fbpixel

Search icon
Search
Τα καλοκαιρινά στιλιστικά μυστικά για τα απόλυτα minimal outfits
STYLING TIPS

Τα καλοκαιρινά στιλιστικά μυστικά για τα απόλυτα minimal outfits

Επιλογές που θα απογειώσουν τις εμφανίσεις σας


Τον τελευταίο καιρό η βιομηχανία της μόδας έχει κάνει μια μεγάλη στροφή στον μινιμαλισμό. Κι ενώ τον τελευταίο καιρό κυριαρχούσαν η εξωστρέφεια και η avant garde εμφανίσεις, από το περασμένο φθινόπωρο τα πράγματα πήραν μια διαφορετική τροπή. Ουδέτερες αποχρώσεις, καθαρές γραμμές, αυστηρές σιλουέτες και κομμάτια που μπορούν να συνδυαστούν με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους και να πάρουν τον χαρακτήρα που εσείς επιθυμείτε.

Με το καλοκαίρι του 2023 να βρίσκεται προ των πυλών και τις τάσεις των quite luxury και vanilla girl να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις, συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ανακαλύψτε τα styling tips που θα χαρίσουν στην εικόνα σας το απόλυτο minimal style!

1. Neutrals

346139996-776142060546181-1477858801554210295-n.jpg
Image source: @pepamack

Μπορεί οι έντονες αποχρώσεις να αποτελούν must τις τελευταίες σεζόν, ωστόσο, όπως αναφέραμε προηγουμένως, οι neutrals tones επέστρεψαν δυναμικά στο παιχνίδι. Εκπέμπουν κομψότητα, υψηλή αισθητική και μια μοναδική αρμονία στην εμφάνισή σας. Το λευκό και το μαύρο είναι πάντοτε top επιλογές, αλλά υπάρχουν κι άλλα χρώματα που θα σας χαρίσουν το αποτέλεσμα που αναζητάτε. Οι τόνοι του μπεζ, το καφέ, το γκρι, το ιβουάρ αλλά και το off-white είναι μερικές από τις εναλλακτικές σας. Μια δοκιμή θα σας πείσει.

2. Tank top

8d4d1d85b5c831672c6f55877f5adb21.jpg
Image source: @bloglovin

Μαζί με την πρώτη του collection στον ιταλικό οίκο Bottega Veneta, ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής Matthieu Blazy έφερε και τα all time classic tank tops. Από τον Φεβρουάριο του 2022 τα φανελάκια έχουν μετατραπεί σε staple της γυναικείας γκαρνταρόμπας, κερδίζοντας μία σημαντική θέση σε κάθε σύνολο. Μπορείτε να το φορέσετε μαζί με το τζιν σας κι ένα ζευγάρι αθλητικά για top casual outfits αλλά και μαζί με κοστούμια ή midi skirts για πιο tailored εμφανίσεις. Όποιο κι αν είναι το στιλ σας, σίγουρα αξίζουν την προσοχή σας και μια θέση στη ντουλάπα σας.

3. Basic items

91abc0d6aad713940aa2e85d08f6bf32.jpg

Το minimal style δεν χρειάζεται πολλά κομμάτια για να θεωρηθεί επιτυχημένο. Αρκούν δύο με τρία κομμάτια για να δημιουργήσετε το απόλυτο σύνολο. Αυτό μπορεί να είναι ένα μαύρο φόρεμα με mules και raffia tote, ένα τζιν μ' ένα λευκό πουκάμισο και loafers αλλά κι ένα three pieces κοστούμι με παντελόνι, σακάκι και γιλέκο. Σε περίπτωση που έχετε αποφασίσει να ακολουθήσετε τις αρχές του μινιμαλισμού, τότε το moto σας καλείστε να είναι "Less is more".

4. Shoes & Accessories

a84a4ae17aa95964c0fb23cbd9ba850b.jpg

Όταν αναφερόμαστε στον μινιμαλισμό δεν γίνεται να μην μιλήσουμε και για τα παπούτσια και τα αξεσουάρ. Φυσικά, τα χρώματα τους κινούνται σε ουδέτερες αποχρώσεις και τα υφάσματα που επιλέγονται πιο συχνά είναι η ψάθα και το δέρμα. Τα minimal strap πέδιλα αποτελούν ένα βασικό ζευγάρι του συγκεκριμένου στιλ, όπως και τα thong sandals και γενικά όλα τα σχέδια που χαρακτηρίζονται από clean αισθητική και χωρίς έντονη διακόσμηση. Οι ευρύχωρες δερμάτινες tote και οι cross body, που σε καμία από τις δυο περιπτώσεις δεν πρέπει να χαρακτηρίζονται από κάποιο εμφανές λογότυπο, είναι οι top επιλογές για να ολοκληρώσετε την εικόνα σας. Όσον αφορά τα κοσμήματα, η διακριτικότητα είναι το παν.