fbpixel

Search icon
Search
Η άλλη πλευρά της Μυκόνου: Ζήστε σαν ντόπιος μια απροσδόκητη εμπειρία στο νησί των ανέμων
TRAVEL

Η άλλη πλευρά της Μυκόνου: Ζήστε σαν ντόπιος μια απροσδόκητη εμπειρία στο νησί των ανέμων

Το RIZES - Folklore Farmstead έχει σχεδιαστεί για τους λάτρεις της αυθεντικής ελληνικής παράδοσης


Μια πολύτιμη ρωγμή στο χρόνο, ένα ταξίδι μέσα από εμπειρίες που αναβιώνουν τον αυθεντικό μυκονιάτικο τρόπο ζωής. Στην καρδιά του κοσμοπολίτικου νησιού, μια οικογένεια τριών γενεών συνεχίζει να ζει τον τοπικό τρόπο ζωής διαφυλάσσοντας την παράδοση και τα έθιμα που παραδόθηκαν μέσα από αιώνες. Βρίσκεται στο χωριό Άνω Μερά, ένα παραδοσιακά διακοσμημένο σπίτι που αποτελείται από διάφορες εγκαταστάσεις για τη διαβίωση, τη γεωργία και την τήρηση της καθημερινής χορωδίας, στέκεται ως ένα υπαίθριο διαδραστικό μουσείο του τρόπου ζωής, όπως ζούσαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας.

traditional-house-2-at-christos-drazos.jpg
Photo by Christos Drazos
rizes-restaurant-at-christos-drazos.jpg
Rizes Restaurant | Photo by Christos Drazos

Σαν μια απτή χρονοκάψουλα, ενθαρρύνει τους επισκέπτες να λάβουν μέρος σε διάφορες δραστηριότητες εμφυσώντας την αίσθηση ότι ανήκουν σε μια διαφορετική εποχή. Διαθέτοντας λαογραφικά εργαστήρια, καταπράσινους κήπους, οικόσιτα ζώα και απομονωμένες διαδρομές, το RIZES μυεί τους επισκέπτες σε νοσταλγικές στιγμές και ιστορίες κάτω από τη λάμπα, γύρω από ένα ξύλινο τραπέζι, όπου δημιουργούν μοναδικές αναμνήσεις ζωής. Με βαθιά αγάπη και σεβασμό για τις ΡΙΖΕΣ (ρίζες) τους, η οικογένεια Ζουγανέλη αναβιώνει μια παραδοσιακή οικιακή μονάδα σε πλήρη λειτουργία. Τρεις γενιές μοιράζονται τη σύνδεσή τους με τη γη και το σεβασμό τους στη φύση, διευθύνοντας μια αυτόνομη κατοικία όπου παράγουν τα δικά τους βιοποριστικά προϊόντα και προσκαλούν τους επισκέπτες να συμμετάσχουν στην εποχιακή χορωδία.

Κάντε το σαν ντόπιος

general-at-horacio-reyes-paez.jpg
Photo by Horacio Reyes Paez

Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια ιδιωτική ξενάγηση στην παράδοση και τη λαϊκή ιστορία μιας αυθεντικής καθημερινότητας, να μαγειρέψουν μια παραδοσιακή μυκονιάτικη συνταγή για μεσημεριανό γεύμα και άλλους γαστρονομικούς θησαυρούς! Το πρωί, μπορούν να ζυμώσουν και να ψήσουν το ψωμί σε έναν αυθεντικό πέτρινο φούρνο ακολουθώντας την πατροπαράδοτη διαδικασία, ενώ στη συνέχεια, τους περιμένει ένα μαγικό ηλιοβασίλεμα στην αυλή ενός παλιού παραδοσιακού σπιτιού στην κορυφή του βουνού με θέα το απέραντο γαλάζιο μαζί με πλούσιες τοπικές λιχουδιές.

Δοκιμάστε την παράδοση

activities-baking-bread-at-sterling-galli.jpg
Photo by Sterling Galli

Σε καθημερινή βάση, ο καταπράσινος κήπος παρέχει φρέσκα εποχιακά λαχανικά για το πρωινό και το καθημερινό μενού του εστιατορίου που οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν στην καρδιά του αγροκτήματος. Χειροποίητες λιχουδιές, εποχιακά πιάτα και τοπικές συνταγές μαζί με αποστάγματα και ποτά σερβίρονται στα ξύλινα τραπέζια της αυλής με φυσικό σκηνικό τις καλλιέργειες και τα δέντρα.

Ιππασία με το κέντρο ιππασίας Ippos

ippos-riding-centre-at-stathis-bouzoukas.jpg
Photo by Stathis Bouzoukas

Η οικογένεια του RIZES - Folklore Farmstead έχει πλέον μεγαλώσει. Πιστή στην παράδοση και τις αξίες της, θέτει γερά θεμέλια εναλλακτικών εμπειριών στο νησί της Μυκόνου. Το Ippos είναι το ολοκληρωμένο κέντρο ιππασίας στο νησί, όπου οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν την πιο extreme πλευρά τους στην άλλη πλευρά του ελληνικού αυτού τόπου. Η έμπειρη ομάδα και οι επιτυχημένοι εκπαιδευτές τους προσκαλούν στον μαγικό κόσμο των αλόγων τρέχοντας μαθήματα για όλες τις ηλικίες, οργανώνοντας εκδρομές στο κτήμα ή σε όμορφα μονοπάτια με άλογο ή με παραδοσιακή άμαξα.

Eσείς ακόμα να πειστείτε;

Ανακαλύψτε περισσότερα εδώ: rizesmykonos.com | @rizesmykonos

Κεντρικό κολάζ: Christos Drazos