fbpixel

Search icon
Search
Το Skinopi Lodge είναι ένα καλά κρυμμένο καλοκαιρινό «μυστικό» στον πιο top προορισμό των Κυκλάδων
TRAVEL

Το Skinopi Lodge είναι ένα καλά κρυμμένο καλοκαιρινό «μυστικό» στον πιο top προορισμό των Κυκλάδων

Με θέα στο απέραντο γαλάζιο της θάλασσας και τη νησιώτικη αύρα να ξεχειλίζει από παντού


Η Μήλος αποτελεί έναν από τους πιο όμορφους καλοκαιρινούς προορισμούς για μικρούς και μεγάλους. Τα μαγευτικά τοπία, τα λευκά σπίτια και η ειδυλλιακή θέα στο ατελείωτο μπλε του Αιγαίου αποτελούν μερικούς από τους σημαντικότερους λόγους, που αξίζει να βάλετε αυτό το νησί στην κορυφή της λίστας σας το φετινό καλοκαίρι -και όχι μόνο. Αξιοσημείωτη, όμως, είναι και η διαμονή που προσφέρεται εκεί, και είμαστε σίγουροι πως θα σας μείνει αξέχαστη. Ένα από τα καταλύματα που ξεχωρίζουμε αυτήν τη στιγμή και συνδυάζει τη χαλαρή ατμόσφαιρα με την premium αισθητική, είναι το Skinopi Lodge

The location

skinopilodge049-1.jpg

Σε μια τοποθεσία απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, στην άκρη του Αιγαίου, με εκπληκτική θέα, το Skinopi Lodge προσφέρει απόλυτη ησυχία και ηρεμία. Χτισμένο σε μια πλαγιά ακριβώς πάνω από τη θάλασσα κι ένα μικρό ψαροχώρι, μέσα στην προστατευόμενη αρχαιολογική περιοχή της Αρχαίας Πόλης της Μήλου, το «καταφύγιο» αυτό συνδυάζει τη φύση και τον πολιτισμό με έναν αλλιώτικο τρόπο. Σχεδιασμένο σε συνεργασία με σπουδαίους Έλληνες αρχιτέκτονες, το Skinopi Lodge έχει σχεδιαστεί για να πλαισιώσει το παρθένο φυσικό περιβάλλον και να χαρίσει την ευκαιρία να συνδεθείτε ξανά με τη φύση και τον εαυτό σας. Συνδυάζοντας τέλεια τη διαμονή με το τοπίο, θα βρεθείτε σε έναν γαλήνιο παράδεισο κυκλαδίτικης απλότητας και κομψότητας, για να εξερευνήσετε την εκπληκτική φυσική ομορφιά του νησιού.

The accommodation

Το συνολικό design είναι εμπνευσμένο από τα παραδοσιακά σπίτια των ψαράδων του νησιού, τα Σύρματα, όπως ονομάζονται, που κοσμούν το γραφικό ψαροχώρι της Σκινωπής. Κατασκευασμένο από τοπική πέτρα, οι ευάερες κι ευήλιες απομονωμένες βίλες έχουν σχεδιαστεί για να συνδυάζονται ιδανικά με το τοπίο και να αντανακλούν τον κυκλαδίτικο πολιτισμό. Πιο συγκεκριμένα, οι βίλες βρίσκονται σε 36 στρέμματα παρθένας ιδιωτικής γης μπροστά στη θάλασσα, αποτελώντας έναν παράδεισο για τους λάτρεις της φύσης και της περιπέτειας που αναζητούν ένα μέρος για να χαλαρώσουν στη φύση, σε δροσερούς εσωτερικούς κι εξωτερικούς χώρους, με θέα το ρομαντικό ηλιοβασίλεμα.

elies-7.jpg
Villa Elies

First things first, μπορείτε να διαμείνετε στο Villa Elies που διαθέτει μια άψογη σχεδίαση σε έναν ανοιχτό χώρο, με δάπεδο που φτάνει μέχρι την οροφή και προσφέρει φοβερή θέα στη θάλασσα. Περιτριγυρισμένο από ελαιόδεντρα και φυσικούς βοτανικούς κήπους από φασκόμηλο και θυμάρι, η βίλα βρίσκεται ακριβώς πάνω από το νερό και χαρίζει μια μαγευτική θέα στο Αιγαίο και τα σκάφη που περνούν. Plus, υπάρχει εξωτερική κουζίνα για μαγειρική στη φύση κι ένα μεγάλο υπαίθριο ντους για να απολαύσετε το μπάνιο σας κάτω από τα αστέρια.

kapari1-1.jpg
Villa Kapari

Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε τη Villa Kapari, που παρέχει την απόλυτη εσωτερική - εξωτερική εμπειρία, με δάπεδο που φτάνει μέχρι την οροφή κοιτώντας προς τον κόλπο της Μήλου. Ακόμη, υπάρχει κι εκεί εξωτερική κουζίνα για μαγείρεμα και ντους εσωτερικού / εξωτερικού χώρου. Χαλαρώστε με τον ήχο της θάλασσας στο ψηλό πέτρινο αίθριο, τις ξαπλώστρες και το τραπέζι, παροχές ιδανικές για δύο. «Χαθείτε» ανάμεσα στους ασβεστωμένους τοίχους και την υπέροχη οροφή, που έχει φτιαχτεί από απλά ελληνικά καλάμια, ενώ θαυμάστε τα παραδοσιακά τσιμεντένια δάπεδα, τα απαλά γκρι χρώματα και τα κομψά λευκά έπιπλα, που δημιουργούν μια clean cut ατμόσφαιρα.

leva3.jpg
Villa Levanda

Τέλος, για τις ρομαντικές ψυχές, ιδανικό σημείο διαμονής είναι η Villa Levanda, που έχει σχεδιαστεί για να «γιορτάσει» το εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα της Μήλου. Εντοπίζεται μέσα σε ένα απόλυτα κλασικό κυκλαδίτικο τοπίο με την χαμηλή βλάστηση από θυμάρι, ρίγανη και σκίνα, με διάσπαρτες ελιές, χαρίζοντας την απόλυτη ιδιωτικότητα και προσφέροντας απαράμιλλη θέα στη θάλασσα. Τέλειο για όσους επιθυμούν ένα μείγμα απομόνωσης κι ευρυχωρίας, ενώ και σε αυτό το δωμάτιο υπάρχει εξωτερική κουζίνα για μαγείρεμα και ντους εξωτερικού χώρου για μπάνιο κάτω από τα αστέρια.

The activities

skinopilodge053-1.jpg

Εκτός από την αξεπέραστη διαμονή, όμως, στη Μήλο θα απολαύσετε κάθε στιγμή σας εκεί, αφού υπάρχει μια πληθώρα δραστηριοτήτων και αξιοθέατων, που δε γίνεται να παραλείψετε να δοκιμάσετε. 

Εάν είστε λάτρεις της περιπέτειας, επιδοθείτε σε μια πεζοπορία στην κορυφή των Νυχιών. Αυτό το μονοπάτι οδηγεί στον αρχαιολογικό χώρο της Νύχιας, τον αρχαιολογικό χώρο αρχαίου ορυχείου και χώρου επεξεργασίας οψιδιανού. Όλη η περιοχή είναι διάσπαρτη με τα απομεινάρια της αρχαίας μεταλλευτικής δραστηριότητας που χρονολογούνται από το 3.000 π.Χ. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε την καταπληκτική θέα του νησιού από ψηλά. Last but not least, έχετε τη δυνατότητα να κάνετε ιστιοσανίδα, kitesurfing, paddleboarding, ιστιοπλοΐα, καγιάκ, ψάρεμα και καταδύσεις, αφού καθεμία από αυτές τις δραστηριότητες μπορεί να κανονιστεί κατόπιν αιτήματος.

Επίσης, απολαύστε ένα φυσικό σπα. Εντοπίστε τις φυσαλίδες των φυσικών υπόγειων πηγών θείου και νιώστε τη γεωθερμική ενέργεια των γαλαζοπράσινων νερών ακριβώς κάτω από τη βίλα σας, ενώ ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε τη Μήλο και το αρχιπέλαγος των γειτονικών νησιών είναι θαλασσίως. Με το ιδιωτικό σκάφος του Skinopi Lodge, μάλιστα, επισκεφθείτε τα διάσημα σπήλαια του Κλεφτικού και της Συκιάς, τα οποία είναι προσβάσιμα μόνο από τη θάλασσα. Στη συνέχεια, κολυμπήστε με αναπνευστήρα στα καταπληκτικά γαλάζια νερά του Πολύεγου, το πιο όμορφο ερημικό νησί στην Ελλάδα, και γευματίστε δίπλα στο νερό στην κοντινή μικροσκοπική Κίμωλο. Επιστρέφοντας στη Μήλο, θα εκπλαγείτε από την άγρια ​​φύση που θα συναντήσετε στην πορεία σας, αφού όλη η περιοχή αποτελεί ένα «καταφύγιο» για δελφίνια, κορμοράνους και θαλάσσιες χελώνες καρέτα καρέτα, που βρίσκονται υπό εξαφάνιση, και έναν από τους δύο μόνο οικοτόπους στην Ελλάδα που φιλοξενούν τις επίσης υπό εξαφάνιση φώκιες monachus monachus.

Περιηγηθείτε στη gallery για περισσότερες φωτογραφίες!

Info: 

Official Site: skinopi.com/

Facebook: Skinopi Lodge

Instagram: @skinopilodge