fbpixel

Search icon
Search
Αυτός είναι ο χώρος του σπιτιού που συνεχώς αμελείτε
INTERIORS

Αυτός είναι ο χώρος του σπιτιού που συνεχώς αμελείτε

Δείτε πως μπορείτε να δημιουργήσετε ένα χολ που να εντυπωσιάζει


Το καταλαβαίνουμε: είναι πολύ εύκολο να παραβλέψετε την είσοδο (το λεγόμενο χολ) του σπιτιού σας για να επικεντρωθείτε στους μεγαλύτερους χώρους του, όπως η κουζίνα και το σαλόνι. Αλλά ας το παραδεχτούμε, αυτό είναι το πρώτο μέρος που εσείς αλλά και οι καλεσμένοι σας θα αντικρίσετε αφού περάσετε την εξώπορτα και, ως εκ τούτου, θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι είναι τόσο κομψό, όσο και τακτοποιημένο. Η σχεδιάστρια Emily Del Bello, με έδρα τη Νέα Υόρκη, μοιράστηκε τις συμβουλές της στο My Domaine, προκειμένου να μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε ένα design εισόδου που θα εντυπωσιάζει. Πετύχετε ένα κομψό entry styling και δείτε και τι δεν πρέπει ποτέ να κάνετε σε αυτόν τον χώρο.

Κρατήστε τον διάδρομο καθαρό από προσωπικά αντικείμενα

3-GvXuZ.jpg

Μπορεί να είναι δελεαστικό να χρησιμοποιήσετε την είσοδο ως έναν χώρο που αφήνετε τα γράμματά σας, τα παιχνίδια για τα κατοικίδιά σας και άλλα αντικείμενα. Ωστόσο, θα πρέπει να κάνετε ό,τι μπορείτε για να διατηρείτε το χολ σας κομψό και τακτοποιημένο. Οι περισσότεροι διάδρομοι και είσοδοι μπορεί να είναι στενοί, οπότε είναι σημαντικό να μην είναι ακατάστατοι.

Ένας από τους βασικούς κανόνες της Del Bello για το τι δεν πρέπει να αποθηκεύετε στην είσοδο; Αποφύγετε την παρουσία προσωπικών σας αντικειμένων, καθώς θα είναι δύσκολο να κόψετε αυτήν τη συνήθεια μετά. Θυμηθείτε ότι το entry hall είναι το σημείο του σπιτιού σας που καλωσορίζει τους ανθρώπους και φυσικά πρέπει να είναι καθαρό και φωτεινό, ώστε να αφήνει την καλύτερη πρώτη εντύπωση. Plus, μην αφήνετε ποτέ τα παπούτσια σας εκεί, και προμηθευτείτε ειδικά κουτιά αποθήκευσής τους. 

Επιλέξτε φωτεινά χρώματα

3-G9c3c.jpg

Η είσοδος είναι η ευκαιρία του σπιτιού σας να κάνει την καλύτερη πρώτη εντύπωση, όπως προείπαμε. Παραμένοντας σε αυτήν τη λογική, γιατί να μην ακολουθήσετε την πιο χαρούμενη πρόταση; Τα φωτεινά και ανοιχτά χρώματα δείχνουν πάντα ωραία στο χολ. Συμβολίζουν ένα καλωσόρισμα από καρδιάς και αναδεικνύουν πάντα μια φρέσκια αίσθηση. Επιλέξτε έναν αφηρημένο πίνακα σε έντονα χρώματα και μερικά πολύχρωμα λουλούδια, τα οποία συνδυάζονται όμορφα και φέρνουν ζωντάνια σε οποιαδήποτε είσοδο.

Μην υποτιμάτε τη δύναμη των λουλουδιών 

2-2OuQq.jpg

Ενώ οι είσοδοι πρέπει να είναι λειτουργικές, μπορούν σίγουρα να ενσωματώνουν και πιο διασκεδαστικές πινελιές. Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να προσθέσετε λίγη πρασινάδα, είτε είναι πραγματική είτε ψεύτικη. Η Del Bello επιλέγει κομμάτια από τη σειρά ψεύτικων λουλουδιών της, Emily By Emily. Σημειώνει επίσης, ότι οι πελάτες της εκτιμούν την επιλογή της ψεύτικης οδού σε αυτόν τον συγκεκριμένο χώρο. Από τη στιγμή που το χολ τους είναι πάντα έτοιμο με αυτά, δεν χρειάζεται ποτέ να ανησυχούν για την αντικατάστασή τους ή να ανησυχούν όταν κάποιος συγγενής ή φίλος έρχεται απροσδόκητα. Τα λουλούδια αποτελούν πάντα μια εξαιρετική προσθήκη.

Δώστε ψήφο εμπιστοσύνης στους καθρέφτες 

titlo-XXI9l.jpg

Φροντίστε επίσης, να αναβαθμίσετε την είσοδό σας, προσθέτοντας έργα τέχνης ή καθρέφτες. Αυτά μπορούν να δημιουργήσουν την τέλεια ψευδαίσθηση του χώρου σε ένα τόσο μικρό σημείο του σπιτιού, ενώ ταυτόχρονα δίνουν μια artistic πινελιά στους τοίχους. Τέλος, σημειώστε ότι σίγουρα δεν χρειάζεται δημιουργήσετε έναν ολόκληρο gallery wall για να κάνετε εντύπωση. Ένα statement κομμάτι είναι πάντα αρκετό, δεν χρειάζεται να το παρακάνετε.

Πηγή: My Domaine