fbpixel

Search icon
Search
Toasting the Holidays with Assouline: Οι νέες κυκλοφορίες που αποτελούν το τέλειο δώρο
THE GIFT GUIDE

Toasting the Holidays with Assouline: Οι νέες κυκλοφορίες που αποτελούν το τέλειο δώρο

Τα λευκώματα που θα αναβαθμίσουν το design της κατοικίας σας


Οι γιορτές πλησιάζουν και μπορεί ακόμα να θεωρούμε ότι είναι νωρίς για να αρχίσουμε να επιλέγουμε τα δώρα για εμάς και τους αγαπημένους μας, ωστόσο, οι νέες κυκλοφορίες της Assouline αποτελούν την τέλεια αφορμή για να ξεκινήσουμε την gift wishlist μας. Παρακάτω, γνωρίστε τα πιο hot new entries στα λευκώματα που έρχονται στον γνωστό εκδοτικό οίκο και επιλέξτε αυτό που ταιριάζει περισσότερο στο στιλ, την προσωπικότητα αλλά και το coffee table σας! 

Jewelry Guide: The Ultimate Compendium

titlo-hUy1j.jpg

Με την υπόσχεση της αιωνιότητας, τα κοσμήματα χαρίζουν γοητεία και ομορφιά σε όσους τα φορούν. Η αξία τους είναι πολύπλευρη: εγγενής, συναισθηματική, μαγική, ανθρώπινη. Από την αυγή του χρόνου, αυτά τα γραμμάρια πολύτιμων μετάλλων και λίθων λειτούργησαν ως «αποστάγματα» των υψηλότερων συναισθημάτων και καταλύτες των χαμηλότερων παθών. Μέσα από τη δύναμη και το μεγαλείο τους, τα κοσμήματα καθρέφτισαν το ανθρώπινο ταξίδι μέσα στους αιώνες, και η Γαλλίδα συγγραφέας και εκδότρια Fabienne Reybaud ξεναγεί τους αναγνώστες σε όλες τις πτυχές τους, ενώ αναδεικνύει τους μυθικούς λίθους και τα πιο υπέροχα κομμάτια του κόσμου, από το διαμάντι της Ελπίδας μέχρι το μαργαριτάρι La Peregrina της Ελίζαμπεθ Τέιλορ. Εκτενώς εικονογραφημένο με εικόνες από ατελιέ, πρωτότυπα σκίτσα και πολύχρωμες φωτογραφίες, το λεύκωμα αυτό καλύπτει όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι λάτρεις του είδους, συμπεριλαμβανομένου του club των πέντε και των τεσσάρων C. Συνοδεύεται από ένα απαραίτητο λεξικό, τις καλύτερες συλλογές μουσείων που πρέπει να επισκεφθείτε σε όλο τον κόσμο, τους ανερχόμενους σχεδιαστές που πρέπει να ακολουθήσετε καθώς κι έναν οδηγό για αγορές και επενδύσεις σε αντίκες και vintage κομμάτια.

Valentino Rosso

3-sj5Pt.jpg

Κανείς δεν καταλαβαίνει το κόκκινο όσο ο Valentino. Σε έναν σαρωτικό εορτασμό κι εξερεύνηση της σχέσης του ιταλικού οίκου με το συγκεκριμένο χρώμα, το Rosso Valentino αξιοποιεί περισσότερα από 50 χρόνια ενός από τα πιο σχολαστικά διατηρημένα αρχεία της μόδας για έναν κατάλογο που περιλαμβάνει πάνω από 180 από τα πιο εμβληματικά φορέματα και αξεσουάρ του οίκου Valentino, από τα θρυλικά μεταξωτά φορέματα χορού και τις δημιουργίες υψηλής ραπτικής από σιφόν μέχρι τα slingbacks "Rockstud" από δέρμα μοσχαριού νάπα και τις ζώνες με αγκράφα VLogo Signature με τελειώματα από ορείχαλκο αντίκες. Υμνώντας την εποχή του Valentino Garavani μέχρι τον σημερινό δημιουργικό διευθυντή, Pierpaolo Piccioli, ο τίτλος του απεικονίζει την απαράμιλλη σχέση του οίκου με ένα από τα πιο παθιασμένα, σαγηνευτικά, ισχυρά και πολιτισμικά συμβολικά χρώματα στον κόσμο.

The Impossible Collection of Champagne

3-R1Obc.jpg

Η σαμπάνια αποτελεί το έμβλημα της φινέτσας, της γιορτής, της ανεμπόδιστης απόλαυσης. Μια από τις πιο στενά προστατευόμενες ονομασίες οίνου στον κόσμο, ενισχύει τη γαλλική τέχνη της ζωής και συμβάλλει στην παγκόσμια προβολή και το κύρος της. Από τότε που η σαμπάνια εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον 18ο αιώνα, οραματιστές παραγωγοί της περιοχής προχώρησαν μπροστά για να ανοίξουν νέες αγορές και να αναπτύξουν τα τοπικά terroirs. Πώς ακριβώς έγινε το «κρασί του διαβόλου», με τους pop-up φελλούς, το ευλογημένο νέκταρ των θεών; Είτε δημιουργείται από ανεξάρτητους αμπελουργούς που καλλιεργούν σταφύλια στα δικά τους εδάφη είτε παράγεται από θρυλικούς οίκους, η σαμπάνια παραμένει μια διεθνής επιτυχία που λάμπει σε μια κατηγορία από μόνη της, πέρα από κάθε άλλο αφρώδες κρασί στη γη.

The Luxury Collection: Hotel Secrets

5-Xi8OR.jpg

Ο 7ος τόμος της σειράς The Luxury Collection, The Luxury Collection: Hotel Secrets ανακαλύπτει τις κρυφές ιστορίες των πιο όμορφων προορισμών του κόσμου. Παρουσιάζοντας μια επιμέλεια αποκλειστικών αξιοθέατων, μοναδικών γεύσεων και απαράμιλλης ιστορίας, εξερευνήστε τις αξέχαστες εμπειρίες που κάνουν κάθε ξενοδοχείο της Luxury Collection πραγματικά ξεχωριστό. Κοιμηθείτε στην ιδιωτική σουίτα του Frank Sinatra στο Castillo Hotel Son Vidal, απολαύστε τους σπάνιους τόμους της βιβλιοθήκης του 13ου αιώνα του Hotel Augustine και παραγγείλετε γλυκά από το μυστικό μενού του σεφ στο Domes Miramare - πίσω από κάθε ακίνητο της Luxury Collection κρύβεται μια ιστορία στενά συνδεδεμένη με τον πολιτισμό και τους ανθρώπους της πόλης του. Aντλήστε εξαιρετικές γνώσεις από ταξιδιωτικούς γευσιγνώστες, όπως ο καλλιτέχνης Donald Robertson, η μεγιστάνας της μόδας Laure Heriard Dubreuil, ο σχεδιαστής Waris Ahluwalia και ο φωτογράφος Claiborne Swanson Frank.

The Impossible Collection of Design

5-fIlYJ.jpg


Τα τελευταία χρόνια, ο τομέας του design έχει αποκτήσει τεράστιο ενδιαφέρον για τους συλλέκτες, προκαλώντας έξαρση στην αγορά δημοπρασιών και φέρνοντας πωλήσεις ρεκόρ. Η επιλογή των σχεδίων από τον ειδικό στο σχεδιασμό Frédéric Chambre, ξετυλίγεται σαν τα καρέ μιας ταινίας, μια επική εικόνα που αποτελείται από 100 χρόνια δημιουργικών καινοτομιών στη μορφή, τα υλικά και τις τεχνικές. Όπως και στην ιστορία της τέχνης, τα θέματα μπορούν να εντοπιστούν σε όλες τις μεταβαλλόμενες τάσεις: design εναντίον μηχανής, χειροτεχνίας, τέχνης - μια ιστορία που συνεχίζει να γράφεται. Αυτή η χειρόδετη υπερμεγέθης πολυτελής έκδοση παρακολουθεί την εξέλιξη του σχεδιασμού του 20ού αιώνα από τα κινήματα Art Nouveau και Arts and Crafts μέσω του Bauhaus και του Art Deco, της Pop Art και της σχολής του Μέμφις, μέχρι τη σημερινή ψηφιακή εποχή, απεικονίζοντας τη δυναμική ιστορία ενός πρωτοποριακού αιώνα μέσα από την εξέλιξη των καθημερινών ανθρώπινων αντικειμένων.