fbpixel

Search icon
Search
Τραμπολίνο: Η νέα hot τάση εκγύμνασης του σώματος που σίγουρα θα λατρέψετε
WELLNESS

Τραμπολίνο: Η νέα hot τάση εκγύμνασης του σώματος που σίγουρα θα λατρέψετε

Εσείς το έχετε ακούσει ξανά;


Η εκγύμναση του σώματος μας δεν χρειάζεται να είναι μια επίπονη- σε σωματικό και ψυχικό επίπεδο- διαδικασία. Αντιθέτως, ο κάθε ένας από εμάς πρέπει να ανακαλύψει εκείνο το είδος που ταιριάζει καλύτερα σε εκείνον και στις ανάγκες του. Εάν συγκαταλέγεστε σε εκείνους τους ανθρώπους που επιθυμούν να συνδυάσουν την άσκηση με την διασκέδαση, τότε βρίσκεστε στο κατάλληλο άρθρο. Η βέλτιστη επιλογή που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι η γυμναστική με τραμπολίνο. Ναι, καλά ακούσατε. Αν, λοιπόν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον πιο hot τρόπο άσκησης που “ορκίζονται” σε αυτόν χιλιάδες γυναίκες, αξίζει να διαβάσετε τις παρακάτω γραμμές.

shutterstock-326972960.jpg

Για ποιον λόγο να την επιλέξετε;

Το συγκεκριμένο είδος άσκησης ενισχύει την άμυνα του οργανισμού, δηλαδή το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνει σε σημαντικό βαθμό την αρτηριακή πίεση, αλλά και το σωματικό βάρος, καθώς συγκαταλέγεται στο HIIT (High Intensity = Υψηλής έντασης). Ταυτοχρόνως, ανακουφίζει από τους πόνους στην μέση και την πλάτη, αυξάνει την μυϊκή δύναμη, ρυθμίζει τον μεταβολικό ρυθμό, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και βελτιώνει την στάση του σώματος σας. Αυτό υφίσταται, επειδή κατά τη διάρκεια των ασκήσεων απαιτείται η συμβολή του κορμού σας, ώστε να μπορέσετε να ισορροπήσετε και να ανταπεξέλθετε σε όλες τις ασκήσεις που εμπεριέχονται στο πρόγραμμα σας.

Επιπρόσθετα, αξίζει να γνωρίζετε πως η γυμναστική με τραμπολίνο είναι μια έντονη αερόβια προπόνηση, κάτι το οποίο συνεπάγεται την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος, αλλά και των επιπέδων οξυγόνου που έχει ανάγκη ο οργανισμός.

Τι χρειάζεται να λάβετε υπόψη;

Το δεδομένο είδος εκγύμνασης είναι ιδανικό για εκείνους που έχουν βαρεθεί το πρόγραμμα που ήδη ακολουθούν και επιθυμούν να δοκιμάσουν κάτι εντελώς διαφορετικό, θέτοντας πολλαπλά challenges στον εαυτό τους, κατά τη διάρκεια της προπόνησης τους. Απευθύνεται σε όλα τα άτομα ανεξάρτητα από την ηλικία ή την φυσική τους κατάσταση. Παρόλα αυτά, οι ασκούμενοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα στα γόνατα και τον αυχένα μπορούν να παρακολουθήσουν την δεδομένη προπόνηση, αλλά μόνο με την απαραίτητη καθοδήγηση.

Αξίζει να επισημανθεί, πως η τακτική άσκηση με τραμπολίνο μας βοηθά να χάσουμε βάρος, να αποβάλλουμε το στρες και την αρνητική ενέργεια και να βελτιώσουμε σημαντικά τόσο την φυσική μας κατάσταση, όσο και την αντοχή μας.

shutterstock-1056121214.jpg

Πώς διαμορφώνεται μια προπόνηση με τραμπολίνο;

Η διάρκεια ενός προγράμματος ανέρχεται στα 45 λεπτά και ο ασκούμενος έχει τη δυνατότητα να κάψει 400-500 θερμίδες κατά το χρονικό διάστημα αυτό. Ωστόσο, εκτός από τα συνεχόμενα πηδηματάκια επάνω στο τραμπολίνο οι ασκήσεις που μπορείτε να πραγματοποιήσετε είναι πολλές.

Συγκεκριμένα, σε κάθε προπόνηση γίνεται:

1. Τρέξιμο επιτόπου

2. Αλλαγή ρυθμού και έντασης κατά τη διάρκεια των ασκήσεων

3. Τρεις τύποι αλμάτων

4. Αναπηδήσεις και συνεχόμενες διαφοροποιήσεις σε αυτές

5. Άλματα με συνδυαστικές κινήσεις χεριών και ποδιών

6. Χρήση λάστιχων, βαρών (πάντα χρησιμοποιούνται λίγα κιλά), σχοινάκια και επιπλέον εξοπλισμός, ο οποίος θα συμβάλλει στην αύξηση της έντασης της προπόνησης σας και θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε αμετάβλητη τη στάση και την ισορροπία σας

Παρακάτω παρατίθενται ορισμένα προτεινόμενα video που μπορείτε να ακολουθήσετε ανεξάρτητα από το επίπεδο σας:


Η γυμναστική με τραμπολίνο αποτελεί έναν πολύ διασκεδαστικό τρόπο εκγύμνασης, τον οποίο αξίζει να δοκιμάσετε. Παρόλα αυτά, εάν ταλαιπωρείστε από τραυματισμούς
ή είστε αρχάριος και δεν έχετε πραγματοποιήσει ξανά μια ανάλογη προπόνηση, τότε προτιμήστε να ασκηθείτε υπό την επίβλεψη ενός personal trainer. Θα πρέπει, ακόμη, να λάβετε υπόψη πως ο κάθε ένας από εμάς είναι διαφορετικός και για αυτόν τον λόγο μπορείτε να “οπλιστείτε” με εξειδικευμένες συμβουλές από κάποιον ειδικό για την περίπτωση σας.