fbpixel

Search icon
Search
Το μυστικό του fine dining εστιατορίου που ερωτεύτηκαν οι λάτρεις της γαστρονομίας
CITY VIBES

Το μυστικό του fine dining εστιατορίου που ερωτεύτηκαν οι λάτρεις της γαστρονομίας

Masters of Taste: Η Ιωάννα Θεοδωρακάκη, ιδιοκτήτρια του Duck Private Cheffing, αποκαλύπτει όσα το ξεχωρίζουν


Το Duck Private Cheffing είναι ένα γαστρο-project με τη δική του ιδιοσυγκρασία, που η Θεσσαλονίκη ερωτεύτηκε. Πίσω από την κουζίνα του, η σεφ και ιδιοκτήτρια Ιωάννα Θεοδωρακάκη, μια γυναίκα ανήσυχη, για την οποία η γεύση δεν έχει σύνορα. Η ίδια μάς μιλάει για όλα όσα την εμπνέουν και την καθορίζουν γαστρονομικά.

m-taste-068-b-as.jpg
Ιωάννα Θεοδωρακάκη

1. «Καλό φαγητό». Τι είναι για εσάς; Είναι αυτό που θα ζεστάνει την ψυχή σου, που θα θυμάσαι για καιρό, που θα σε ξαναγυρίσει στο ίδιο μέρος να το γευτείς εκ νέου. Μπορεί να είναι ένα απίθανο περιστέρι στη Σελήνη, ένα αξέχαστο αρνάκι με μπάμιες στο Katrin, μια συγκλονιστική γλώσσα στο La Petite Maison ή ακόμη και οι πατάτες Λασιθίου με αβγά και στακοβούτυρο στον Σταυρακάκη στην Κριτσά.

2. Με ποιον τρόπο θεωρείτε πως συμβάλλετε στη γαστρονομία της Θεσσαλονίκης; Ο προσανατολισμός μου σχετίζεται με τον τρόπο σκέψης μου γύρω από το φαγητό. Έχει να κάνει με το πώς επιλέγω την πρώτη ύλη, πώς την προσεγγίζω και πώς καταλήγει στα πιάτα που σερβίρω.

3. Ποια είναι τα στοιχεία που καθιστούν το Duck Private Cheffing ξεχωριστό; Εδώ νιώθεις πως έρχεσαι σ’ ένα σπίτι στην εξοχή, όπου θα μαγειρέψουν μπροστά σου το φαγητό.

4. Ποιο πιάτο σας μπορείτε να πείτε πως αφήνετε «παρακαταθήκη» στη γαστρονομική ιστορία της πόλης; Η παστιτσάδα αστακού, αλλά και το κατσικάκι.

5. Τι πρέπει να δοκιμάσει κάποιος αυτήν τη σεζόν από το menu σας; Τα μοσχαρίσια γλυκάδια οπωσδήποτε και φυσικά από τον νέο κατάλογο όλα όσα θα μαγειρέψω, τόσο στη γάστρα όσο και στον ξυλόφουρνο.

6. Μια ενδιαφέρουσα γαστρονομική πρόταση που σας κέρδισε στην πόλη; H αλήθεια είναι πως, όταν βρίσκεσαι πίσω από μια κουζίνα, πολλές φορές δεν έχεις τον χρόνο που θα ήθελες για να εξερευνήσεις και να δοκιμάσεις κάτι άλλο. Αν και δεν έχω πάει ακόμη, βρήκα ενδιαφέρον το γαστρο-concept του Surfer Maya, που πολύ σύντομα σκοπεύω να επισκεφτώ.

7. Ποιο είναι το δικό σας στέκι που απολαμβάνετε να πηγαίνετε στην πόλη για:

Kαλό κρέας: Η Παλιά Αθήνα, όπου ο Μανώλης με την οικογένειά του σερβίρει απίθανο κρέας και μοναδικά κρασιά, που ανακαλύπτει στα ταξίδια του.

Θαλασσινά ή ψάρι: Για ψάρι, που είναι και το αγαπημένο μου, είναι η Marina στην Ποτίδαια. Αν και εκτός πόλης, αποτελεί την επιλογή μου για καλό ψάρι και για το φιλόξενο περιβάλλον.

Καλό κρασί: Οι ενδιαφέρουσες ετικέτες που μπορώ να βρω στην Παλιά Αθήνα.

Ατμόσφαιρα: Ένα μέρος που μου αρέσει πολύ για το ευχάριστο περιβάλλον του είναι το Clochard.

Ιδιαίτερα cocktails: Mε χαρά θα σας πρότεινα, αλλά δυστυχώς οι ευκαιρίες εξόδου για ποτό είναι περιορισμένες στη δική μου περίπτωση. Παρ’ όλα αυτά, με χαροποιεί το γεγονός πως η Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια έχει αναδείξει εξαιρετικά μπαρ και ενδιαφέροντες προορισμούς, που συνεχώς εξελίσσουν το κεφάλαιο «ποτό» και «κοκτέιλ».

8. Ποιο είναι το πιάτο που «ζηλέψατε» και θα θέλατε να είχατε κι εσείς στο menu σας; Το συγκλονιστικό ψάρι με σούπα του κ. Νίκου στο Κανάλι στην Ελούντα.

9. Θα είχε ενδιαφέρον -ίσως θα ήταν και πρόκληση- μια συνεργασία με… τον Γιάννη Κιόρογλου για μια βραδιά στο Duck, τον Έλληνα σεφ που έχει αγκυροβολήσει στη νησίδα Ile Sainte-Marguerite.

10. Ποιο είναι το top 3 των αγαπημένων σας εστιατορίων στην Αθήνα και στο εξωτερικό; Η εμβληματική Σπονδή και το διαχρονικό Βαρούλκο του Λευτέρη Λαζάρου, ενώ στις ευρωπαϊκές κουζίνες, ο Μαυρομάτης στο Παρίσι είναι από τα εστιατόρια που με έχουν κερδίσει.

Info

Χάλκης 3, Πυλαία-Χορτιάτης, Tηλ.: 231 551 9333

Instagram: @duckprivatecheffing

Facebook: Duck Private Cheffing