fbpixel

Search icon
Search
Tι νέο φέρνει το Salone del Mobile του Μιλάνου που έρχεται τον Ιούνιο;
DESIGN NEWS

Tι νέο φέρνει το Salone del Mobile του Μιλάνου που έρχεται τον Ιούνιο;

Όλα όσα ήδη έχουν καταφέρει να μας απασχολήσουν από την 60ή έκθεση


Το Salone del Mobile επιστρέφει τον Ιούνιο. Θα γιορτάσει την 60ή έκδοση ορόσημο και όλη την ομορφιά που δημιουργείται όχι μόνο από την εκδήλωση, αλλά και από τις εταιρείες, τις επωνυμίες και τους σχεδιαστές στους οποίους οφείλεται η επιτυχία της και που ενώνονται για να δημιουργήσουν μια εκδήλωση που αντανακλά τη συνεχιζόμενη οικολογική μετάβαση του συστήματος επίπλωσης.

Η 60ή έκθεση του Salone del Mobile θα πραγματοποιηθεί στο Fiera Milano Rho από τις 7 έως τις 12 Ιουνίου, γιορτάζοντας αυτό το σημαντικό ορόσημο μέσω των βασικών αξιών που ενσωματώνονται στην εκδήλωση: ποιότητα, καινοτομία, ομορφιά και, τώρα περισσότερο από ποτέ, βιωσιμότητα. Μετά από δύο πραγματικά δύσκολα χρόνια λόγω της πανδημίας, η οργάνωση κοιτάζει μπροστά, έχοντας υπόψη τη μακρά ιστορία της. Ο στόχος είναι φιλόδοξος: να αποδειχθεί ότι είναι τόσο δυνατό όσο και κρίσιμο να αρχίσουν να διοργανώνονται ξανά μεγάλες διεθνείς εκδηλώσεις ζωντανά, ενσωματώνοντας τη βιωσιμότητα και την περιβαλλοντική συνείδηση ​​στην παραγωγή επίπλων.

1-sala-delle-cariatidi-courtesy-at-palazzo-reale-milano-q2qyH.jpg


Η Maria Porro, Πρόεδρος του Salone del Mobile.Milano, είπε: «Το Salone del Mobile ήταν πάντα καταλύτης για τη δημιουργικότητα, τη θετικότητα και την ενέργεια. Ήμασταν πάντα ένας χώρος διαλόγου και κατασκευής, στο Μιλάνο και στις εκδόσεις της Σαγκάης και της Μόσχας. Τώρα, είμαστε τόσο συγκλονισμένοι όσο όλοι οι άλλοι από τον πόλεμο στην Ουκρανία και πιστεύουμε ακόμη περισσότερο στη σημασία του να είμαστε ένα σταυροδρόμι πολιτισμών και στιλ ανοιχτό στον κόσμο. Γι' αυτό φροντίσαμε να ξαναμπεί στο επίκεντρο το έργο των εκθετών. Η εκδήλωση λειτουργεί ως «κενός καμβάς» για όλους τους πρωταγωνιστές της -εταιρείες, μάρκες και σχεδιαστές- επιτρέποντάς τους να προβάλουν τις δικές τους ταυτότητες, να προωθήσουν το δικό τους περιεχόμενο και να πουν τις δικές τους ιστορίες. Σημείο αναφοράς για όλη τη σχεδιαστική κοινότητα. Δεν μπορούμε να μείνουμε στάσιμοι, στην πραγματικότητα έχουμε καθήκον να κινηθούμε ακόμη πιο γρήγορα προς την κατεύθυνση λύσεων σχεδιασμού, παραγωγής και διανομής που είναι όσο το δυνατόν πιο βιώσιμες - αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα είναι μια ηθική προσέγγιση στο σχεδιασμό».

Η οργάνωση έχει κυκλοφορήσει μια σειρά οδηγιών για να βοηθήσει τους εκθέτες και τους σχεδιαστές και τους κατασκευαστές περιπτέρων να σέβονται τα βασικά κριτήρια βιωσιμότητας. Προτείνει τη χρήση επαναχρησιμοποιήσιμων υλικών (όπως ξύλο) ή ανακυκλωμένων, χαμηλών περιβαλλοντικών επιπτώσεων ή υλικών με πιστοποίηση FSC ή PEFC. Από την πλευρά του, το Salone θα φροντίσει να ακολουθεί τις ίδιες συστάσεις κατά τη δημιουργία των κοινόχρηστων χώρων στην έκθεση.

design-with-nature-mario-cucinella-architects-NYkNm.jpg


Έτσι, η 60ή έκδοση του Salone del Mobile Milano θα χρησιμεύσει ως βιτρίνα για την πρόοδο που έχουν σημειωθεί από δημιουργικούς, σχεδιαστές, επωνυμίες και εταιρείες σε αυτό το θέμα και, με τη συμμετοχή των ταλαντούχων νέων σχεδιαστών SaloneSatellite, θα ποντάρει στις νέες γενιές που έχουν μεγαλώσει σε περίοδο κρίσης και που φιλοδοξούν για πιο δίκαιη και υπεύθυνη παραγωγή και χρήση.

Μια καθηλωτική εμπειρία επισκεπτών που ανέκαθεν διέκρινε το Salone del Mobile και το έκανε μοναδικό γεγονός στη διεθνή εμπορική σκηνή. Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει επίσης τις διετές εκθέσεις EuroCucina και την παράπλευρη εκδήλωση FTK (Technology For the Kitchen) και τη Διεθνή Έκθεση Μπάνιου. Οι εταιρείες μπάνιου επενδύουν στην έρευνα και την καινοτομία εδώ και χρόνια σε μια προσπάθεια να βρουν προϊόντα χαμηλής ενέργειας που ανταποκρίνονται στις πιο πρόσφατες απαιτήσεις της αγοράς για βιωσιμότητα, ανταποκρινόμενη με προϊόντα όλο και πιο τεχνολογικά και πράσινης προσανατολισμού χωρίς να τσιγκουνεύεται το συναισθηματικό στοιχείο.

design-with-nature-auditorium-mario-cucinella-architects-vxzYB.jpg


Μετά την εμπειρία του supersalone, ένα διεγερτικό πρόγραμμα ομιλιών θα προσθέσει συζητήσεις με τις πιο εξαιρετικές φιγούρες στη σύγχρονη σχεδιαστική σκηνή. Μια από τις συναντήσεις θα είναι αφιερωμένη στο Salone del Mobile και στους εορτασμούς για την 60ή του έκδοση.

Το φετινό Salone del Mobile θα τολμήσει ξανά πέρα ​​από τα όρια του εκθεσιακού χώρου και στην πόλη: Από τις 7 Ιουνίου, μια μνημειώδης εγκατάσταση ταινιών για συγκεκριμένο χώρο θα εμφανίζεται στο Sala delle Cariatidi του Palazzo Reale, βασισμένη στις 11 αξίες που ήταν πάντα ενσωματωμένα στο DNA του Salone. Θα προβληθούν 11 ταινίες συγγραφέων από 11 κορυφαίους Ιταλούς κινηματογραφιστές. 

Ο Enrico Pazzali, Πρόεδρος του Fondazione Fiera Milano δήλωσε: «Το Salone del Mobile είναι ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα που γίνονται στο Μιλάνο και στη χώρα μας. Μετά την επιτυχία του περσινού supersalone, που συγκέντρωσε 60.000 παρευρισκόμενους σε μόλις πέντε ημέρες, θέλαμε να συνεισφέρουμε δυναμικά στην υλοποίηση του Salone υποστηρίζοντας τα ιδρύματα, τη Fiera Milano και τους διοργανωτές καθώς προετοιμάζονται για μια εκδήλωση που θα κάνουν το Μιλάνο και την Ιταλία ένα από τα κορυφαία διεθνή σημεία. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε αυτό που συμβαίνει σε γεωπολιτικό επίπεδο, αλλά είμαι βέβαιος ότι μπορούμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε μια εκδήλωση με έλξη σε όλο τον κλάδο που θα εμπλέξει την πόλη φέρνοντας επισκέπτες και τουρίστες στους δρόμους».