fbpixel

Search icon
Search
To Homa Vagia στη Σέριφο γίνεται «ένα« με την άγρια γοητεία του νησιωτικού τοπίου
INTERIORS

To Homa Vagia στη Σέριφο γίνεται «ένα« με την άγρια γοητεία του νησιωτικού τοπίου

Και σαγηνεύει τα βλέμματά μας χάρη στην υπογραφή της MOLD Architects


Ένας ενδιαφέρον και πρωτόγνωρος διάλογος ανάμεσα στην αρχιτεκτονική και στη φύση συνεχίζει να εξελίσσεται στην ξεχωριστή γη της Σερίφου. Στη γραφική Βαγιά του κυκλαδίτικου νησιού, η οποία διακρίνεται για την έντονη μεταλλευτική της δραστηριότητα, έχει αποκτήσει μια νέα προσθήκη στη σκηνή της φιλοξενίας, η οποία ακολουθεί τη φιλοσοφία της απλότητας. 

homa-vagia-summer-house-mold-architects-greece-designboom-011-rBtTI.jpg

Το μικρό boutique ξενοδοχείο Homa Vagia με τη σχεδιαστική υπογραφή της MOLD Architects, μας συστήνεται μέσα από την minimal λευκή αισθητική του κουλτούρα, εξασφαλίζοντας ιδιωτικότητα και απαράμιλλης ομορφιάς θέα προς τη θάλασσα. Κεντρικές πηγές έμπνευσης των σχεδιαστών αποτέλεσαν τα λιθόστρωτα μονοπάτια και οι σιδηροδρομικές γραμμές, οι οποίες τέμνουν απότομα το φυσικό τοπίο, συνθέτοντας μια ιδιαίτερη καμπυλότητα.

Connection with the earth

homa-vagia-summer-house-mold-architects-greece-designboom-015.webp


Το όνομα Homa, το οποίο προέρχεται από την ελληνική λέξη για το έδαφος, αποτίει φόρο τιμής στη στοιχειώδη σύνδεση του project με τη γη. Η αρχιτεκτονική αγκαλιάζει έναν μονολιθικό χαρακτήρα, ο οποίος τονίζεται από τα υλικά που χρησιμοποιούνται. Φυσικοί βράχοι και λευκό γυαλισμένο σκυρόδεμα πλαισιώνουν την κατασκευή και αποτελούν, έτσι, παράδειγμα της γλυπτικής επεξεργασίας του φυσικού εδάφους. Οι επιλογές αυτές αναδεικνύουν μια αίσθηση αρμονίας και ενότητας, αναδεικνύοντας την εγγενή ομορφιά της σύνθεσης του έργου.

Geometry and natural light 

serifo2.PNG

Στην ιδέα πίσω από την κεντρική διαμόρφωση κρύβεται ένας ιδιαίτερος παραλληλισμός. Ένα ξεχωριστό παιχνίδι με φως και σκιές πρωταγωνιστεί σε μια μαγική διαδρομή μέσα από τις γραμμικές σκάλες του ξενοδοχείου, οι οποίες οδηγούν τους επισκέπτες προς τα πολυτελή καταλύματά τους. Αυτές οι σκάλες μοιάζουν με στοές των σκοτεινών χώρων στο εσωτερικό των ορυχείων, οι οποίες παρείχαν τη μόνη πηγή φωτός. Η φυσική λάμψη, η συμμετρία και η γεωμετρία έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο, δομώντας μια exclusive κατασκευαστική σύνθεση. Λειτουργικότητα και ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα ενισχύουν με τους δικούς τους τρόπους το σχέδιο εκλεπτυσμένης διαμονής. 

Respect the past

homa-vagia-summer-house-mold-architects-greece-designboom-013.webp

Το Homa Vagia αποτελεί τρανταχτή απόδειξη της ιδιαίτερης σύνδεσης παρελθόντος και παρόντος. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι η σχεδιαστική του γραμμή αποδεικνύει πως η προσεκτική εξέταση του πλαισίου και η βαθιά εκτίμηση για το παρελθόν μπορούν να οδηγήσουν σε έναν πραγματικά αξιόλογο και γοητευτικό χώρο. Η πλούσια μεταλλευτική κληρονομιά του τόπου έχει καταφέρει να αφήσει τα χνάρια της στην αισθητική του ταυτότητα, ενώνοντας τη σύγχρονη μινιμαλιστική ματιά με την τότε απλότητα. Κάθε σημείο του αντανακλά ηρεμία και ισορροπία δίπλα στην αλμυρή ομορφιά του Αιγαίου. Είναι το κατάλληλο ησυχαστήριο, ειδικά για τους θερινούς μήνες, με στόχο να αφυπνίσει τις αισθήσεις κάθε επισκέπτη. 

Εμπνευστείτε από το ατμοσφαιρικό σκηνικό του μικρού αυτού deluxe ξενοδοχείου. Κάθε του χώρος αποπνέει τη νησιωτική μαγεία του ελληνικού καλοκαιριού! 
Ανακαλύψτε περισσότερες υπέροχες φωτογραφίες στη gallery! 

Sources: Design Boom, ArchDaily. 

Photo credis: ©Panagiotis Voumvakis