fbpixel

Search icon
Search
Vacation Mood On: 4+1 ελληνικά νησιά για τις πρώτες διακοπές με τον σύντροφό σας
TRAVEL

Vacation Mood On: 4+1 ελληνικά νησιά για τις πρώτες διακοπές με τον σύντροφό σας

Επιλέξτε τον προορισμό σας κι απολαύστε μοναδικές στιγμές


Η Ελλάδα διαθέτει πολλούς κι εκπληκτικούς προορισμούς για όλα τα γούστα κι όλες τις περιστάσεις, που αξίζει πραγματικά να τους εξερευνήσετε και να θαυμάσετε τις ομορφιές της. Μετά από μία απαιτητική περίοδο, ήρθε η ώρα να απολαύσετε στιγμές χαλάρωσης και να δώσετε στον εαυτό σας την ευκαιρία να χαλαρώσει, για να επανέλθετε στην καθημερινότητά σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να επιλέξετε το μέρος που θα επισκεφθείτε και να κλείσετε τα εισιτήριά σας.

Οι προορισμοί ποικίλουν και το σίγουρο είναι, πως υπάρχει ο ιδανικός για εσάς. Αν ανήκετε στην κατηγορία αυτών που φέτος το καλοκαίρι, θα κάνουν διακοπές με τον σύντροφό τους και μάλιστα για πρώτη φορά, τότε έχουμε τις καλύτερες επιλογές για εσάς. Μέρη ήσυχα, με μαγευτικά τοπία, καταγάλανα νερά και χρυσαφιές αμμουδιές που προσφέρονται για ηρεμία και χαλάρωση παρέα με το ταίρι σας.

Δείτε τους παρακάτω προορισμούς και κρατήστε σημειώσεις!

Μήλος

shutterstock-1154314675.jpg

Δημοφιλής προορισμός για τις πιο ρομαντικές διακοπές κι ιδανική επιλογή για εσάς. Η Μήλος βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο των Κυκλάδων, είναι ηφαιστειογενής, με ιδιαίτερη γεωμορφολογία, διαθέτει εντυπωσιακά σεληνιακά τοπία, ατελείωτες παραλίες και πλούσια ιστορία που αξίζει να ανακαλύψετε παρέα με τον σύντροφό σας. Το ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα στη γραφική Πλάκα, το πανέμορφο τοπίο με τα λευκά βράχια στο Σαρακήνικο κι οι αμέτρητες, εντυπωσιακές παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά θα σας κλέψουν την καρδιά από το πρώτο κιόλας λεπτό. Εφόσον την επιλέξετε, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Κλέφτικο, που είναι ένα από τα πιο γνωστά μέρη της Μήλου, καθώς διαθέτει βραχώδεις σχηματισμούς και σπηλιές που σας περιμένουν να τις εξερευνήσετε. Παράλληλα, ψηλά στην must visit list είναι και το Τσιγκράδο, που αποτελεί για πολλούς την καλύτερη παραλία του νησιού. Πρόκειται για έναν κολπίσκο με ψιλή λευκή άμμο, καταγάλανα νερά και σπηλιές, ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζετε πως η πρόσβαση στην παραλία είναι δύσκολη. Για να φτάσετε σε αυτήν, θα χρειαστεί να κατεβείτε έναν απότομο βράχο με τη βοήθεια μίας ξύλινης σκάλας, αλλά πραγματικά το τοπίο θα σας αποζημιώσει. Στην παραλία του Παπακινού, στον Αδάμαντα θα συναντήσετε την πιο fun ταβέρνα του νησιού, το “Ω! Χαμός”, όπου θα μπορέσετε να απολαύσετε τις παραδοσιακές γεύσεις της Μήλου. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις τοπικές πίτες, τον μπελτέ από φρέσκα ντοματάκια και φυσικά, τα φημισμένα τυριά του νησιού, όπως η μανούρα, η χλωμή και το σκοτύρι. Οι πρώτες διακοπές με τον σύντροφό σας, θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη σας!

Σαντορίνη

shutterstock-342316757.jpg

Εδώ και χρόνια, η Σαντορίνη αποτελεί έναν από τους πιο hot προορισμούς για ερωτευμένα ζευγάρια, που θέλουν να περάσουν ρομαντικές διακοπές με φόντο το διάσημο, κατακόκκινο ηλιοβασίλεμα του νησιού. Η γραφική Οία με τα εντυπωσιακά στενάκια, το Ημεροβίγλι και τα Φήρα, είναι μερικά μόνο από τα μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε, αν επιλέξετε το συγκεκριμένο νησί φέτος το καλοκαίρι για τις διακοπές σας. Παράλληλα, αξίζει πραγματικά να βρεθείτε στη Μονή του Προφήτη Ηλία για να απολαύσετε τη Σαντορίνη σε όλο της το μεγαλείο. Αν πάλι δεν είστε λάτρεις της εξερεύνησης και θέλετε απλά να περάσετε στιγμές χαλάρωσης με τον σύντροφό σας, τότε ιδανική επιλογή για εσάς αποτελεί το Mystique hotel Santorini, που είναι σχεδιασμένο με την παραδοσιακή κυκλαδίτικη, αρχιτεκτονική και βρίσκεται σε μία μοναδική τοποθεσία που κόβει την ανάσα. Διαθέτει πετρόκτιστες σουίτες και βίλες σε στιλ σπηλιάς, με θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και στο ενεργό ηφαίστειο, ενώ στο Charisma, που ανοίγει τις πόρτες του για όσους επιλέγουν το συγκεκριμένο ξενοδοχειακό συγκρότημα, θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε ένα αξέχαστο γαστρονομικό ταξίδι, δοκιμάζοντας ιδιαίτερα πιάτα, παρέα με τα δροσιστικά signature cocktails του και φυσικά. Όλα αυτά σε ένα μαγευτικό τοπίο, με την παρέα του συντρόφου σας. Υπάρχει κάτι καλύτερο;

Φολέγανδρος

10-summer-destinations-folegandros.jpg

Ένα ακόμη νησί των Κυκλάδων, που αποτελεί ιδανική επιλογή για εσάς και το ταίρι σας. Η Φολέγανδρος βρίσκεται ανάμεσα στη Σίκινο και την Μήλο κι είναι γεμάτη κρυφές παραλίες, που σας περιμένουν να τις γνωρίσετε από κοντά και να τις εξερευνήσετε. Αν αυτό που ψάχνετε είναι διακοπές με ηρεμία και χαλάρωση για τις πρώτες διακοπές με τον σύντροφό σας, μακριά από την έντονη ζωή και τα αδιάκριτα βλέμματα, τότε ο συγκεκριμένος προορισμός είναι must. Η Φολέγανδρος διαθέτει πανέμορφες παραλίες με καταγάλανα νερά και λαμπερές αμμουδιές, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε πως οι περισσότερες από αυτές δεν είναι εύκολα προσβάσιμες. Τα τοπία ωστόσο που θα συναντήσετε κι οι όμορφες εικόνες, θα σας αποζημιώσουν. Οι παραλίες Καραβοστάσι, Λατινάκι κι Αγκάλη, που φημίζεται για τη χρυσαφένια της αμμουδιά και τα γαλαζοπράσινα ρηχά νερά, είναι από τις πιο γνωστές του νησιού και σίγουρα αξίζει να πάρετε το καραβάκι και να επισκεφτείτε τον Άγιο Νικόλαο. Φυσικά, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις νοστιμιές του νησιού. Ο Κρητικός αποτελεί εδώ και περίπου 40 χρόνια ένα από τα καλύτερα spots για φαγητό στη Φολέγανδρο. Οι πίτες της Κατερίνας γίνονται ανάρπαστες -οπωσδήποτε να δοκιμάσετε την κολοκυθόπιτα- και μερικά από τα πιο διάσημα κεράσματα του μαγαζιού είναι η γιαουρτόπιτα, η καρπουζένια και το παστέλι με ρακί. Απλά απολαυστικά!

Παξοί

shutterstock-766036405.jpg

Οι πρώτες διακοπές με τον αγαπημένο σας, έχουν τη δική τους, ξεχωριστή σημασία. Θα δημιουργήσετε μαζί κοινές αναμνήσεις και θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε ακόμη καλύτερα ο ένας τον άλλον. Ένας από τους πιο ιδανικούς προορισμούς για εσάς είναι οι Παξοί. Μία καταπράσινη όαση, με γαλάζια νερά, μαγευτικά τοπία κι αμέτρητες παραλίες. Με λίγα λόγια, ένας επίγειος παράδεισος που θα κλέψει την καρδιά σας! Στους Παξούς θα απολαύσετε στιγμές χαλάρωσης με τον σύντροφό σας, θα πιείτε cocktail με θέα το ηλιοβασίλεμα, θα κάνετε τις βόλτες σας στο Γάιο και θα δημιουργήσετε παρέα αξέχαστες αναμνήσεις. Στην ανατολική πλευρά του νησιού, βρίσκονται μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες που θα συναντήσετε, όπως η Κακή Λαγκάδα, ο Κήπος και το Μαρμάρι, που σίγουρα θα πρέπει να υπάρχουν στη λίστα σας. Ωστόσο, κατά γενική ομολογία, η κορυφαία παραλία του νησιού είναι αυτή του Ερημίτη και βρίσκεται στη δυτική πλευρά του. Για να την προσεγγίσετε, χρειάζεστε αρχικά ένα αμάξι κι έπειτα, θα πρέπει να περπατήσετε για μερικά λεπτά. Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό μέρος, με ένα ηλιοβασίλεμα που κόβει την ανάσα και το κυριότερο, τις περισσότερες φορές έχει ελάχιστο κόσμο. Επίσης, ψηλά στην to do list σας θα πρέπει να είναι η ενοικίαση ενός μικρού σκάφους, προκειμένου να κάνετε το γύρο των Παξών-Αντίπαξων με την ησυχία σας. Όσο για το φαγητό; Η “ταβέρνα του Βασίλη” στο Λογγό σερβίρει την πιο λαχταριστή μακαρονάδα θαλασσινών, ενώ στο “Kουζίνι” στο Γάιο θα απολαύσετε την καλύτερη Μεσογειακή κουζίνα στο νησί.

Αμοργός

shutterstock-1297343794.jpg

Είναι το ανατολικότερο νησί των Κυκλάδων. Η Αμοργός είναι γνωστή για τα μαγευτικά της νερά, τα γραφικά καλντερίμια, το μεθυστικό ηλιοβασίλεμα και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι ο Luc Besson την είχε επιλέξει για να γυρίσει το “Απέραντο Γαλάζιο”. Ένα από τα μαγευτικά της μέρη, είναι η παραλία της Αγίας Άννας. Πρόκειται για μια μικρή παραλία με άμμο και βότσαλο και την περιβάλλουν βράχια, ενώ αξίζει να βρεθείτε και στην παραλία του Αγίου Παύλου. Από την άλλη στη Χώρα βρίσκεται το Βενετσιάνικο Κάστρο, κτισμένο από τον Ιερεμία Γκίζι τον 13ο αιώνα, όπως επίσης κι η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, στην αγκαλιά του βράχου. Αν πάλι θέλετε να δοκιμάσετε απολαυστικά πιάτα με θέα τη θάλασσα, οι επιλογές ποικίλουν. Αρχικά, η ψημένη ρακή είναι το χαρακτηριστικό ποτό της Αμοργού και συνοδεύει τα περισσότερα μαγαζιά σαν καλωσόρισμα. Η Μυζήθρα, το ανθοτύρι κι η κοπανιστή δε γίνεται να λείπουν από κανένα τραπέζι, όπως επίσης κι η φάβα και φυσικά το πατατάτο, το τυπικό έδεσμα του νησιού. Αν θέλετε να απολαύσετε το φαγητό σας, με θέα όλη τη Χώρα, τότε θα πρέπει να επιλέξετε το Λιοτρίβι. Καθίστε στην ταράτσα του εστιατορίου με τις βοκαμβίλιες και γευτείτε την αμοργιανή κουζίνα, σε ένα μαγευτικό τοπίο. Αν είστε λάτρεις της ιταλικής κουζίνας, στο κεντρικό σοκάκι της Χώρας βρίσκεται το Πέτρινο. Θα χρειαστούν μερικά λεπτά αναμονής, αλλά πραγματικά το φαγητό είναι μοναδικό…