fbpixel

Search icon
Search
Το The Rock στην Ουρουγουάη επεκτείνεται και προσφέρει την απόλυτη πανοραμική θέα στην ακτή του Ατλαντικού
INTERIORS

Το The Rock στην Ουρουγουάη επεκτείνεται και προσφέρει την απόλυτη πανοραμική θέα στην ακτή του Ατλαντικού

Η Molteni&C διευθύνει την εσωτερική επίπλωση, ενώ το resort θα ανοίξει τις πόρτες του το 2026


Το "The Rock" αποτελεί μια θεαματική νέα ανάπτυξη στο παραθαλάσσιο θέρετρο της Punta del Este στην Ουρουγουάη, η οποία έχει προγραμματιστεί να ανοίξει το 2026. Σχεδιασμένο από τον διάσημο Ουρουγουανο-Καναδό αρχιτέκτονα Carlos Ott, με εσωτερική επίπλωση από την ιταλική μάρκα σχεδιασμού Molteni&C, το "The Rock" μοιάζει σαν ένα πραγματικό διαμάντι.

Η αρχιτεκτονική αυτή ανάπτυξη βρίσκεται μακριά από την πόλη σε ένα ακρωτήριο (εξ ου και το όνομά της) και είναι μια συμφωνία από υψηλό design και πανοραμική θέα στην ακτή του Ατλαντικού. Το "The Rock" θα φιλοξενήσει 25 κατοικίες και τρία ρετιρέ, όλες με ευάερα, ανοιχτά σχέδια με άφθονες εσωτερικές κι εξωτερικές εγκαταστάσεις, έτσι ώστε να μεγιστοποιηθεί η παράκτια ζωή.

yar7y9e9e8nxtjrxjtsimy-768-80jpg.webp


Oι εσωτερικοί χώροι σχεδιάζονται από τη Molteni&C, η οποία επικαλείται την εμπειρία και την τεχνογνωσία της για να ζωντανέψει οικιακούς κόσμους υψηλής ποιότητας με έναν συναρπαστικό συνδυασμό τέχνης και ψυχής. Στην περίπτωση του "The Rock", συναντάμε μια σειρά από προσαρμοσμένα έπιπλα κατά παραγγελία και πιο οικεία κομμάτια από το εκτεταμένο αρχείο της Molteni.

Η Molteni&C είναι ένας κορυφαίος ανεξάρτητος βιομηχανικός όμιλος στον τομέα των επίπλων υψηλής ποιότητας που ιδρύθηκε το 1934 ως τεχνικό εργαστήριο από τον Angelo και την Giuseppina Molteni. Στη δεκαετία του '50, μεταπήδησε στον βιομηχανικό σχεδιασμό, υποστηρίζοντας το έργο διάσημων σχεδιαστών. Η εταιρεία συνδυάζει την καινοτομία με τη χειροτεχνία, συνεργάζεται με διάσημους σχεδιαστές και επενδύει στην έρευνα για διαρκή ποιότητα των προϊόντων.

ueowragy3cgg62yqq5hetl-768-80jpg.webp


Οι κουζίνες θα έχουν ως επίκεντρο το γραμμικό μοντέλο κουζίνας "Hi-Line 6". Οι κρεβατοκάμαρες θα διαθέτουν τα συστήματα ντουλάπας "Gliss Master" του Vincent Van Duysen. Μέσα κι έξω, σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους, τα έπιπλα έχουν επιλεγεί για να υμνούν την άνεση και τη χαλάρωση, με τις κατοικίες να προορίζονται ως σπίτια για διαβίωση όλο τον χρόνο.

Μπορεί η καταπληκτική θέα να αποτελεί το βασικό highlight, αλλά δεν είναι μόνο αυτή που κλέβει τις εντυπώσεις. Το design ξεχωρίζει για τον μοντερνισμό που εκπέμπει σε κάθε γωνία. Αυτή η μινιμαλιστική προσέγγιση στον σχεδιασμό έχει χαρίσει ένα απόλυτα σύγχρονο τελικό αποτέλεσμα που είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο. Η ιδέα αυτή, μάλιστα, έχει εξασφαλίσει ανεμπόδιστη θέα προς τη θάλασσα, χωρίς να υπάρχει τίποτα υπερβολικό στη διακόσμηση, που να αποσπά την προσοχή. Τα χρώματα είναι γήινα, απόλυτα ταιριαστά με το όλο vibe του τόπου, ενώ οι γραμμές είναι λιτές με έμφαση στον τεχνητό φωτισμό, η παρουσία του οποίου δημιουργεί μια μοναδική ατμόσφαιρα και μεταμορφώνει τους χώρους όταν ο ήλιος πέφτει.

58azzsmwibjzqezsxgahh8-768-80jpg.webp


Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα έργο της Molteni&C, φυσικά υπάρχει ένας αέρας εκλεπτυσμένης κομψότητας και αίγλης που κοσμεί τις λεπτομέρειες σε όλο το χώρο, από τα υλικά και τα φινιρίσματα μέχρι τα μικρότερα σημεία επαφής που θα συνδέσουν τους κατοίκους με το εσωτερικό τους περιβάλλον. Μπορεί να περάσει αρκετός καιρός μέχρι το The Rock να γίνει πραγματικότητα, αλλά, όταν ανοίξει τις πόρτες του το 2026, δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα λάμπει!

ecbas3a4bbsvomgvnmzelj-768-80jpg.webp

Το "The Rock" αποτελεί βασικό στοιχείο ενός συνειδητού σχεδίου αστικοποίησης, προτεραιότητα του οποίου είναι ο σεβασμός των φυσικών και τοπογραφικών χώρων στο εξωτερικό σκηνικό.

Με πληροφορίες από Wallpaper | Φωτογραφίες: Courtesy Molteni&C