fbpixel

Search icon
Search
Τρεις πολλά υποσχόμενες θεατρικές παραστάσεις προσεχώς στη Θεσσαλονίκη
CITY VIBES

Τρεις πολλά υποσχόμενες θεατρικές παραστάσεις προσεχώς στη Θεσσαλονίκη

Η φθινοπωρινή μυσταγωγία της έκτης Τέχνης μας προσκαλεί να γίνουμε κοινωνοί της


Ένας γοητευτικός κόσμος, πλημμυρισμένος από χρώματα, μελωδίες και εικόνες, καλωσορίζει τις αισθήσεις μας. Φράσεις, που δημιουργούν οικείους, αλλά και πρωτόγνωρους δεσμούς με διαφορετικούς χαρακτήρες, οδηγώντας μας, εν τέλει, στην πιο βαθιά κατανόηση του εαυτού μας. Πάντα με σαγήνευε η επιρροή που ασκεί πάνω μας ένα θεατρικό έργο. Και το στοιχείο αυτό δεν αφορά αποκλειστικά στον ανακουφιστικό αναστεναγμό της λύτρωσης, αλλά στην ολοκληρωμένη εμπειρία θέασης, στην οποία χωρίς να το γνωρίζουμε τη στιγμή της δράσης, εμπλεκόμαστε συναισθηματικά. Η Θεσσαλονίκη αποδεικνύει κάθε εποχή ότι στέκεται ως ένας ισχυρός σύμμαχος κάθε καλλιτεχνικής δημιουργίας. Έτσι και αυτό το φθινόπωρο επιφυλάσσεται μια σειρά από πολλά υποσχόμενα έργα. 

3 είναι αυτές οι θεατρικές δημιουργίες, για τις πρεμιέρες των οποίων η καρδιά της πόλης μετρά ήδη αντίστροφα...

«Εκείνος και Εκείνος», Θέατρο Κήπου

791932.jpg

Μια ιστορία εκτυλίσσεται ανάμεσα σε δύο άντρες στο έργο «Εκείνος και Εκείνος». Δύο προσωπικότητες με ίδια πιστεύω και αξίες ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο την ελευθερία. Ο Σόλων και ο Λουκάς απέχουν συνειδητά από οτιδήποτε συμβατικό και προϊόν μιας κοινωνικής κατασκευής. Κεντρική φράση στην κοινή φιλοσοφία ζωής τους είναι ότι έχουμε ανάγκη από ερωτήσεις και όχι απαντήσεις. Σύμφωνα με τα λόγια τους, μόνο έτσι θα αποκτήσουμε τη γνώση που αναζητάμε και να δημιουργήσουμε πρόσφορο έδαφος, μακριά από φόβους και προκαταλήψεις. Τι αντίκτυπο θα έχει αυτή η στάση; Κείμενο: Κώστας Μουρσελάς. Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας. Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Κωνσταντίνου, Αλέξανδρος Ρήγας. Συμμετέχουν: Παναγιώτης Κουρτέσης, Μαρία Καμακάρη. 

Info: Θέατρο Κήπου, Τσιμισκή 153. Πρεμιέρα: Πέμπτη 21 & Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στις 21:00.

«Αινιγματικές Παραλλαγές», Θέατρο Αριστοτέλειον

dadakaridis-mpezos.jpg

«Πόσο τυχαία κάνουμε συγκεκριμένες επιλογές στη ζωή μας;». Αυτή μπορούμε να πούμε ότι είναι η πιο βαθιά απάντηση, την οποία καλούμαστε να απαντήσουμε κατά τη διάρκεια της παράστασης «Αινιγματικές Παραλλαγές». Παρακολουθούμε την καθημερινότητα του Αμπέλ Ζνόρκο, ενός βραβευμένου συγγραφέα, ο οποίος επέλεξε να απομακρυνθεί από την εγκόσμια ζωή, όντας πλέον εγκατεστημένος σε ένα μικρό νησί της Νορβηγίας. Μόνος, ακούγοντας τις δικές του σκέψεις και φωνή, προχωρά σε μια υπέρβαση: Να δεχθεί να παραχωρήσει συνέντευξη στον δημοσιογράφο Έρικ Λάρσεν, ο οποίος προσπαθεί πολύ καιρό να έρθει κοντά του με αφορμή την έκδοση του τελευταίου του βιβλίου. Η σχέση μεταξύ τους θα εξελιχθεί με τρόπους, οι οποίοι θα γεννήσουν ακόμη πιο βαθιά ερωτήματα. Σκηνοθεσία: Σωτήρης Τσαφούλιας, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης. Παίζουν: Γιάννης Μπέζος, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης.

Info: Θέατρο Αριστοτέλειον, Εθ. Ἀμύνης 2. Πρεμιέρα: Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στις 19:00. Ημέρες και ώρες πααρστάσεων: Τετάρτη μέχρι Κυριακή στις 21:00. 

«Ερωτευμένα Άλογα», Μονή Λαζαριστών

809760.jpg

«Ά-λογο»: Χωρίς λέξεις και σκέψεις, μια πηγαία ανάγκη, στην οποία κυριαρχούν μόνο συναισθήματα και φυσικές ορμές. Η παράσταση «Ερωτευμένα Άλογα» πρόκειται να μας μυήσει στην προσωπική διαδρομή κάθε μέλους της ομάδας «Εν Δυνάμει», με ή χωρίς αναπηρία. Τι σημαίνει για τον καθέναν τους να ερωτεύεσαι αληθινά και να βιώνεις τα έντονα συναισθήματα του πάθους; Μακριά από αυστηρές παραδοσιακές δομές της κοινωνίας, οι οποίες πρωταγωνιστούν μέχρι σήμερα. Αναμένουμε να μάθουμε την αλήθεια! Σύλληψη – Καλλιτεχνική διεύθυνση: Ελένη Δημοπούλου. Σκηνοθεσία: Ελένη Ευθυμίου. Πρωταγωνιστούν: Κλειώ Αντωνοπούλου, Γιάννος Γαβαλάς, Μαρία Δαχλύθρα, Αγάπη Θεοδωρίδου-Κουνινή, Θεανώ Κόντα, κ.ά. Πιάνο: Γιώργος Χωλόπουλος..

Info: Μονή Λαζαριστών - Σκηνή Σωκράτης Καραντινός, Κολοκοτρώνη 25 - 27, Σταυρούπολη. Πρεμιέρα: Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου στις 21:00. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 29, 30 Σεπτεμβρίου στις 21:00 και 01 Οκτωβρίου στις 19:00. 

04, 05, 06, 07 Οκτωβρίου στις 21:00

Ετοιμαστείτε να ανακαλύψτε τις ιστορίες τους...