fbpixel

Search icon
Search
Top κανόνες για να φορέσετε κομψά τη mini skirt
STYLING TIPS

Top κανόνες για να φορέσετε κομψά τη mini skirt

Tips που θα λατρέψετε


Mini skirts are back! Σύμφωνα με τα δεδομένα από το Lyst και το ShopStyle, τα μήκη ανεβαίνουν και για τους τελευταίους μήνες του 2024. Οι mini φούστες γίνονται ένα από τα must-have κομμάτια του φθινοπώρου και του χειμώνα. Αντίθετα με ό,τι μπορεί να πιστεύετε, αυτό το σχέδιο δεν είναι κατάλληλο μόνο για μικροσκοπικές σιλουέτες, καθώς οποιαδήποτε γυναίκα, ανεξαρτήτως στιλ και ηλικίας μπορεί να φαίνεται απόλυτα κομψή, με μερικά tips που σας παρουσιάζουμε παρακάτω.

462623158-18461151388033647-2799390216934352822-n.jpg
Image source: @_jeanettemadsen_
Ανακαλύψτε τα!

The right shape 

Το παν είναι η εφαρμογή της φούστας σας. Αναζητήστε minis που δεν είναι ούτε πολύ φαρδιά, ούτε πολύ φουσκωτά. Κινηθείτε σε A-line στιλ που θα αγκαλιάζουν υπέροχα τη σιλουέτα και τα πόδια σας. Φυσικά και τα υφάσματα θα συμβάλουν σημαντικά στην εύρεση του ιδανικού κομματιού. Σφιχτά και στερεά fabricks αποτελούν την καλύτερη επιλογή για κάθε fashion lover.

Don’t Go Too Short

Η φούστα σας δεν χρειάζεται να είναι τόσο κοντή, σε σημείο που θα νιώθετε άβολα κάθε φορά που κάθεστε ή σηκώνεστε, κυρίως αν είστε ψηλές. Μπορείτε να κινηθείτε σε designs που φτάνουν περίπου τρία εκατοστά πάνω από το γόνατό σας. Μ' αυτόν τον τρόπο θα αφήνετε ένα μεγάλο μέρος του δέρματός σας, χωρίς όμως να αγγίζετε την υπερβολή. Αν επιθυμείτε να καλύψετε περισσότερο από το πόδι σας, δεν έχετε παρά να συνδυάσετε τη mini σας μ' ένα ζευγάρι knee high boots.

461317849-1071850668001670-6170840465791144383-n.jpg
Image source: @juliesfi

Short Skirts and Long Jackets are like Heaven

Ο συνδυασμός μιας maxi καμπαρντίνας ή ενός maxi coats μαζί με τη mini skirt θα σας προσφέρει απλόχερα το αίσθημα της επιτυχίας. Δημιουργεί την ψευδαίσθηση επιπλέον κάλυψης, χωρίς στην πραγματικότητα να το πετυχαίνει και να "κλέβει" έστω και το ελάχιστο από τη θηλυκή σας πλευρά. Κι ενώ τα set είναι πάντοτε in fashion, αυτήν τη φορά δεν είναι απαραίτητο παλτό και φούστα να είναι ένα. Δημιουργήστε απρόσμενους συνδυασμούς τόσο σε χρώματα όσο και σε υφάσματα και εντυπωσιάστε με το αποτέλεσμα. 

Monochrome is always a good idea

Τα one colour looks βρίσκονται στο επίκεντρο το φετινό φθινόπωρο. Ωστόσο, εκτός από το στιλ που προσφέρει, αυτή η επιλογή είναι ιδανική για τις petite γυναίκες. Τα monochromatic outfits βοηθούν στο να επιμηκύνουν τον κορμό μας και να διασφαλίσουμε ότι οι αναλογίες μας φαίνονται σωστές παρά το κοντό μήκος της φούστας. Κινηθείτε σε ασφαλή και κομψά χρωματικά μονοπάτια, όπως είναι το μαύρο, το λευκό, το καφέ και το navy blue. 

42963dc19fcc5daeaf4d0813a06c4ce1.jpg

Stick with flat shoes or low heels

Ήρθε η ώρα να ξεφύγουμε απ' αυτά που ξέρουμε μέχρι στιγμής και να δημιουργήσουμε νέους κανόνες. Κι ενώ ένα mini μαζί μ' ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα θα είναι για πάντα μία από τις πιο sexy επιλογές, η μόδα πλέον στρέφεται στην απλότητα και στην casual αισθητική. Ολοκληρώστε την εικόνα σας με flat shoes ή με πολύ χαμηλό τακούνι. Εκτός από άνεση θα προσφέρουν και έξτρα στιλ. 

Keep your socks short 

Οι κάλτσες έχουν μπει δυναμικά στο παιχνίδι του στιλ. Όλο και περισσότερα it girls τις μετατρέπουν σε βασικό κομμάτι των εμφανίσεων τους. Μία από τις τελευταίες τάσεις είναι να τις συνδυάζουν μαζί μ'ένα ζευγάρι ballet flats. Ωστόσο, όσο κι αν σας αρέσουν τα ψηλά μήκη, όταν αποφασίσετε να τις συνδυάσετε με τα minis σας, καλό θα είναι να φτάνουν μέχρι το ύψος του αστραγάλου, έτσι ώστε να αποφύγετε την ταύτιση με κολεγιακή στολή.