fbpixel

Search icon
Search
 To installation στο Sketch του Λονδίνου είναι κάτι που αξίζει να δείτε
DESIGN NEWS

To installation στο Sketch του Λονδίνου είναι κάτι που αξίζει να δείτε

Με την υπογραφή της Bethan Gray


Ενώ μόλις ολοκληρώθηκε τo Design Festival 2022 στο Λονδίνο πολλοί καλλιτέχνες και άνθρωποι των τεχνών έχουν δημιουργήσει μοναδικά έργα σε διάφορα σημεία της βρετανικής πρωτεύουσας. Μία από αυτούς, η furniture maker, Bethan Gray, που παρουσιάζει το δικό της Inky Dhow Universe - το χαρακτηριστικό λευκό-μπλε μοτίβο της, με το οποίο ντύνει τα δάπεδα, τους τοίχους, τα έπιπλα και τα αξεσουάρ στην είσοδο του fashionable fine restaurant, Sketch, και το αποτέλεσμα είναι απλά καθηλωτικό. 

220914-sketch-ldf22-artdesign-011-1024x819-1-2Gzxx.jpg
Grey's Inky Dhow Universe

Η τεράστια απήχηση του έργου της Bethan Gray οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη γραφική ερμηνεία οικείων prints που υπάρχουν στη φύση, χρησιμοποιώντας χρώματα που είναι εύκολα στο μάτι και αγγίζουν την ψυχή. Η easy κομψότητα της δουλειάς της απέκτησε ιδιαίτερο νόημα στο Sketch, την περίφημη brasserie & gallery του Mayfair, που αποτελεί εδώ και χρόνια must-visit προορισμό των lifestyle lovers.

bethan-gray0233-scaled-e1599560823456.jpg
Bethan Gray

Η Gray έχει μια προνομιακή θέση στην είσοδο – που θυμίζει περισσότερο πολυτελές lobby ξενοδοχείου. Εκεί στήθηκε το δημοφιλές μοτίβο «dhow» της, εμπνευσμένο από τα τοξωτά πανιά των σκαφών του Oman, το οποίο μάλιστα αναδεικνύεται επίσης σε χαλιά. Το Grey's Inky Dhow Universe «τυλίγει» τον διάδρομο με ζωγραφισμένους στο χέρι τοίχους με ρίγες από κοβάλτιο και ένα χαλί υφασμένο με την ιταλική χαλιά CC-Tapis. Τα prints της εμπνευσμένης σχεδιάστριας ταιριάζουν υπέροχα με τη νέα της σπονδυλωτή πολυθρόνα και τους καναπέδες Ripple, με επένδυση από δέρμα Bill Amberg, καθώς κι ένα νέο γραφείο σε στιλ κονσόλας, που προστέθηκαν στην εσωτερική διακόσμηση της διάσημης βρετανικής brasserie. 

220914-sketch-ldf22-artdesign-017-8D65F.jpg
Grey's Inky Dhow Universe
220914-sketch-ldf22-artdesign-042.jpg
Grey's Inky Dhow Universe

Η παρουσία του έργου της σχεδιάστριας ενισχύει την τρέχουσα αγάπη μας για το head-to-toe ντύσιμο σε μονοχρωμίες ή prints λειτουργεί. Τα βάζα στο ίδιο print από την 1882 Ltd στο Stoke-on-Trent και ο φωτισμός από φυσητό γυαλί από μια συνεργασία με το Murano atelier Baroncelli λειτουργούν σαν «πλούσια» κοσμήματα του έργου της. Είναι πραγματικά κρίμα που αυτό το εκπληκτικό σκηνικό περιορίζεται μόνο στο φουαγιέ.

220914-sketch-ldf22-artdesign-025-1478x985.jpg
Τα διάφανα αρχιτεκτονικά designs της Tannaz Oroumchi

Το Sketch μάλιστα, επενδύει με μοναδικά έργα τέχνης και εικαστικές παρεμβάσεις τους μισούς χώρους του – συμπεριλαμβανομένων και των διαδρόμων αλλά και στις τουαλέτες, όπου παρουσιάζονται τα διάφανα αρχιτεκτονικά designs της Tannaz Oroumchi. Στην υπέροχη οροφή του, μπορεί επίσης να θαυμάσει κανείς τον εντυπωσιακό και επιβλητικό πολυέλαιο "Through the Looking Glass" του Moritz Waldemeyer, ο οποίος αποτελείται από 45 μεγεθυντικούς φακούς που ενισχύουν 45 φλόγες, που αναβοσβήνουν και αποτελούνται από φωτάκια LED. Ακόμη μια art προσθήκη που ξεχωρίζει.

220914-sketch-ldf22-artdesign-002-1478x985-xe3ge.jpg
Το "Through the Looking Glass" του Moritz Waldemeyer

Info: Τα installations θα διαρκέσουν στο Sketch μέχρι την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022. | Sketch London: 9 Conduit St.