fbpixel

Search icon
Search
To Fort Greene Townhouse αποτελεί μια θεσπέσια κατοικία στο Brooklyn
INTERIORS

To Fort Greene Townhouse αποτελεί μια θεσπέσια κατοικία στο Brooklyn

Η υψηλή αισθητική ξεχωρίζει στους χώρους


Όταν οι ιδιοκτήτες μιας κατοικίας και οι συνεργάτες τους μπορούν να δουν τις ίδιες δυνατότητες σε μια ενδεχομένως περίπλοκη ανακαίνιση, μπορεί να συμβεί κάτι μαγικό! Αυτό ωστόσο, είναι σπάνιο, αλλά όταν συμβαίνει το αποτέλεσμα μπορεί να είναι εκπληκτικό. 

Στην περίπτωση αυτού του μεγάλου σπιτιού στη γειτονιά Fort Greene του Brooklyn της Νέας Υόρκης, οι λέξεις «μαγικό» και «εκπληκτικό» δεν αναφέρονται σε κάτι απαραίτητα φανταχτερό. Αντίθετα, εννοούν το είδος της κομψής ισορροπίας που συχνά αποκαλούμε «δωμάτιο αναπνοής -όχι μόνο αυτό όπου μπορείτε να αναπνεύσετε, αλλά ένα ολόκληρο περιβάλλον που σας δημιουργεί ένα βαθύ, χαλαρό αναστεναγμό ικανοποίησης. Εδώ όλα φαίνεται πως είναι στη φυσική τους μορφή, διάσταση και απόχρωση. Όλα ανήκουν σε ένα υπέροχο αρμονικό σύνολο.

22.jpg

Αυτό είναι το πρώτο σπίτι, δύο νεόνυμφων και η διετής διαδικασία ανακαίνισης και ανοικοδόμησης του, πράγματι μετράει ως μια πραγματική δοκιμασία για τον γάμο τους, την οποία σαφώς και αποδέχτηκαν.

Το ζευγάρι επέλεξε την αρχιτέκτονα Alexandra Barker του Barker Associates Architecture Office και τον interior designer Jae Joo της Jae Joo Designs για να βοηθήσουν στην υλοποίηση των ονείρων του. Με αυτούς τους συνεργάτες, μετέτρεψαν αυτό το παραδοσιακό αγγλο-ιταλικό townhouse του 1860, που φιλοξένησε αρκετά διαμερίσματα, σε ένα ευρύχωρο τετραώροφο σπίτι πέντε υπνοδωματίων που εκτείνεται σε 344 τετραγωνικά μέτρα. 

Στην αρχική διάταξη τα δωμάτια ήταν μικρά, σκοτεινά και άτονα. Η διαρρύθμιση δεν είχε συνέπεια και υπήρχαν πολλά δωμάτια με μικρά παράθυρα, χαμηλές οροφές, γυαλιστερά πατώματα, φωτεινά χρώματα και ​​ταπετσαρίες, αλλά και υπέροχα γύψινα, μοναδικές καμάρες και μαρμάρινα τζάκια. 

Κάποιος έπρεπε πραγματικά να είναι σε θέση να δει πέρα ​​από όλη αυτή την πολυπλοκότητα για να οραματιστεί τις νέες δυνατότητες που παρουσίασε το έργο. Με άλλα λόγια, κάποιος έπρεπε να πιστέψει ότι ήταν δυνατό να δημιουργηθεί ένα μοντέρνο, ευρύχωρο, μινιμαλιστικό σπίτι από το μηδέν! Μερικές από τις αλλαγές ήταν χρονοβόρες, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης αρκετών μεγάλων παραθύρων, αυξάνοντας το αρχικό μέγεθος από τα ταβάνια του δεύτερου ορόφου και τη δημιουργία μια επέκτασης στην κουζίνα και το σαλόνι, η εγκατάσταση ενός μεγάλου ανοίγματος από ατσάλι και γυαλί στην πίσω πρόσοψη, καθώς και η προσθήκη τριών μπαλκονιών.

11-kBBBc.jpg

Αυτό που λατρεύουμε ωστόσο, στο τελικό αποτέλεσμα είναι η «λεπτή πινελιά», με την οποία οι αρχιτέκτονες και οι designers έχουν διατηρήσει τα καλύτερα από τα υπάρχοντα χαρακτηριστικά της κατοικίας, ενώ μάλιστα τα εξωραΐζουν.

Ένα άλλο αγαπημένο χαρακτηριστικό του σπιτιού, είναι η ματ-μαύρη σκάλα, που προηγουμένως διακρινόταν από σκούρο καφέ ξύλο σε έναν στενό διάδρομο. Έτσι πήρε ξανά ζωή με ένα υπέροχο δραματικό μαύρο περίγραμμα στον λευκό διάδρομο. 

Εκτός από την αποκατάσταση των αυθεντικών τοξωτών μαρμάρινων τζακιών ως χαρακτηριστικών κομματιών σε κάθε δωμάτιο, ένα μοντέρνο νέο τζάκι από γύψο προστέθηκε στο κέντρο του σαλονιού. Το μοναδικό είναι ότι φαίνεται τόσο παλιό, όσο και καινούργιο και κατά κάποιο τρόπο αναδεικνύει καλύτερα τη συνολική διακόσμηση της κατοικίας.

Το έργο άλλωστε, δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες της πολυάσχολης ζωής των νέων ιδιοκτητών, αλλά και των επισκεπτών τους. Ούτε κάτι περισσότερο, ούτε κάτι λιγότερο...

Θαυμάστε τη gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Πηγή: the cool hunter