fbpixel

Search icon
Search
London Design Festival 2022: Το διαχρονικό project γιορτάζει 20 χρόνια δημιουργικότητας
ARTS & CULTURE

London Design Festival 2022: Το διαχρονικό project γιορτάζει 20 χρόνια δημιουργικότητας

Το Λονδίνο ως η σχεδιαστική πρωτεύουσα του κόσμου με το studio "Sabine Marcelis" στο δημιουργικό τιμόνι


Λονδίνο και design πηγαίνουν χέρι με χέρι. Η έντονη διάθεση της πόλης αυτής για δημιουργία, την έχει ανακηρύξει ως πρωτεύουσα της παγκόσμιας σχεδιαστικής σκηνής. Για ακόμη μια χρονιά, οι μεγαλύτεροι στοχαστές, επαγγελματίες και εκπαιδευτικοί της χώρας συναντήθηκαν στο καθιερωμένο τους ραντεβού. Το "London Design Festival" γιορτάζει φέτος τα είκοσι χρόνια αφοσίωσης στην διεθνή δυναμική βιομηχανία, θέτοντας σε πρώτο πλάνο την πρωτοτυπία και την γοητεία της πρώτης ύλης. Η έναρξη του πρώτου Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στο Bloomberg στις 25 Μαρτίου του 2003, με την υποστήριξη του σχεδιασμού, της εκπαίδευσης, της κυβέρνησης και των οργανισμών του Λονδίνου. Μέχρι σήμερα, το όραμα αυτό παραμένει ισχυρό, δίνοντας το κίνητρο για μια συνεχή εξέλιξη και αναζήτηση έμπνευσης. 

Αυτή τη χρονιά, ο διαχρονικός θεσμός ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως την Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, αποτελώντας ένα από τα πιο σημαντικά ορόσημα του πολιτιστικού ημερολογίου. O Δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan, τόνισε, χαρακτηριστικά: «Χαίρομαι που υποστηρίζω το London Design Festival, το οποίο δείχνει ότι το Λονδίνο είναι ανοιχτό σε σπουδαίες ιδέες, καινοτομία και ανθρώπους από όλα τα υπόβαθρα». O Βρετανός σχεδιαστής και Διευθυντής του Φεστιβάλ, καθώς και Εκτελεστικός Διευθυντής της Biennale του Λονδίνου, Ben Evans CBE, δήλωσε τα εξής: «Το London Design Festival είναι μια πλατφόρμα για να ειπωθούν εκατοντάδες ιστορίες σχεδιασμού. Κάθε μία από αυτές μιλάει σε ένα διευρυνόμενο κοινό που διψάει για σχεδιαστικές ιδέες και απολαμβάνει την ποιότητα και την ποικιλία των προσφερόμενων. Όλα αυτά επιβεβαιώνουν την ιδιότητα του Λονδίνου ως το παγκόσμιο κέντρο του design».

307089243-1075827499732218-4149319995452849874-n.jpg
Η εικονική πραγματικότητα της "Sony Design", @l_d_f_official
Μερικά από τα φετινά highlights έχουν δώσει την προσωπική τους υπογραφή στο main concept, συμβάλλοντας ενεργά στην σχεδιαστική ταυτότητα της all time classic διοργάνωσης.

Sculptural enter 

307449507-1076002716613917-5771749645401170737-n.jpg
@l_d_f_official
To "Henge" αποτελεί έναν ιδιαίτερο εξωτερικό χώρο, που έχει δημιουργηθεί για χαλάρωση και περισυλλογή. Αποτελεί μια αρκετά επιβλητική γλυπτική μορφή με ξεχωριστές ανάγλυφες λεπτομέρειες, η οποία έχει κατασκευαστεί από ασβεστόλιθο ηλικίας 150 εκατομμυρίων ετών. Στόχος της συγκεκριμένης εισόδου είναι να προσκαλέσει το κοινό σε δημιουργικότητα και συγκέντρωση. 

Landmark Projects

ldf22-swivel-sabinemarcelis-credit-edreeve-3.jpg
Swivel by Sabine Marcelis. Photography: Ed Reeve

Μια ωδή στο αστικό περιβάλλον και την πρώτη ύλη αποτελούν τα Landmark Projects. Δίνεται η ευκαιρία στο κοινό να ξεναγηθεί σε βασικές τοποθεσίες της πόλης, μέσα από υπερσύγχρονες διαδραστικές εγκαταστάσεις. Φέτος, το δημοφιλές σχεδιαστικό studio "Sabine Marcelis", έχει επιμεληθεί ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη διαδικασία, καλωσορίζοντας με τον πιο cool τρόπο τους επισκέπτες και δίνοντάς τους την ελευθερία να ανακαλύψουν ενδιαφέροντα και πρωτότυπα υλικά, με πρωταγωνιστή το μάρμαρο. 

The cooperations 

220914-sketch-ldf22-artdesign-039.jpg
Bethan Gray at Sketch

Οι creative συνεργασίες παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο και αποτελούν μια φανερή απόδειξη ότι η εμπιστοσύνη, η υγιής ανταλλαγή απόψεων και η κοινή αγάπη μπορούν να οδηγήσουν σε μια επιτυχημένη διαδρομή. Στο φετινό "London Design Festival", σχέδια ισχυρών συνεργειών έχουν το χάρισμα να εντυπωσιάζουν, να προβληματίζουν και να δημιουργούν θαυμασμό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το πολυτελές Atelier του Ιταλού designer και αρχιτέκτονα, Achille Salvagni, που παρουσιάζει το "The Wonder Room", μια συνεργασία με τη δημοφιλή σχεδιάστρια, Toyine Sellers, η οποία περιλαμβάνει μια συλλογή δέκα επίπλων σχεδιασμένων από τον Salvagni με υφάσματα της Sellers, καθώς και μια βιτρίνα με αντικείμενα που έχουν συλλέξει οι δύο δημιουργοί.

Εικονική πραγματικότητα 

307122056-602695351338906-7872041196227051451-n.jpg
@l_d_f_official
Στον θεσμό φέτος, ένας από τους κεντρικούς άξονες είναι η εξελιγμένη τεχνολογία. Περπατώντας μέσα σε εικονικό περιβάλλον, το κοινό έχει την δυνατότητα να εξερευνήσει ένα νέο πακέτο γνώσεων και πληροφοριών, σχετικά με την λειτουργία μιας διαφορετικής πραγματικότητας, η οποία ορίζεται από άνεση, καινοτομία και ευρηματικότητα.

Info: Το London Design Festival θα διαρκέσει έως τις 25 Σεπτεμβρίου