαλονίκη μας καλωσορίζει στη νέα εβδομάδα
AGENDA

Week agenda: Η Θεσσαλονίκη μας καλωσορίζει στη νέα εβδομάδα

Οι προτάσεις για να περάσουμε υπέροχα κάθε στιγμή στην καρδιά της πόλης


Χρόνια πολλά! Ευχόμαστε αυτό το Πάσχα να συνεχίζει και σήμερα να σας χαρίζει μοναδικές στιγμές μαζί με τους δικούς σας ανθρώπους! Η Θεσσαλονίκη μας καλωσορίζει στη νέα εβδομάδα με μια σειρά από ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις μέχρι πρωτότυπα μουσικά events. Κάθε ημέρα είναι και μια πρόσκληση για να περάσουμε όμορφες στιγμές. Εμείς σας προτείνουμε όσα ξεχωρίσαμε για να περάσετε υπέροχα. 

Let's take a look together!

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Κινηματογραφική προβολή Ο Μαγικός Αυλός - The Magic Flute

the-magic-flute-movie-review-2023.jpeg


Ο 17χρονος Tim ονειρευόταν όλη του τη ζωή να πάει στο οικοτροφείο Mozart All Boys. Παρά τον ενθουσιασμό του που έγινε επιτέλους δεκτός, οι πρώτες μέρες του στη διάσημη σχολή δεν εξελίσσονται όπως αναμενόταν. Αντιμέτωπος με έναν εχθρικό διευθυντή, τις αγωνίες του πρώτου έρωτα και τη δυσκολία να βρει την αυθεντική του φωνή, ανακαλύπτει ένα μυστικό πέρασμα: μια πύλη σε έναν παράλληλο κόσμο. Από εκεί παρασύρεται σε μια νέα πραγματικότητα και βυθίζεται στον κόσμο της όπερας του Mozart, Τον Μαγικό Αυλό, όπου η φαντασία δεν έχει όρια. Ωστόσο, το να ζει δύο ζωές έχει το τίμημά του και κινδυνεύει να απογοητεύσει αυτούς που αγαπά. Πρέπει να διαλέξει, αλλά έχει μάθει αρκετά για να κάνει τη σωστή επιλογή; Πρωταγωνιστούν: Jack Wolfe, Iwan Rheon, Niamh McCormack, κ.ά.

Info: Η ταινία προβάλλεται σε όλες τις κεντρικές αίθουσες της πόλης. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τις επίσημες σελίδες τους. 

Παράσταση Η Συνάντηση του Stephen Belber στο θέατρο Αμαλία

755418.jpg

Ένα θεατρικό έργο, το οποίο χρονολογείται από το 2004, όταν έκανε το ντεμπούτο του στο σανίδι της Νέας Υόρκης με τους Frank Langella, Ray Liotta και Jane Adams."Η Συνάντηση" αφορά στην ιστορία ενός ηλικιωμένου πρώην διακεκριμένου χορογράφου, ο οποίος ο οποίος πλέον από την ενεργό δράση και τώρα ζει εντελώς μοναχικά. Δέχεται στο χώρο του, την επίσκεψη ενός ζευγαριού που του ζητά μία συνέντευξη για το πως λειτουργούσε ο καλλιτεχνικός χώρος στη δική του εποχή. Καθώς όμως εξελίσσεται η "συνέντευξη" αυτή, εκείνος αναγκάζεται να έρθει αντιμέτωπος μ’ ένα μεγάλο θαμμένο μυστικό του παρελθόντος του. Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Κιμούλης, Άννα Μονογιού, Στάθης Παναγιωτίδης.

Info: Θέατρο Αμαλία, Αμαλίας 71. Πρεμιέρα: Δευτέρα 17 Απριλίου στις 21:00. Διάρκεια: έως 23 Απριλίου.

ΤΡΙΤΗ

Ιnspire Project 2023 ομαδική έκθεση «Ενταση. Σενάρια μέλλοντος και άλλες ιστορίες» στο MOMuS

780696.jpg

Στo πλαίσιo του Inspire Project 2023 "Ένταση. Σενάρια μέλλοντος και άλλες ιστορίες" παρουσιάζεται στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (εντός ΔΕΘ-Helexpo) στη Θεσσαλονίκη η ομότιτλη έκθεση. Μέσα από μεθοδολογίες βασισμένες στις επιστήμες του μέλλοντος, οι οποίες διερευνούν πιθανά, εύλογα και εφικτά μέλλοντα, το Inspire Project 2023 εστίασε φέτος σε μελλοντικά σενάρια, όπως τα προσλαμβάνουν νέοι καλλιτέχνες από ένα ευρύ φάσμα των τεχνών. Στην έκθεση παρουσιάζονται τα έργα που προέκυψαν από τη ζωντανή διαδικασία των εργαστηρίων στα οποία συμμετέχουν 40 νέοι εικαστικοί, μαζί με αυτά των επικεφαλής, προσκεκλημένων καλλιτεχνών Μιχαήλ Καρίκη και Albert Barqué-Duran.

Στη φετινή, πανηγυρική του εκδοχή, με δύο παράλληλα καλλιτεχνικά εργαστήρια, το Inspire Project 2023 περιστρέφεται γύρω από τη θεματική του Μέλλοντος, σε προγραμματική συνεργασία με την Έδρα UNESCO on Futures Research και το Millennium Project, τα οποία μοιράζονται με το Inspire Project και το MOMus το ίδιο ερευνητικό ενδιαφέρον σε σχέση με το Μέλλον. To Inspire Project συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Info: Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, Εγνατίας 154, εντός ΔΕΘ. Τρίτη από τις 10:00 έως τις 18:00.

Ατομικές εκθέσεις των Ειρήνη Μητούδη, Ελένη Σιβρίδου & Λία Μιφλιζίδου στη Myró Gallery

780602.jpg


Η Myró Gallery φιλοξενεί τις ατομικές εκθέσεις τριών γυναικών καλλιτεχνών, καθεμιά από τις οποίες αφηγείται τις δικές της ιστορίες σε διαφορετικούς χώρους της έκθεσης. Η Ειρήνη Μητούδη μας παρουσιάζει τη σειρά των δημιουργημάτων της με τίτλο "Αδιόρατες Σιωπές", η οποία παρουσιάζεται στη βιτρίνα της gallery, θα μας ταξιδέψει στο έντονα αλληγορικό σύμπαν της ίδιας, μεταφέροντάς μας ηχηρά μηνύματα. Η καλλιτέχνης ασχολείται με την αρχιτεκτονική διακόσμηση εσωτερικών χώρων, μελέτη, επίβλεψη, κατασκευή εμπορικών καταστημάτων, γραφείων, ξενοδοχείων, κατοικιών με έδρα την Θεσσαλονίκη και είναι ένας άνθρωπος με πάθος για δημιουργία και καλλιτεχνικές ανησυχίες. Η ταυτότητά της ξεχωρίζει χάρη στη σύνδεση ζωγραφικής με κολάζ.

Στο Show Room θα μας περιμένει η ατομική έκθεση της Ελένης Σιβρίδου, η οποία ακολουθεί τα χνάρια των εξπρεσιονιστών του 20ου αιώνα και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα μεταξύ αφηρημένης και παραστατικής ζωγραφικής. Τολμηρές επιλογές χρωμάτων, απλότητα και αμεσότητα αποτελούν τα κύρια δομικά στοιχεία της καλλιτεχνικής της διαδρομής. Στο Project Room ακολουθεί η έκθεση της Λίας Μιφλιζίδου. Ο θαυμασμός της για την Τέχνη που δημιουργεί η ίδια η φύση, δρα για αυτήν, ως πηγή ενέργειας. Θεματολογία που αποδίδεται με τα έργα της έχει να κάνει με την ύπαρξη, τα συναισθήματα και τις σχέσεις.

Info:
Myró Gallery, Νικηφόρου Φωκά 8. Τρίτη από τις 12:00 έως τις 18:00 Διάρκεια: έως 22 Απριλίου.

Κινηματογραφική προβολή Flux Gourmet

777846.jpg


Μια ηχητική κολεκτίβα που δεν μπορεί να διαλέξει όνομα, στεγάζεται σε ένα ινστιτούτο αφιερωμένο στις μαγειρικές και διατροφικές επιδόσεις. Τα μέλη της παγιδεύονται στις εσωτερικές τους μάχες εξουσίας και σε καλλιτεχνικές βεντέτες, μόνο που η δυσλειτουργική δυναμική τους επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο όταν πρέπει να συναναστραφούν με την επικεφαλής του ινστιτούτου. Ενώ οι διάφοροι ανταγωνισμοί ξεδιπλώνονται, ένας άλλος ένοικος αντιμετωπίζει γαστρεντερικές διαταραχές, και σε μια προσπάθεια να δώσει αυθεντικότητα στην τέχνη της, η αρχηγός της κολεκτίβας του ζητά να χρησιμοποιήσει την κατάστασή του ως μέρος της παράστασης. Πρωταγωνιστούν: Asa Butterfield, Gwendoline Christie, Ariane Labed, Μάκης Παπαδημητρίου, κ.ά.

Info: Ολύμπιον - αίθ. Ολύμπιον, πλ. Αριστοτέλους 10. Τρίτη στις 21:45. 

ΤΕΤΑΡΤΗ 

Παράσταση Photograph 51 της Anna Ziegler στο θέατρο Αυλαία 

738171.jpg

Μια αληθινή ιστορία, συνδεδεμένη με μια σημαντική στιγμή της επιστήμης. Τον Μάιο του 1952, η Βιοφυσικός Rosalind Franklin κατάφερε πρώτη να αποτυπώσει σε μία φωτογραφία το ανθρώπινο DNA, ανοίγοντας το δρόμο στις εντυπωσιακές ιατρικές ανακαλύψεις. Οι συνεργάτες της κατέκτησαν Νόμπελ, με τα ονόματά τους να ταυτίζονται με κορυφαίες προσωπικότητες του παγκόσμιου ερευνητικού σκηνικού. Η ίδια, όμως, δεν πήρε ποτέ; Τί κρύβεται πίσω από τη συγκεκριμένη συνθήκη; Το πολυβραβευμένο έργο της Anna Ziegler μας ταξιδεύει στην εποχή της Franklin και στην προσωπική αυτή διαδρομή. Πρωταγωνιστούν: Λένα Δροσάκη, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Δημήτρης Πασσάς, Δημήτρης Μαγγίνας, Μάνος Στεφανάκης.

Info: Θέατρο Αυλαία, Τσιμισκή 136. Πρεμιέρα: Τετάρτη 19 Απριλίου στις 21:00. Διάρκεια έως 23 Απριλίου.

Κινηματογραφική προβολή «Συγγραφέας Κατά Λάθος» - "A Little White Lie"

779917.jpg

Ένας διάσημος συγγραφέας με το όνομα Streiver είναι προσκεκλημένος στο λογοτεχνικό φεστιβάλ που διοργανώνει ένα κολλέγιο. Όμως, η πρόσκληση έχει κατά λάθος παραδοθεί σε έναν κακότυχο μάστορα με το ίδιο επίθετο, ο οποίος δεν έχει πιάσει ποτέ βιβλίο στα χέρια του. Παρ΄όλα αυτά, δέχεται την πρόσκληση και πηγαίνει στο φεστιβάλ, όπου τον καλωσορίζουν εγκάρδιοι θαυμαστές και άλλοι συγγραφείς. Ξεκινάει μάλιστα ένα ειδύλλιο με μία καθηγήτρια, μέχρι που εμφανίζεται ο πραγματικός συγγραφέας, που αποκαλύπτει την όλη απάτη. Σκηνοθεσία: Michael Maren. Σενάριο: Michael Maren. Πρωταγωνιστούν: Michael Shannon, Kate Hudson, Don Johnson, M. Emmet Walsh, Zach Braff.

Info: Η ταινία προβάλλεται σε όλες τις κεντρικές αίθουσες της πόλης. Μπορείτε να επισκεφθείτε τις επίσημες σελίδες τους για περισσότερες πληροφορίες. 

Έκθεση Βits and pieces between two songs του Έκτορα Μαυρίδη στη Λόλα Νικολάου Art Gallery

775825.jpg

Εννοιολογικός καλλιτέχνης, περφόρμερ και κεραμίστας, όλες αυτές οι ιδιότητες είναι ταυτισμένες με το όνομά του. Ο Έκτορας Μαυρίδης πειραματίζεται πάντα με υλικά, φόρμες και έννοιες, δημιουργώντας νέους διαλόγους και ερμηνείες των νέων υποστάσεών τους. Με αφορμή τη νέα ατομική του έκθεση με τίτλο Βits and pieces between two songs, η Αρετή Λεοπούλου-ιστορικός της Τέχνης, γράφει σε σχετικό κείμενο: " [...] ο Έκτορας Μαυρίδης καταπιάνεται με αυτό ακριβώς που απασχολεί την καλλιτεχνική του εργασία εδώ και δεκαετίες: διερευνά και μετατοπίζει τα όρια της κεραμικής, εξωθεί τις δυνατότητες των υλικών και των επεμβάσεών του σε αυτά, διαπερνά και σχηματίζει επιφάνειες, αποδέχεται σεμνά αλλά και ατρόμητα τη δυναμική επέμβαση του τυχαίου κατά τη δημιουργική διαδικασία. [...]

Info:
 Λόλα Νικολάου Art Gallery, Τσιμισκή 52. Tετάρτη από τις 12:00 έως τις 15:00. Διάρκεια: έως 29 Απριλίου. 


ΠΕΜΠΤΗ

Ομαδική έκθεση "Ο Χαλεπάς με τη ματιά των μαθητών" στο Τελλόγλειο

775365.jpg


Στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. παρουσιάζεται έκθεση με γράμματα και σκίτσα μαθητών, εμπνευσμένα από το έργο αλλά και τη ζωή του Γιαννούλη Χαλεπά με τίτλο "Ο Χαλεπάς με τη ματιά των μαθητών".

Πάνω από 200 σχολεία με περισσότερους από 9.000 μαθητές, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επισκέφτηκαν την έκθεση-αφιέρωμα στον μεγάλο γλύπτη (18 Φεβρουαρίου 2022 – 17 Ιουλίου 2022) και συμμετείχαν στις ειδικές δράσεις εικαστικού περιεχομένου και στα ολοκληρωμένα μουσείο-εκπαιδευτικά προγράμματα, σχεδιασμένα από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων.

Στη μικρή αυτή έκθεση στον δεύτερο όροφο, παρουσιάζεται μια επιλογή από τα γράμματα και τα σκίτσα παιδιών, διαλεγμένα με δυσκολία μέσα από μια πληθώρα εξαιρετικών κειμένων και σχεδίων προερχόμενα από μαθητές που επισκέφθηκαν την έκθεση. Τα παιδιά και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί περιηγήθηκαν σε επιλεγμένα έργα της έκθεσης, έμαθαν για την ταραγμένη ζωή του και συνδέθηκαν μαζί του, μαθαίνοντας περισσότερα για τις περιόδους της εικαστικής παραγωγής του.
Μετά από την κάθε περιήγηση, τα παιδιά (από Δ’ Δημοτικού και πάνω) καλούνταν είτε να γράψουν ένα γράμμα απευθυνόμενο στον μεγάλο γλύπτη, είτε να περιπλανηθούν στην έκθεση και να επιλέξουν ένα γλυπτό που τους έκανε εντύπωση ή τους συγκίνησε περισσότερο και να προσπαθήσουν να το
αποδώσουν με τον δικό τους τρόπο, χρησιμοποιώντας μολύβι ή κάρβουνο.

Παράλληλα παρουσιάζονται 80 περίπου σκίτσα του ζωγράφου Χρήστου Αλαβέρα, τα οποία φιλοτέχνησε στον χώρο της έκθεσης κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του μεγάλου γλύπτη και το κοινό.

Info: Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, Ἁγ. Δημητρίου 159Α. Πέμπτη από τις 09:00 έως τις 14:00. Διάρκεια: έως 31 Μαίου.

Συναυλία του Yefim Bronfman στο Μέγαρο Μουσικής

yefim-bronfman-banner.jpg

Η Κ.Ο.Θ. και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης υποδέχονται για μία και μοναδική εμφάνιση στην πόλη μας έναν από τους πλέον φημισμένους πιανίστες των ημερών μας, τον Αμερικανο-Ισραηλινό Yefim Bronfman, του οποίου η επιβλητική τεχνική, η δύναμη και τα εξαιρετικά λυρικά του χαρίσματα έχουν αναγνωριστεί από το φιλόμουσο κοινό σε όλο τον κόσμο και έχουν υμνηθεί από το σύνολο του Τύπου. Ο ίδιος υπόσχεται να μας συντροφεύσει με μελωδίες του Schumann και του Beethoven. Διευθύνει ο Terje Mikkelsen.

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκη, 25ης Μαρτίου & παραλία. Πέμπτη 20 Απριλίου στις 21:00.

Παράσταση Ο Επιθεωρητής του Nikolai Gogol στο Βασιλικό θέατρο

776762.jpg

Σχέσεις υποταγής και εξουσίας. Φόβος ιεραρχίας, περιορισμένες φιλοδοξίες, ανάγκες και μικρότητες. Η παράσταση Ο Επιθεωρητής του Nikolai Gogol μας μεταφέρει πίσω στον χρόνο και στην προεπαναστατική Ρωσία, παρουσιάζοντάς μας μια κοινωνία, γεμάτη από εξαρτήσεις. Πρωταγωνιστούν: Μαίρη Ανδρέου, Νεφέλη Ανθοπούλου 
Χαρά Γιώτα, κ.ά.

Info: Βασιλικό θέατρο, 30ής Οκτωβρίου 2. Πέμπτη στις 21:00.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Παράσταση Ψηλά απ’ τη Γέφυρα του Arthur Miller στο θέατρο Αριστοτέλειον

729294.jpg

Ένα ανομολόγητο πάθος και μια εσωτερική σύγκρουση οδηγούν τον Eddie Karbone σε έναν δρόμο αυτοκαταστροφής. Η οικογένειά του φιλοξενεί στο σπίτι της δύο μετανάστες, με τον ίδιο να ερωτεύεται την ανιψιά της γυναίκας του. Η συγκλονιστική ιστορία του Arthur Miller ζωντανεύει ξανά. Πρωταγωνιστούν: Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Ιωάννα Παππά, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Δημήτρης Καπετανάκος, Μιχάλης Πανάδης, Ευγενία Ξυγκόρου.

Info: Θέατρο Αριστοτέλειον, Εθ. Ἀμύνης 2. Πρεμιέρα: Παρασκευή 21 Απριλίου στις 21:00. Διάρκεια: έως 7 Μαίου. 

Παράσταση "Τέλειοι Ξένοι" του Paolo Genovese στο Κολοσσαίον

727453.jpg

Επτά φίλοι, τρία ζευγάρια και ένας "ελεύθερος", συναντιούνται για γεύμα στο σπίτι ενός εκ των ζευγαριών. Αποφασίζουν να παίξουν ένα παιχνίδι. Αφήνουν όλοι τα κινητά τους στη μέση του τραπεζιού και μοιράζονται μεταξύ τους το περιεχόμενο από κάθε μήνυμα, email ή τηλέφωνο που λαμβάνουν. Μυστικά έρχονται στην επιφάνεια που διαταράσσουν την ισορροπία στις σχέσεις. Γιατί όπως είπε και ο Gabriel García MárquezQ "Ο καθένας από εμάς έχει τρεις ζωές, μία δημόσια, μία προσωπική και μία μυστική." Και σαν να μην έφταναν οι τρεις ζωές, έχει και Πανσέληνο… Πρωταγωνιστούν: Μυρτώ Αλικάκη, Πέτρος Λαγούτης, Κατερίνα Μισιχρόνη, Γιώργος Χρανιώτης, κ.ά.

Info: Κινηματοθέατρο Κολοσσαίον, Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 150. Πρεμιέρα: Παρασκευή 21 Απριλίου στις 21:00. 

Παράσταση Μηχανή Κάφκα στο Ινστιτούτο Γκαίτε

mhxanh-kafka-instituto-gkaite-omada-theatro-protash-4-2.jpg


Η Ομάδα Θέατρο Πρόταση επιστρέφει με τη «ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΦΚΑ» σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή. Μια παράσταση βασισμένη Στη Σωφρονιστική αποικία του Franz Kafka. Το σπουδαίο έργο, που προκάλεσε λιποθυμικά επεισόδια κατά τη διάρκεια της πρώτης ανάγνωσης του το 1916 στο Μόναχο, ανεβαίνει θεατρικά από 21 Απριλίου στον ιδιαίτερο χώρο του Ινστιτούτου Γκαίτε / Goethe-Institut Thessaloniki. Η «Μηχανή Κάφκα» συμμετείχε στο φεστιβάλ της Ανοιχτής Θεατρικής Σκηνής της Πόλης 2023 όπου και συμπλήρωσε έναν επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων. Πρωταγωνιστούν: Πάνος Αναγνωστόπουλος, Στέφανος Ζγούρι, Απόστολος Λινάρδος, Χαρά Σβάνου, Μαίρη Λιόλιου.

Info: Goethe-Institut , Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 66. Πρεμιέρα: Παρασκευή 21 Απριλίου, στις 21:00. Διάρκεια: έως 22 Μαΐου. Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Δευτέρα στις 21:00. 

Γιώργος Θεοφάνους - "8 Μουσικές Συναντήσεις" στο θέατρο Βεργίνα 

theofanous.jpg


Ο συνθέτης των επιτυχιών Γιώργος Θεοφάνους συγκεντρώνει τα αγαπημένα σε όλους τραγούδια του και παρουσιάζει μία μοναδική παράσταση με "Πολλά Τραγούδια Ακόμα". 8 μουσικές συναντήσεις με 19 σπουδαίους καλλιτέχνες σε ένα πρόγραμμα-έκπληξη, διαφορετικό κάθε φορά. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο από 21 Απριλίου. Συμμετέχουν η Όλγα Βενετσιάνου και ο Νίκος Παπουτσής.

Info: Θέατρο Βεργίνα, Regency Casino Thessaloniki, 12o χλμ Θεσ/νίκης - αεροδρομίου. Πρεμιέρα: Παρασκευή 21 Απριλίου στις 22:00. Διάρκεια έως: 10 Ιουνίου. 

Νατάσα Θεοδωρίδου στο Barbarella Live Party: Early show

.jpg

H κορυφαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια, Νατάσα Θεοδωρίδου θα εμφανίζεται στη σκηνή του Barbarella Live Party κάθε Παρασκευή και Σάββατο και θα μας χαρίζει μαγικές βραδιές, με τις τεράστιες επιτυχίες της, όπως μόνο εκείνη ξέρει. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, θα ερωτευόμαστε, θα ταξιδεύουμε και θα τραγουδάμε με την ψυχή μας, σαν μια μεγάλη παρέα! Μαζί της ο ταλαντούχος Γιώργος Κακοσαίος, που ήδη έχει αγαπηθεί από το κόσμο και έχει κερδίσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Επιμέλεια Προγράμματος: Παναγιώτης Μπρακούλιας.

Info: Barbarella Live Party, 26ης Οκτωβρίου 27. Πρεμιέρα: Παρασκευή 21 Απριλίου στις 22.00. 

ΣΑΒΒΑΤΟ

Παράσταση''Big in Japan'' της Κατερίνας Λούβαρη Φασόη στο μικρό θέατρο Μονής Λαζαριστών

774329.jpg

Πέντε ιστορίες, εκ των οποίων η καθεμιά αποτυπώνει ένα ακραίο φαινόμενο. Άνθρωποι πολύ εγγύτερα απ’ όσο μπορούμε να φανταστούμε, παλεύουν να εκφράσουν το κομμάτι αυτό του εαυτού τους που ζητά απελπισμένα να βγει από το σκοτάδι, το αδιέξοδο, να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις, να μην παραιτηθεί. Πρωταγωνιστούν: Ιορδάνης Αϊβάζογλου, Ιωάννα Δεμερτζίδου, Εμμανουέλα Καμπίτση, Αγλαΐα Κατσίκη, κ.ά.

Info: Μικρό θέατρο Μονής Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 25, Σταυρούπολη. Πρεμιέρα: Σάββατο 22 Απριλίου στις 21:00.

Παράσταση Ο Μικρός Πρίγκιπας σε χρόνο ενεστώτα στο θέατρο Αμαλία

mikros-prigipasjpg.webp


Ένα συμβολικό παραμύθι που γράφτηκε μετά την υποταγή της Γαλλίας στη Γερμανία, μας μεταφέρει στην ψυχοσύνθεση του συγγραφέα καθώς εκείνος είναι εξόριστος, χαμένος, όπως ο μικρός πρίγκιπας έφυγε μακριά απ' τον πλανήτη του. Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Σιγάλας, Μαργαρίτα Λυναρδάτου, Ιωάννα Χρυσίδου, Μαριάννα Μοισιδου.

Info: Θέατρο Αμαλία, Αμαλίας 71. Σάββατο 22 Απριλίου στις 17:45 & Κυριακή 23 Απριλίου στις 12:00.

Μουσικοχορευτική παράσταση Movies in concert D.N.A. στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

fb-highlighted-post-1024x819.jpg


Μία μουσικοχορευτική παράσταση, μία περιπλάνηση στον κόσμο του κινηματογράφου, γεμάτη φως μουσική, τραγούδι και χορό. Ένα ταξίδι μέσα από ταινίες που σημάδεψαν τις ζωές όλων μας, δίνοντας τους ακόμη περισσότερο χρώμα. Η ομάδα χορού Jazz Theatre Dance J.M.M και η Ορχήστρα Νέων Σίνδου Δήμου Δέλτα (Sindos Concert Band) υπόσχονται να μας χαρίσουν μια μοναδική βραδιά, γεμάτη από τις αξέχαστες αυτές μελωδίες. 

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου & παραλία. Σάββατο 22 Απριλίου στις 21:00.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Συναυλία του Rosamunde Trio στο Μέγαρο Μουσικής

a1b31d852ba650376209c4c4ea108aa9.jpg

Tο καταξιωμένο Rosamunde Trio με συναυλιακή παρουσία σε όλο τον κόσμο, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στη φιλόξενη μουσική στέγη της Θεσσαλονίκης. Το διακεκριμένο, τόσο από το κοινό, όσο και από τους κριτικούς σύνολο, ερμηνεύει δύο από τα πιο δημοφιλή έργα μουσικής δωματίου. 

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου & παραλία. Κυριακή 23 Απριλίου στις 20:30.

Run Together Thessaloniki 2023 στη ΔΕΘ

snapinstaapp-329974800-1247668382841037-1033306035882018067-n-1080.jpg

Το Run Together powered by Saucony επιστρέφει και θα πραγματοποιηθεί για 3η φορά στη Θεσσαλονίκη, στη ΔΕΘ την Κυριακή 23 Απριλίου. Αποτελεί ένα ξεχωριστό fun run, που υπόσχεται μια μοναδική running εμπειρία σε όλους τους συμμετέχοντες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στο Run Together στόχος δεν είναι ο χρόνος τερματισμού και οι επιδόσεις αλλά οι συμμετέχοντες να τρέξουν μαζί, σε ζευγάρια, παροτρύνοντας τον κολλητό τους, το ταίρι τους, τον γονιό ή το παιδί τους, και να διασκεδάσουν τρέχοντας.

Info: ΔΕΘ, Εγνατία 154. Κυριακή 23 Απριλίου στις 11:00. Για πληροφορίες και εγγραφές, μπορείτε να μπείτε εδώ

Enjoy the week!