fbpixel

Search icon
Search
Venice Film Festival Report: Η Cate Blanchett «στέφθηκε» και πάλι βασίλισσα του red carpet
PEOPLE & MOMENTS

Venice Film Festival Report: Η Cate Blanchett «στέφθηκε» και πάλι βασίλισσα του red carpet

Τι είδαμε τη δεύτερη μέρα στον μεγάλο θεσμό της Βενετίας


Η αυλαία για την 79η γιορτή του σινεμά έχει ήδη ανοίξει, με τις λαμπερές παρουσίες στο κόκκινο χαλί να γίνονται θέμα συζήτησης και να φιγουράρουν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας θα παρουσιάσει και τη φετινή χρονιά τα καινούρια καλλιτεχνικά αριστουργήματα της μεγάλης οθόνης, προωθώντας με τον πιο ενεργό τρόπο τις νέες μορφές της διεθνούς φιλμογραφίας. Το θρυλικό Palazzo del Cinema di Venezia, η διαχρονική έδρα του Φεστιβάλ, άνοιξε τις πόρτες του με το πιο luxurious καλωσόρισμα, ενώ η δεύτερη μέρα ήταν εξίσου γεμάτη εκπλήξεις.

Δείτε παρακάτω τα highlights που ξεχωρίσαμε!
cate-blanchett-venice-2.jpg


Από την αρχή της δεύτερης ημέρας, όλα τα φώτα στράφηκαν στην πάντα εντυπωσιακή Cate Blanchett, καθώς και στην ταινία όπου πρωταγωνιστεί, "Tár". Από νωρίς, θαυμάσαμε την ηθοποιό με μια ultra chic δημιουργία του οίκου Giorgio Armani σε γαλάζια απόχρωση, με λευκές και μαύρες λεπτομέρειες.

Η ίδια, μιλώντας για την ταινία στη συνέντευξη Τύπου, ανέφερε: «Η ομοιομορφία, σε κάθε μορφή τέχνης, είναι θάνατος. Αλλά είμαι πολύ επιφυλακτική όταν συνδέουμε τη λέξη "σημαντική" με τη λέξη "τέχνη", γιατί δε θεωρώ ότι η τέχνη είναι, ταυτόχρονα κι εκπαιδευτικό εργαλείο. Νομίζω πως ο κόσμος, αφότου δει ένα έργο τέχνης, μπορεί να το πολιτικοποιήσει, να το διαδώσει, αν το συζητήσει, μπορεί να αηδιάσει μ' αυτό, να προσβληθεί, ή να το θεωρήσει πηγή έμπνευσης. Όμως, αυτά είναι έξω από τον δικό μας έλεγχο».

Μέσα από τον λόγο της θέλησε να τονίσει τη σημασία της διαφορετικότητας και την αξία του να μπορούμε να διαφέρουμε, χωρίς να ακολουθούμε μια περπατημένη και αφήνοντας στην άκρη την ομοιομορφία.

cate02.jpg
Cate Blanchett & Todd Field


Ακόμη αναφέρθηκε στον πρωταγωνιστικό ρόλο της στην ταινία του Todd Field: «Η ενσάρκωση της Λίντια Ταρ ήταν για μένα μια ανάγκη επείγουσα, αναμφισβήτητη. Αλλά, παραδόξως, δεν σκέφτηκα καθόλου το φύλο ή τη σεξουαλικότητα της ηρωίδας. Και νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που αγαπώ πολύ στην ταινία. Απλώς υπάρχει. Είναι ένα πολύ ανθρώπινο πορτρέτο και νομίζω ότι ίσως ωριμάσαμε αρκετά ως είδος ώστε να βλέπουμε μια τέτοια ταινία και να μην γίνεται πρωτοσέλιδο».

Το ίδιο βράδυ, η ηθοποιός τράβηξε όλα τα βλέμματα πάνω της στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας, φορώντας ένα Couture jumpsuit του οίκου Schiaparelli, με floral λεπτομέρεια στο πάνω μέρος.

cate-blanchett-venice-film-festival-2022-1.jpg


Να αναφέρουμε στο σημείο αυτό, πως η προσοχή μας έπεσε και στο cast της ταινίας του Alejandro González Iñárritu, με τίτλο "Bardo". Πρόκειται για την ταινία που έκανε τον σκηνοθέτη να επιστρέψει στο Μεξικό και να γυρίσω τον χρόνο πίσω στις αναμνήσεις του ως παιδί.

Ο υπότιτλος της ταινίας, «το εσφαλμένο χρονικό ενός συνόλου αληθειών», δεν είναι τυχαίος, καθώς ο Iñárritu θέλει μέσα από αυτήν την ταινία να κάνει το κοινό να πιστέψει πως τίποτα τελικά δεν είναι έτσι όπως φαίνεται και πως πάντα υπάρχει μια δεύτερη αλήθεια.

bardo02.jpg
Alejandro González Iñárritu


Στην πολυσυζητημένη ταινία πρωταγωνιστούν: Hugo Albores, Andrés Almeida, Misha Arias De La Cantolla, David Blanco, Mar Carrera κ.ά.

Take a look στις καλύτερες red carpet εμφανίσεις της χθεσινής μέρας!
2022-09-01t153256z-1680584629-rc2f8w9dc5ld-rtrmadp-3-filmfestival-venice-tar.jpg
Η Julianne Moore με Armani Prive και κοσμήματα Βulgari
kelsey-merritt-venice-film-festival-090122-543550d2b0b741639fb70dc212968c37.jpg
Η Kelsey Merritt με Rami Al Ali
all-the-best-looks-from-79th-venice-film-festival-living-aimee-lou-wood.jpg
H Aimee Lou Wood με Patou
sydney-sweeney-during-the-79th-venice-international-film-news-photo-1662044005.jpg
H Sydney Sweeney με Tory Burch
aimee-lou-wood-bella-venice-film-festival.jpg
H Aimee Lou Wood με Bella Freud
jodie-turner-smith-attends-the-inaugural-dinner-at-the-79th-news-photo-1662044742.jpg
Η Jodie Turner Smith με Et Ochs dress